Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Warhammer 2 Dengesiz Zorluğu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar. Total War oyunlarının büyük bir hayranı olmasamda az çok oynamışlığım vardır. Fakat geçen hafta Warhammer 2'ye başladım. Oyunun kendi tek kişilik vortex hikaye modunda yüksek elfleri seçtim. 30-35 saat kadar oynadım. 250. turda falanım. Seriye uzak olan birine göre fena oynadığımı düşünmüyorum fakat 150. turun ortalarına doğru bir skaven klanı olan bir grup topraklarıma saldırmaya başladı. Oyun o noktadan sonra aşırı dengesizleşti. Bu saldıran grup anlamsız bir şekilde aşırı derece de güçlüydü. O noktaya kadar oyunda en güçlü ordu bendim bir anda oyun karşıma bu grubu çıkardı ve hiçbir şekilde karşılık bile veremedim. Dayanabildiğim kadar dayandım ama en sonunda kaydı bıraktım. 

Şimdi konuyu açma nedenim normal zorluktaydı kayıt ve eğer oyun bu şekilde dengesizce karşıma AI'nın sonsuz ordularını falan çıkaracaksa ben oynamayı bırakmayı düşünüyorum çünkü hiçbir mantığı yok bu işin. Düşmanların ne ordusu bitiyor ne paraları bitiyor ne de bir şey.  Herkese durup dururken saldırmadım ve bir sürü müttefik topladım hatta konfederasyon kurdum fakat ona rağmen karşımdaki bu sıçan tipli kabile topluluğu sonsuz ordularla üzerime saldırınca yenildim doğal olarak. Bu oyunda gerçekten yüzlerce saat oynamış arkadaşlar tavsiyeleriniz varsa okumak isterim keza dediğim gibi oyunun tek kişilik kampanyası böyle dengesizse ne vaktimi boşa harcayıp sinirlendirmek istemiyorum.
Öncelikle warhammer evrenine hoş geldin Vortex camping oynadığını yazmışsın evet Vortex de kadim taşlar denilen sistem var hemen yukarı da uzunca bir barda görmüşsündür bu sistem 4 seviyedir ve her seviye de artmakta olan düşman ordusu yollar ve rast gele spamlanır burada önemli olan her seviye de ayin düzenlerken ayinin hangi şehirlerde düzenlendiğine bakman ve o şehirleri korumaktır AI sonu olmayan bir ordu göndermemekte beraber chaos ve skaven orduları gelmektedir ve her seviye güçleri ve sayıları artmaktatır 250 turn oynadığını söylemişsin ama 4. seviye gelen orduyu yenecek gücün olmadığını belirmişsin buradan çıkardığım benim senin yeterince güçlenmediğindir birimlerini kaliteli yapıp lordunu son seviye ye ulaştırıp güçlü bir savunma ile çok rahat 100. turnler de bitiyor. Umarım önerilerimi dikkate alırsın iyi oyunlar dilerim.
(27-03-2022, 01:35)gLo1NN : [ -> ]Öncelikle warhammer evrenine hoş geldin Vortex camping oynadığını yazmışsın evet Vortex de kadim taşlar denilen sistem var hemen yukarı da uzunca bir barda görmüşsündür bu sistem 4 seviyedir ve her seviye de artmakta olan düşman ordusu yollar ve rast gele spamlanır burada önemli olan her seviye de ayin düzenlerken ayinin hangi şehirlerde düzenlendiğine bakman ve o şehirleri korumaktır AI sonu olmayan bir ordu göndermemekte beraber chaos ve skaven orduları gelmektedir ve her seviye güçleri ve sayıları artmaktatır 250 turn oynadığını söylemişsin ama 4. seviye gelen orduyu yenecek gücün olmadığını belirmişsin buradan çıkardığım benim senin yeterince güçlenmediğindir birimlerini kaliteli yapıp lordunu son seviye ye ulaştırıp güçlü bir savunma ile çok rahat 100. turnler de bitiyor. Umarım önerilerimi dikkate alırsın iyi oyunlar dilerim.

Benim amacım oyunu bitirmek değildi. Detaylı bir şekilde oynamayı düşünüyordum. 150. turun ortalarına doğru bu düzenlediğim vortex ayinlerinden bağımsız olarak saldırıya maruz kaldım ve bu özellikle skaven kabilesi bana odaklı saldırıyordu. Keza bu saldıran kabile ayin bile gerçekleştirmiyordu. Zaten adamdan hiç dışarı dahi çıkmamıştım. Bırak bu kabile ile ilk temasta bile bulunmadım. Yoktan bir anda saldırmaya başladılar etrafa. Bu kabile ben dahil bütün elf krallıklarını ayrıca yok etti. O kadar dengesiz bir zorlukla karşılaştım ki karşılık veremedim bile. Sadece şunu cevaplarsanız sevinirim bu Vortex kampanyası eğer oyuncuyu acele ettirip ana hikaye odağını yapmaya zorluyorsa hiç oynamayayım diğer kampanyaya gireyim diyorum çünkü serbest olmak istiyorum. Tabii ki bir ana amaç olması güzel olur ama bu şekilde her şeyi aceleye getirecekse de oyun zevki falan kalmıyor ortada. Bu kabile çıkana kadar diğer krallıklarla rahatlıkla başa çıkabiliyordum. Ama 20 birimden oluşan 10 tane orduyla saldırınca nasıl baş edeceğim? İşin kötüsü en son bir tane şehirimi bıraktılar ben bekliyorum yok etsinler oyun bitsin diye ama 20 tur geçti hala saldırmadılar. Yapay zeka açıkçası çok kötü geldi bana.
Vortex hem kampanya yapısı olarak hem de diğer ırklarında yarışta olması nedeniyle biraz daha erken bitiyor. Eğer kendi kendime istediğim gibi özgürce takılayım dersen mortal empires oynaman daha iyi olacaktır.