Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: 05/04/2016 - Sitedeki Erişim Kesintisi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar, geçtiğimiz saatlerde Strategyturk sitesine, Strategyturk forumuna ve diğer Strategyturk internet sitelerine erişim kesintisi yaşandı. Bu erişim kesintisi yaklaşık olarak 14:30 saatlerinde başlayıp yaklaşık olarak 17:30 saatinde sona erdi. Yaklaşık olarak 3 saatlik olan bu erişim kesintisi Strategyturk'un bu zamana kadar gördüğü en uzun erişim kesintisi ve bu hususta gerçekleşen bazı kafa karışıklarını önlemek ve üyelerimizi/okuyucularımızı bilgilendirmek adına bu şekilde bir konu açmayı uygun gördük.

Öncelikle şunun anlaşılması gerekiyor, Strategyturk ve alt sitelerine sizlere daha önceden haber verilmemiş bir erişim kesintisi yaşandığında bu durumun kaynağı Strategyturk değil, Strategyturk sitesinin bulunduğu sunucudur. Strategyturk'un bulunduğu sunucuda teknik bir problem olması durumunda Strategyturk'e erişim kesilebilir. Bu erişim kesintisi herhangi bir biçimde Strategyturk yöneticilerinin 'bir şeyleri yanlış yaptığı' anlamına gelmemektedir. Aynı şekilde erişim kesintisi yaşanması Strategyturk sitesinin herhangi bir kaynaktan saldırı aldığı anlamına da gelmez. 

Bu hususta çöken şey Strategyturk, Wordpress, MyBB veya MediaWiki değildir. Strategyturk yaklaşık 10 aylık bir site ve bu 10 ayı içerisinde büyük çapta bir erişim kesintisi yaşamadı, en büyük erişim kesintisini ilk paragrafta da belirttiğimiz üzere bugün yaşadı - ki bu erişim kesintisi de sadece 3 saatlik. Öte yandan forumda sanıyorum bir kere bakım yapma ihtiyacı hissettik ve bu bakım öncesinde üyelerimize bakımın ne zaman kaçla kaç arası kaç saat boyunca yapılacağına yönelik bir konu açarak bilgilendirme yaptık. Bu da geçtiğimiz 10 ay içerisinde sadece 1 kere yaşandı ve yine gerekli sebeplere sahipti.

Bu erişim kesintileri esnasında ben de dahil forumun çeşitli yöneticileriyle irtibata geçebilirsiniz ancak bizlerden alacağınız cevap sadece sunucu tarafından bize verilen cevapla sınırlı kalacaktır ve işin içerisinde teknik sorunlar olduğunda bu cevaplar her zaman açık ve net cevaplar olmayabilir. 

Saygılarımızla,
v4LVED.png