Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: KoH2: Sovereign - Din: Hristiyanlık
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
kohbanner.jpg

Knights of Honor II: Sovereign geliştirici günlüklerinin yirmi ikincisinde, Hristiyan ülkelerin oynanışı hakkında bilgi veriliyor.

https://community.knightsofhonor.com/ind...anity-r30/ :
01_UI_Illustration_Excommunication_.png

Selamlar dostlar, “Knights of Honor II: Sovereign”'in 22. Geliştirici Günlüğüne hoş geldiniz. İlk olarak Geliştirici Günlüğü 20'de bahsetmeye başladığımız ortak Rahip eylemleri ve dini etkiler ile Din konusuna giriş yapmıştık, bu günlükte de bu konuya geri dönmeye karar verdik. Bugün, oyunun geçtiği tarihsel dönem ve bölgede en çok Avrupalı krallıklar tarafından takip edilen din olan Hristiyanlığa daha yakından bakacağız.

KoH2:S'de, Hıristiyanlığın çok farklı iki dalı (mezhebi) vardır: Katoliklik ve Ortodoksluk. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu basitleştirilmiş modeli, oyunun amaçlarına en iyi şekilde hizmet ettiğini düşündüğümüzden, birçok varyant ve alt dalı düşündükten ve denedikten sonra seçtik. Daha fazla mezhep, az oynanış içeriği ve stratejik etki için çok fazla karmaşıklık getiriyor gibiydi.

Katolik krallıklar tartışmasız en iyi başlangıç bonuslarına sahiptir. Binalar için daha düşük maliyetlerin yanı sıra ticaret ve kâr bonusları bulunuyor. Dini oynanış Papalık etrafında toplanmıştır. Onunla iyi ilişkiler içinde bulunmak, dindarlık ve kitap üretimi ile eylemlerinde önemli bonusları olan, Rahipleri Kardinallere terfi ettirmek gibi birçok fayda sağlayabilir. Sonunda, Sistine Şapeli'nin üzerinde siyah duman yükseldiğinde, Kardinallerden biri yeni Papa olarak seçilir. Yeni Papa, Papalık'tan değilse, krallık kardinali içinden seçildiği kraliyet sarayındaki mevkiisini kaybeder. Kardinallerini kaybederler ancak şimdi, bir haçlı seferi başlatmak veya bir krallığın aforoz edilmesini istemek gibi yalnızca Papa'ya çok yakın olanlar için mevcut olan yeni özel eylemlere erişimleri olur.

02_UI_Illustration_NewCrusade_.png

Bir Haçlı Seferi başladığında, güçlü bir ordu, layık görülen ordu liderleri arasından seçilen bir lidere atanır. Ardından ordu (herhangi bir oyuncunun veya krallığın kontrolü olmadan) seçilmiş bir aforoz edilmiş veya putperest krallığa doğru yürür. Bu güçlü ordu, hedefini yok etmeye çalışacak ve genellikle fethedilen şehirlerin kontrolünü ya liderinin krallığına ya da Papalığa verecektir. Bazen, özellikle de arayışları yanlış gittiğinde, Haçlılar haydut olur ve kendi krallıklarını kurabilir ya da sadece (kötü) ünlü isyancılara dönüşürler. İşler birden fazla şekilde kötüye gidebilir. Bir kaç tanesini saymak gerekirse, biraz yardım alarak Haçlıların liderine suikast düzenlemek, casuslar kullanarak Haçlıları yanlış yönlendirmek ya da Papalığı yıkmak gibi şeylerden bahsedebiliriz.

03_UI_Illustration_CrusadeDefeated_.png

Katolik bir krallık olarak oynamak göründüğü kadar kolay değil. Katolik Rahipleri en talepkâr ve gücendirmesi en kolay olanlarıdır. Diğer Katoliklere saldırmak, Papalığın taleplerini reddetmek gibi eylemler, Papalık ile ilişkileri olduğu kadar, Rahiplerin görüşlerini de azaltacaktır. Ve Papalığın taleplerini yerine getirmek her zaman kolay değildir. Örneğin, haçlı seferleri için genellikle altın talep edilir ve miktarlar kesinlikle gözardı edilecek kadar düşük değildir. Aforoz edilmek de felakettir çünkü bir Katolik olarak diğer Katoliklerin sizi düşman ilan etmesi ve sizden nefret etmesi birçok soruna yol açabilir ve Vatikan'dan bağışlanma almak zordur.

