Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Battlegrounds - Warrior Curve Rehberi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Warrior Curve

hearthstone-battlegrounds-1-min.jpg


Warrior, XQN ya da daha da yaygın bilinen adıyla Shinise curve Çinli oyuncu ShinEE tarafından oluşturulmuştur. Bu stratejinin temelinde en erken 5. tura kadar 2. taver tier'a çıkmamak, ardından da 1'den 3'e atlayıp lobinin geri kalanına yetişmek yatıyor. Bu strateji birçokları tarafından nasıl çalıştığı veya ne işe yaradığı bilinmemesine rağmen son zamanlarda yüksek dereceli oyuncular tarafından sıklıkla tercih edilmekte. Bu rehberde Warrior Curve hakkında bilmeniz gerekenleri ve nasıl avantajınıza kullanacağınızı anlatacağım.


Warrior Curve Nedir?
Tur 1Alabildiğin en güçlü birimi al
Tur 2Alabildiğin en güçlü birimi al (Bir kere 1 Gold Hero Power veya Refresh kullanılabilir)
Tur 3En zayıf birimini sat yerine daha güçlü iki birim al (Eğer şansını arttırıyorsa Hero Power'da kullanılabilir)
Tur 4İki birim al. (Tekrardan Hero Power isteğe bağlı eğer getirisi birimden daha iyiyse kullanılabilir)
Tur 5Önce Tavern Tier 2'ye ardındanda bir birim satarak Tavern Tier 3'e çık

İlk başta strateji, ikinci Tavern Tier'ı atlayarak birim aldığımızdan rakibe göre genel olarak daha zayıf birimlere sahip olmamız nedeniyle zayıf gözükebilir. Ancak bunun aksine rakibi yenebilmenin yolları da var.

Bu yol Acolyte of C’Thun, Micro Mummy, and Wrath Weaver gibi çoğu ikinci Tavern Tier'dakine denk hatta duruma göre daha güçlü birimlerden birimlerden geçiyor. Eklemek gerekirse yüksek bir ihtimalle diğerlerinden onlar Tavern Tier atlamak için altın harcadıklarından dolayı daha fazla birime sahip olacaksınız. Daha da iyisi rakiplerinizden daha fazla Gold ve Pair (ikili kart) karta sahip olacaksınız. Tüm bunları göz önünde bulundurunca lobinin diğer kalanına göre ileriki turlarda daha hızlı 3'lü kart toplama, istikrarlı ve Tavern Tier 5 ve 6'dan birim almaya elverişli olacaksınız.

Warrior Curve oynamadan önce bilmeniz gerekenler

Bu stratejiyi kullanmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey daha var
  • Hangi kart türleri mevcut ? (Elemental, Pirate, Beast vs.)
  • Hangi Hero'yu oynuyorsun ?
  • Tur 1 ve 2 deki Tavern Mağazası hangi birimleri içeriyor ?
  • Diğer herkes ne yapıyor ?

Warrior curve yapılabilmesi için lazım olan kart türleri bakımından oldukça esnektir. Mech ve Demon sınıfı kartlar açıkçası erken oyunda oldukça iyi bir performans sergilemektedir. Elemental, Murloc ve Beast gibi sınıflarda Token kartlara erişim sağladığı; Pirate, Quilboar gibi sınıflarda çeşitli faydalar sağlayan güçlü Tavern Tier 1 birimlere sahiptirler. Tek istisna Dragon sınıfıdır, erken oyunda pek bir fayda sağlamaz ancak Kalecgos kartı geç oyunda oldukça yararlı bir karttır ve bizim orta oyunda bulma ihtimalimiz bize büyük bir zafer getirebilir.

Gerçekten Warrior Curve’ü imkansız hale getiren bir sınıf kombinasyonu yoktur ancak oyunda Mech ve Elemental sınıfının bulunmaması şansınızı ciddi ölçüde düşürür. Micro Mummy Warrior Curve’deki en güçlü birimlerden birisidir, bundan dolayı oyunda olmaması biraz can sıkabilir. Elemental türünde de Sellelemental hem sahada sadece tek yer kaplaması nedeniyle oldukça iyi bir ekonomi birimidir.


