Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Old World - Çıkış Bilgisi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
oldw5orld-banner.png
https://mohawkgames.com/2021/07/01/old-w...ses-today/ :Uzun zamandır beklenen tarihi 4X strateji oyunu olan Old World, artık Epic Games'de. Klasik antik dönemde geçen Old World, Civilization III, Civilization IV ve Offworld Trading Company'nin tasarımcısı olan Soren Johnson'ın en yeni oyunudur.

6eUKlXy6ReX5-Fz_uhONeRBHdGu-71UdCQT_9wAj...vAhRQwnM5v

Direkt tarihten alınmış yedi lider arasından seçim yaparak hepsinin en yücesi olmak için mücadele edin. Hiçbir lider tek başına zaferler kazanamaz - liderler birer ölümlü ve eninde sonunda hayatın gerçeği ile tanışarak ölecekler. Derin miras sistemi ile imparatorluklarının kaderini soydaşlarına bırakabilirler. Buna ek olarak yenilikçi Orders sistemi ile Old World strateji türüne yenilikler getirdiğini kanıtlıyor.

Ana Özellikler:
  • Ölümlü Liderler: Oyuna Büyük Cyrus, Firavun Hatshepsut veya Kartaca Kraliçesi Dido gibi büyük tarihi liderler ile başlasanız bile onların da ölümlü olduğunu unutmayın. Liderler ölüm ile tanıştıklarında, artık uluslarının kaderi hanedanlarının elindedir. İskender karşımıza büyük olarak değil, Philip'in gelecek vaat eden on üç yaşındaki varisi olarak çıkıyor. 
  • Yenilikçi Order Sistemi: Order, her birimi belirli bir hareket menziliyle sınırlayan geleneksel 4X oyunlarının aksine, oyuncuların birimlerini uygun gördükleri şekilde hareket etmesini sağlayan bir kaynaktır. Oyunculara hangi birimin kaç kere hareket edebileceğinin kontrolünü vermek, türe yeni bir stratejik katman eklemektedir.
  • Dinamik Event Motoru: Old World, dinamik olarak oluşturulan hikaye sistemi ile hem gerçek tarihten hem de yazarlarımızın hayal gücünden ilham alınarak oluşturulan bir çok Event'e sahiptir. Her Event, hikaye akışında yıllar sonra beklenmedik olaylara yol açacak sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle verdiğiniz kararlar oldukça etkilidir ve oynanan her oyunun birbirinden farklı olmasını sağlar.
  • İlgi Çekici Senaryolar: Old World, rastgele açtığınız haritalardaki oyunlarından farklı olarak, tek oyunculu veya multiplayer deneyimi için oldukça keyifli Barbar Horde ve Rise of Carthage kampanyasıyla birlikte geliyor. Dido tarafından kurulan Kartaca'nın Pön savaşlarından sonraki kaderini baştan yazabilirsiniz.
  • Esnek Multiplayer: Old World, play-by-cloud, hotseat, takım oyunları, senaryolar, headless servers gibi birçok multiplayer modlarını destekler. (Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.)
Old World ve Mohawk oyunları hakkında daha fazla bilgi için bu linke tıklayınız.

Old World'ü  Epic Games'ten satın alabilirsiniz.