Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Total War Saga: TROY - Kerberos
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Monster-Cover-Cerberus.jpg

KERBEROS, HADES'İN ÜÇ BAŞLI KÖPEĞİ
Konum: Yer Altı Dünyasının Kapısı

Kerberos nedir?
Kerberos Hidra'nın kardeşi, Tifon'un oğludur. Tek başına Olimposlulara karşı koymuş ve onları neredeyse yenilgiye uğratmayı başarmıştır. Kerberos'un esasında yüz başlı bir canavar olduğu, ancak eş zamanlı olarak sadece üç başlı bir şekilde algılanabildiği rivayet edilir. Yanında yer altı dünyasının kapısında onu görmesiyle beraber tüm benliğini kaybetmiş gölgeler yer alır. Bu gölgeler ebediyete kadar kapının bekçisine bağlı kalacaktır.

Kimse Kerberos ve emrindeki gölgelerin yer altı dünyasından çıkıp fani dünyaya geldiğinde neler olabileceğini kestiremez ancak kesin olan tek bir şey var ki Kerberos'un olduğu yer cehennemin ta kendisidir.

Muharebe Yetenekleri
  • Kerberos muharebe alanında kargaşadan beslenir, yer altına gidenlerin enerjisi ve avlarının ruhu sayesinde güçlenir.
  • Phlegeton nehrinden gelen alevli patlama Kerberos'un düşmanlarının zırhlarını parçalamasını sağlar.
  • Kerberos kademeli bir şekilde güçlenerek ölen birimleri daha güçlü bir şekilde muharebe alanına geri getirebilir.
  • Kerberos uluyarak ölümlülere bir gün - belki umduklarından çok daha erken bir biçimde - öleceklerini hatırlatır, böylelikle onların moralini düşürür.
new-cerberus-1024x576.jpg

Oynanış Biçimi
Yer altı dünyasını terk eden Kerberos, dengeyi sağlamak için gerekeni yapacaktır. Hades'e daha fazla ruh gönderdikçe, yer altından daha fazla gölge çağırabilir. Yorulmak nedir bilmeyen gölgeler Kerberos'un üretkenliğini arttırır. Elbette bazı gölgeler daha kanlı işlerde kullanılabilir, muharebe alanında kızgın ve akılları oldukça karışık olsalar da, Elysium Çayırlarından gelen bazı gölgeler fani savaşçıları gölgede bırakabilir.

Ülke Yetenekleri
  • Ruh: Kerberos'un gücü yer altı dünyasından gelir. Muharebeler kazanarak, karakter eylemleri gerçekleştirerek ve Kerberos'a özel binalar inşa ederek bu yeni kaynağı elde edebilirsiniz.
  • Gölgeler: Kerberos'un özel birimleri anlık bir şekilde üretilebilir, bakım maliyetleri yoktur, takviye almazlar. Bu birimleri üretebilmek için Ruh harcamanız gerekir.
  • Gölge İşçiler: Bu özel tebliğ, eyaletteki mutluluğu 0'da kilitler, tüm yerleşimlerin üretimini arttırır.
  • Hades Sunağı: Bu bina pasif bir şekilde Ruh kazanmanızı, gölge birimler üretmenizi ve Gölge İşçilerden faydalanabilmenizi sağlar.
  • Muharebe Sonrası Eylemi: Kerberos muharebede yer alması durumunda esir düşen askerleri Hades'e kurban ederek Ruh kazanabilirsiniz.
  • Ajan Etkileşimi: Kerberos tekil olarak garnizonları veya orduları hedef alabilir.

Güçlü Yanları
Muharebede Kerberos'a karşı avantaj sağlamak imkansıza yakındır. Gölgeler asla pes etmezler ve muharebe alanında ceset sayısı arttıkça, ölülerin güçleri de artar. Muharebe uzadıkça ve ölümlüler Styx nehrine gönderildikçe Kerberos zafere yaklaşacaktır. Yunan mitolojisinin en kudretli bekçisi, muharebede sonuna kadar direnen kahramanlar için idealdir.

Nasıl Yakalanır?
Kerberos'u yakalamak için yer altı dünyasının kapısına seyahat etmeniz gerekecek. Burada hem dünyevi hem de tanrısal çeşitli zorluklarla karşılaşacaksınız.