Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: CK3 - İberya Multiplayer: Ağustos 2022
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
(12-08-2022, 22:54)majester : [ -> ]
dukk.PNG
Montclus Hanesi Lideri Ramon Borrel Oğlu Barcelona Dükü Lluis

        Kana kan devam eden mücadeleler sırasında Lluis'in babası Ramon barışçıl politikasını devam ettiriyordu. Ramon ömrünün son evrelerindeyken Endülüs Kralı ile görüşmeler yapıyordu. Bu görüşmeler sonucunda 150 dinar karşılığında Valensiya kontluğunu satın almıştı. Büyük bir diplomatik zaferdi.
 
        Ramon'dan sonra yerine oğlu Lluis geçti. Babası gibi bir diktatördü ancak ziyafet şölenleri ve avlarla vasallarının gönlünü alıyordu. Lluis döneminde ülke ekonomik anlamda level atlamıştı. 

        Lluis ziyafetten ziyafete gittiği lüks bir hayattayken içinde bulunduğu Kastilya Krallığı iç savaşlar ile uğraşmaya başladı. Lluis hemen ordusunu topladı, ülke hazinesindeki parayla hatrı sayılır bir miktarla paralı askerler aldı ve kralına 300 dinar yardım göndererek ona olan bağlılığını kanıtlamıştı. İsyan durdurulmuştu ve krallığın batısının kaderi değişmişti, Lluis sayesinde. Bu isyandan sonra kralın kızını oğluna alan Lluis kralın yanında olduğunu belli etmişti. 

        Geçen yıllar içerisinde yüksek bir askeri güce ulaşan Lluis Sarakustah Düklüğüne saldırılar düzenleyerek ülke sınırlarını genişletti hatta bu sırada kültürel çalışmalara imza attı. Lükse onca para harcanmasına, ziyafetlerin durmamasına hatta ciddi askeri seferlere çıkılmasına rağmen Lluis'in hazinesi dolmuş, ekonomik hiçbir sıkıntı çekmemişti. Öyle ki savaşlar sırasında bile ziyafet verdiği rivayet edilir. 

Kültürel Çalışmalar
culture.PNG

ulke.PNG

Ülke Hazinesi

hazine.PNG
SON
? Valensiya kontluğunu 150 golda almış ama orası başkent kontluğumdu... O nasıl oluyor?
Başkent kontluğu değildi hatta o düklüğün içinde bile değildi. Mursiyah Düklüğündeydi sanırım başkentin. Sonradan yaşadıklarından sonra taşındığı için kafan karışmış olabilir
(13-08-2022, 23:18)majester : [ -> ]Başkent kontluğu değildi hatta o düklüğün içinde bile değildi. Mursiyah Düklüğündeydi sanırım başkentin. Sonradan yaşadıklarından sonra taşındığı için kafan karışmış olabilir
Galiba
ramon.PNG
Montclus Hanesi Lideri Lluis Oğlu Barcelona Kralı II. Ramon Borrel
        Hane tarihimiz boyunca ailemin planladığı şey gerçekleşmişti, bağımsızlık. Endülüs Kralı ile yaptığımız anlaşmalar, süzerenimin diğer vasallarla arasının açılmasını sağlamak ve desteğini kazanarak ülke içerisinde güçlenmek… Tüm bunlar bizi başarıya ulaştırmıştı. Barcelona Krallığı olarak bağımsızlık elde etmiştik.
ulke.PNG
        Bağımsızlık elde ettikten sonra sarayımı restore etmeye başladım. Dünyadaki en iyi sarayı yapmıştım. Böylece yetenekli insanların dikkatini çekiyor; en iyi kılıç ustaları, zırh ustaları… benim emrimde oluyordu.

        İspanya öyle bir döneme girmişti ki artık zenginlik hiçbir şey ifade etmiyordu. Bu yüzden orduyu güçlendirmeye karar verdim. Orduyu kısa sürede toparlamam gerekiyordu çünkü için eski din kardeşlerimiz bizi düşman bellemiş, bir haçlı seferi hazırlığı içerisindeydiler. Bunun üzerine ordu harcamalarını sonuna kadar yükselttim ve yetenekli şövalyelerin ülkeme gelmesi için çağrılar yaptım.
mucadeleciler.PNG

