Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: AMD vs Intel ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sisteminizde hangi işlemci markasını tercih edersiniz?
2017 ye kadar oyun amaçlı baktığımızda intel hep bir adım öndeydi. AMD Ryzen 1 serisi 2017de piyasaya çıktıgında bir rekabet oluştu. Hele ki ryzen 3000 serileri piyasaya girdiğinde oyunlarda fps değerinde intelden daha yüksek performans sağlarken üstüne birde intel işlemcilere göre daha ucuz fiyat bandından satıldı. Şuan hali hazırda kullandığım laptopta intel i7 işlemcim olsa da masaüstü bir pc toplayacak olsam tercihim kesinlikle AMD olurdu.
Düşüncelerinize katılıyorum. AMD, Ryzen 1 serileri ile bir büyük bir ivme yakalarken, Ryzen 2'de eşitliği yakaladı. Ryzen 3 ile ise öne geçtiğini düşünüyorum. Bende Ryzen 7 3700x serisini alarak AMD'ye geçiş yapmıştım. Şuan Ryzen 5 5600x kullanıyorum.
Benimde düşündüğüm bir işlemci. Yeni çıkan 5 5600 senin işlemcinden bir tık daha düşük ancak fiyat açısından çok cazip. Aklımı bulandırmadı desem yalan olur. Niyetim Rtx 3060 veya ti(mümkün olursa Asus marka) ve Amd Ryzen 5 5600x li bir sistem toplamak ancak şuan ki fiyat aralıkları çok mantıklı gelmiyor bana.
RTX 3060 ile 5600x çok güzel ikili olur tavsiye ederim. Fiyatlara gelince ona bir şey diyemem, zaten her şey pahalı :(