04_Funding-a-crusade_SP_2.jpg

Ayrıca birinin Roma'yı ele geçirmesi ve Papalığı yok etmesi tehlikesi de bulunur. Roma fatihinin dini ne olursa olsun, başka bir krallık Roma'yı elinde tutarken Papalık var olamaz. Bunun sonucunda elbette, tüm Katolik krallıklar Roma fatihine karşı öfke kusacaklar ve işgalcileri kovmak ve Roma'yı eski haline getirmek için mücadele edeceklerdir. Roma'yı eski haline getirecek kurtarıcı, birçok bonus elde edecektir. Papalık ve tüm Katolik dünyası ile ilişkiler artacağı gibi, aynı zamanda Rahiplerin görüşü de önemli ölçüde artacak.

Ortodoks krallıkları en yüksek kitap üretimine sahiptir. Oynanışları Ekümenik Patriklik ve/veya Otosefali (bağımsız) bir kiliseye sahip olma ve bu kiliseler ile ilişkileriniz etrafında döner. Otosefali iddiasında bulunmak kolay bir iş değildir çünkü yüksek taç otoritesi, çok deneyimli bir Rahip ve Konstantinopolis'i ve Ekümenik Patrikliği kontrol eden krallık üzerinde bir tür nüfuz gerektirir. Otosefal krallıklar ne kadar fazlaysa, yenisinin bu şekilde tanınması o kadar zorlaşır, bu nedenle genellikle sayılarını zorla veya casusluk yoluyla azaltmak genellikle bir zorunluluktur.

Roma örneğinden farklı olarak, Konstantinopolis'i kontrol etmek, Ekümenik Patrikliği ve Ekümenik Patriği kontrol etmek anlamına gelir. Her Patrik, özellikle Ekümenik, kitaplar ve dindarlık üretimi ve eylemleri konusunda önemli bonusları olan çok güçlü bir Rahiptir. Patrikler ayrıca tüm krallığa birkaç rastgele bonus (bir Patrikten diğerine önemli ölçüde değişen) sağlar. Ortodoks krallıkları patrik öldüğünde, patrik unvanını devretmek için din adamları ve saraylarının dışından birkaç karakter arasından seçim yapabilir.

05_Patriarch-selection_2.jpg

Hem Katolik hem de Ortodoks krallıklar Rahiplerini Konstantinopolis VE Roma'daki görevlere gönderebilirler ve burada alt dinlerine bağlı olarak kitaplar, dindarlık, ticaret ve ilişkiler üzerinde olmak üzere farklı bonuslar alırlar. Kendi Kiliselerinin dini merkezindeyseler, seviyelerine göre bonuslar artar. Bu tür görevlerde olmak Rahiplerin tüm dikkatlerini dağıtır ancak başka bir görevde ihtiyaç duyulduklarında hızla krallıklarına dönebilir ve ellerindeki görevleri yaptıktan sonra kolayca dini merkezlere dönebilirler. Bu açıdan, Hıristiyan Rahipler ile oynamak, Alimler ve Şamanlara kıyasla daha çok yönlüdür. Alimler ve Şamanlar ise, bir krallıkla iyi bir ticaret kurmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyan ve geri çağrıldıklarında bu ilerlemeyi kaybeden Tüccarlar gibidirler.

Ne düşündüğünüzü duymak isteriz. Tercih ettiğiniz din hangisi olacak yoksa hepsini deneyip denemeyi mi tercih edersiniz? Güçlü haçlı seferlerine liderlik etmek için sabırsızlanıyor musunuz, yoksa Katoliklikten daha az talepkâr dinleri seçerek krallığın diğer yönlerine odaklanmak mı istiyorsunuz?

14 Ekim Perşembe, 15:00 GMT/ TSİ 18:00'daki Geliştirici Yayınımızda Hristiyanlık hakkında daha fazla konuşacağız ve bize katılırsanız mutlu oluruz. Gelip tövbe edip, af dileyebilirsiniz ancak çıkış tarihini sormayacaksınız! Twitch yayını, THQ Nordic kanalında olacak. Bu günlüğün altından sorular alıp yayında yanıtlayacağız.

Gelecek sefere, Papa izin verirse, Çok Oyunculu konusuna geri döneceğiz. Başlangıç koşulları, kurallar ve bunların her seferi nasıl şekillendirdikleri hakkında daha çok konuşacağız. O zamana kadar sizlere veda ediyoruz! İlerleyin ve fethedin!
Otosefali yapan oldumu. Çok mu zor ben mi anlamadım nasıl yapıldığını.  :smiling: