Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Rome II - Boii (Caesar In Gaul)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Total War: ROME II Boii Türkçe Bilgi
CAESAR IN GAUL

Boii.png
BOII
"Toprak, gurur, sürü"

Map_rom_boii.png

mon_64.png
Galya Kabileleri
melee_positive.png Atlı birimlere %20 saldırı bonusu
public_order_positive.png Komşu bir devlete açılan her savaş için +2 kamudüzeni

mon_64.png
Yaşlı Şefler
melee_positive.png Tarafsız veya düşman topraklarda savaşırken %15 moral
construction_positive.png Bina dönüştürmede %75 fiyat indirimi

Bir Kelt kabilesi olan Boii, güçlü savaşçılardan ve yarıgöçebe çobanlardan oluşuyor. Boii isminin anlamı için 2 çeviri var, savaşçı veya inek, bu durum da onların savaşçılık ve çobanlık yeteneklerini ifade ediyor.

Her ne kadar kökenleri tam olarak bilinmese de Boii kabilesi tarih sahnesine milattan önce 390 yılında, İtalya'nın biraz kuzeyine genişlemeleriyle birlikte çıkıyor. Alpleri aşarak İtalya'ya giriş yapan Boii kabilesi, Etrüskleri yenilgiye uğratarak onların topraklarını işgal etmeyi başardı. Aynı anda Alplerin diğer yakasında doğuya doğru ilerlediler ve bugünkü Bohemya topraklarına yerleşip Bohemya topraklarına isimlerini verdiler.

Cel_Noble_Horse.pngCel_Oathsworn.pngCel_Axe_Warriors.pngCel_Naked_Warriors.pngCel_Sword_Followers.pngCel_Warriors.pngCel_Bowmen.pngCel_Skirm.pngCel_Slingers.png

Sert bir yaşam tarzına sahip olan Boii kabilelerinin usta olduğu 2 husus var, savaşçılık ve çobanlık. Hayatlarında en değer verdiği 2 şey var, altınları ve beslediği hayvanları. Boii kabilesi içerisinde hiyerarşi sadece kimin en güçlü olduğuna değil, kimin daha çok besi hayvanına sahip olduğuyla ölçülüyor. Tarihte Boii kabilesi İtalya'daki diğer Galya kabileleri ve Etrüsklerle müttefik olup genişlemekte olan Roma Cumhuriyetine karşı çıkmaya çalıştı, ancak yenilgiye uğradı. Yıllar sonra kabilenin bir kısmı Helvetii'ye dahil oldu ve Sezar'ın Galya savaşlarında Vercingetorix'i destekledi.

Doğudaki toprakları zaman içerisinde Daçyalıların hakimiyeti altına girdi. Avrupanın ortasında bulunan konumlarıyla Boii kabilesi istediği yöne genişlemeyi tercih edebilir, isterse İtalya veya Yunanistan'a inebilir, isterse batıda Galya'nın fatihi olabilir, isterse doğuda Daçya'dan intikamını alabilir.

Boii kabilesi sürekli hareket ederek yeni fetihler yapma peşinde, dolayısıyla düşman topraklarına girdiklerinde daha moralli, daha istekli savaşıyorlar. Yetenekli çiftçileri tarım binlarından fazladan gelir elde etmelerini sağlıyor, ancak farklı görünümleri ve savaşçı yapıları sebebiyle diğer barbar kabileleriyle ortak bir masada buluşup anlaşabilme olasılıkları çok düşük.

700px-TWRII_Gaul_Boii.png