En iyi hangi karakterler ile Warrior Curve oynanır ?


unknown.png

Warrior Curve’ün bir kısıtlaması bundan faydalanan bir karakter ile oynamanızdır. Xyrella, Dinomtamer Brann, Gallywix, Reno Jackson, Yogg-Saron, Captain Hooktusk, Ragnarok ve Edwin Vancleef gibi karakterler buna örnektirler. Kart üçlemekten diğerlerine nazaran daha fazla fayda sağlayan karakterler yada Curve’den fayda sağlan karakterler iyi bir seçim olacaktır. Jandice Barov, Galakrond, Blackthorn Deathspeaker, Forest Warden Omu ve Lord Barov gibi diğer karakterlerde çoğu durumda kendi Curve’lerini uygulamak daha mantıklı olacaktır.

Reno Jackson ya da Dinotamer gibi karakterlerde standart Curve’ü uygularken özelliklerinden yararlanmada sıkıntı çekilebilir. Örneğin, eğer Reno üçlü kart bulamazsa veya Dinotamer Brann yeteri kadar Battlecry kart bulamazsa büyük ihtimalle kaybederler. Warrior Curve ile birlikte bu gibi durumlar daha nadir hâle gelir ve genel olarak daha istikrarlı ilerlemelerine yol açar.

Battlegrounds formülü bulunmuş bir oyun olmaktan henüz oldukça uzakta, çok sayıda oyuncu farklı karakterlerle ve farklı stratejilerle en başarılıyı deneyimlemeye çalışıyorlar. Warrior Curve’de bu yoldaki uğraşlardan bir tanesi, önceden bahsedilen faktörlerden dolayı hangi karakterin Curve’den nasıl bir fayda sağlayacağı oldukça değişiyor. Örneğin kimisi Warrior Curve ile 5 veya 6. seviyeden birim bulmayı hedeflerken kimisi 4. seviyedeki Avenge kartlarını bulmaya ve onların etkilerini arttırmak içinde ilk başlarda reborn kartlar ile 3'lü yapmaya ve/ya toplamaya yoğunlaşıyorlar.


Bob’un ilk Tavern mağazası seçeneklerinizi nasıl etkiliyor ?

Warrior Curve’ü uygulamak için doğru karaktere ve birim türlerine sahip olsanız bile mağaza da başarı şansınızı oldukça etkiliyor. Eğer Bob Tavern Tier 2 birimleri ile mücadele edebilecek güçlü birimler sunuyorsa o zaman alın. Bu örneklere Micro Mummy, Acolyte of C’Thun örnek verilebilir. Eğer mağaza size Token birimi sunuyorsa Wrath Weaver ve Demon kartı olsa bile onu alın. 

Ancak eğer mağaza size Micro Machine , Murloc Tidecaller, Fiendish Servant yada Scavenging Hyena gibi birimler sunuyorsa o zaman standart Curve’ü takip etmek daha akıl karı olabilir. En önemli şey sonraki turlarınızın nasıl bir sonuç getireceğini düşünmektir. 2. Tavern mağazanıza bakın ve standart Curve’e mi dönmelisiniz yoksa devam mı etmelisiniz karar verin. Her zaman sonraki mağazaya, Tavern yükseltme ücretine, sahip olduğunuz altınlara ve birimlerine bakın.  Battlegrounds’ta yüksek seviyelere ulaşmak için her zaman ileriyi planlamanız gerekmektedir.


Warrior Curve’ün artıları ve eksileri

Yazı boyunca çok sayıda pozitif etkisinden bahsettik. İlk turlarda daha fazla birim bulursunuz, altınınızı ayırmada esnekliğiniz olur, daha fazla ikili ve üçlü karta sahip olursunuz. İlave olarak bazı karakterleri bu Curve ile oynamak sahanızı daha istikrarlı yapar, örneğin; Reno Jackosn ve Dinotamer Brann.

Ancak zayıflıkları da elbet göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer ilk turlarda kart üçlerseniz sahadaki bulunması kolay birimlerle potansiyel değerinizi ve temponuzu kaybedebilirsiniz. Eğer sadece ikili kart alıyorsanız herkes 4. Tavern Tier'dayken gücünüzü yitirebilirsiniz.İkili kartlar üçüncüyü bulamadığınız sürece anlamsızdır. Ve son bir eksi olarak Warrior Curve diğer çoğu Battlegrounds stratejisine göre karar verirken daha fazla dikkat etmeyi gerektirmesi örnek verilebilir.

Bu rehber What you need to know about the Battlegrounds Shinese curve (acegameguides.com) üzerinden çevirilip düzenlenmiştir. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Özellikle yeni Buddy sistemi ile erken oyunda baskın olmanın oldukça büyük avantaj sağlamasından ötürü benimsediğim yöntemdi. Üstüne detaylı bir rehber olması güzel olmuş, teşekkürler.