SON
Bitti mi şimdi etkinlik?
Neden bitsin?
(17-08-2022, 21:37)PCOyun : [ -> ]Neden bitsin?
Son yazılmış iletinin sonuna...
Oyuncu RP yazmış, anlattığı hikaye için son yazmış. Bunu nasıl farklı bir şekilde anladığınızı merak ediyorum.
Bir dahaki mp gel, elefsarın içinde büyüyüp isyan edersin ona kanka .d
(18-08-2022, 00:29)majester : [ -> ] Bir dahaki mp gel, elefsarın içinde büyüyüp isyan edersin ona kanka .d
Yok... O hatayı bir defa yaptım... Ama bir dahaki yaz ilk işim elefsar olacak....
Majester vukuatlar:
  • Arkadan iş çevirme
  • Milleti birbirine düşürme
  • İftira, yalan, dolandırıcılık
  • Paralı askerlik
  • Adam gazlama
  • Komplo kurma
Yalan haber bunlar, inanmayın. adlı şahsın bana düzenlediği bir komplonun parçası bunlar.
Bugün ve yarın etkinliğe katılamayacağım için etkinlikten çekiliyorum. Kalanlara iyi eğlenceler.
Elektrik gitti...

Edit: Geri geldi ama bu bugün 2. gidişiydi umarım tekrar gitmez.
Oda kuruldu, etkinliğin yayını için: https://www.twitch.tv/strategyturk
(02-08-2022, 14:50)Duman : [ -> ]
  • Oyuncular eş zamanlı bir şekilde en fazla 2 paralı asker birliği kiralayabilir.

Görsel
Büyük Barcelona Zaferinin Hikayesi

        Endülüslüler İspanya'da hakimiyetlerini artırıyorlardı. Barcelona Kralı II. Ramon bu durumdan çok rahatsızdı ancak Endülüs Kralı ile olumlu ilişkiler kurarak zaman kazanmaya çalışıyordu. Kazandığı zamanı İspanya'da tek olan bir birliği yetiştirmekte kullanmıştı, caballerolar. İspanya'nın coğrafi koşullarına uyum sağlamış atlardan oluşan bir hafif süvari birliğiydi caballerolar. Endülüs kralının büyük okçu birliklerini imha etmek amacıyla yetiştirilmişlerdi. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra Endülüs kralına savaşmadan bağımsızlıklarını teslim etmeyeceğini söylemişti II. Ramon.

savasss.PNG

        Endülüs kralı buna çok sinirlenmişti. 30 000'e varan ordusunu derhal topladı ve Barcelona'ya doğru yürüyüşe geçti. Barcelona'nın kuvvetleri ise Galiçya dükü'nün kuvvetleriyle beraber 20 000'i bulmuyordu. Ordu sayısını artırmak için büyük Montclus hazinesi sonuna kadar kullanılıyor, Santiagolu müttefiklere bol keseden para dağıtılıyordu.

        Barcelona ordusu kuşatma yapan Endülüs ordusuna saldırdı. Düşman gafil avlanmış, ordusu paramparça olmuştu. Endülüs Kralı ordusunu geri çekti, tekrardan toparladı ve vasallarından yardım talebinde bulundu. Tekrardan büyük bir ordu toplamış, Barcelona'ya yürüyüşe geçmişti. Büyük Ramon ise ordularını tepelere oturtmuş, kendisinden sayıca üstün olan bu devasa düşmanı gözlüyordu. Bu sırada Galiçya'dan desteğe gelen 1500 kişilik bir kuvvetin düşman başkentine gittiğini haber aldı. Santiagolu müttefiklerimiz arkadan düşman başkentini kuşatacak, düşman birliklerini ayıracaklardı. Nitekim 5000 kişilik bir orduyu üzerlerine çektiler. Bu fırsatı değerlendiren Büyük Ramon Endülüs kuvvetlerine saldırdı ve ordularını imha etti. Büyük zafer böyle kazanılmıştı.
operasyon.PNG
Santiagolu Müttefiklerimizin Endülüs Başkent Operasyonu Sonrası
Ekran_Alnts.PNG
Endülüs'ün Gözünden II. Meydan Muharebesi
katılıyorum
(04-08-2022, 16:34)Sezar : [ -> ]Kont Rodrigo olarak katiliyorum

Etkinliğe düzenli katılım gösteremediğimden etkinlikten çekiliyorum.
Oda kuruldu, etkinlik yayını için: https://www.twitch.tv/strategyturk
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7