Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - 1.35 Başarımları
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
diaryeu4.png

Europa Universalis IV geliştirici günlüklerinde bu hafta 1.35'te gelen başarımlardan bahsediliyor.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/dev...s.1576930/ :Herkese merhaba! Bugünün Geliştirici Günlüğüne hoş geldiniz!

Ben Arnau, Tinto'da bulunan bir Kalite Kontrol çalışanıyım. Bugün Pintu ile birlikte bu haftanın Geliştirici Günlüğünde favori konularımızın birinden bahsedeceğiz, yani 1.35 ile gelen Başarımlar.

Başarımlar hakkındaki düşüncemiz oyuncularımıza yeni bir ilham ya da hedef vermesi. Bunların bazıları oyuna daha fazla derinlik ve zorluk ekleme üzerineyken bazıları ise normal oynanış sürecinden ayıran şeyler. Bu başarımlarda her şeyden bir parça koymak istedik umarız beğenirsiniz.

Domination'ın odağı bazı büyük güçler olduğundan ötürü bu sefer genelde başarım hedeflerimizden daha zorlu bir süreç oldu, çünkü bu ülkelerin çoğunluğu halihazırda kendi başarımlarını sahipti. Aşağıda 1.35'te Tinto ekibi olarak tasarladığımız başarımlar.



Frankfurt'tan And Dağlarına
From%20Frankfurt%20to%20the%20Andes.png

Frankfurt olarak başlayarak, Kudüs devletini kur ve Mallorca toprağına sahipken İnka devletini kur.

Şimdi, bu başarım için ufak bir tarih dersi ile başlayalım. Vakti zamanında Frankfurt İmparatorluk Şehri'nde bir grup insan vardı. Bunlar şehirdeki isyankâr davranışlarından ötürü kovulduktan sonra Balear Adalarında kendilerine yeni bir yuva bulup korsancılığa başlayarak gerçek özgürlüğü tattılar. Bu yeni buldukları özgürlük onları pek çok yeni kıyıya yelken açmaya itti fakat bir yer onları hepsinden çok etkiledi, Kutsal Şehir Kudüs. Buradan inançlarını Yeni Dünya'ya yaydılar, dünyanın dört bir yanından kovulmuş insanlara yuva açtılar. Bu insanlar ve Güneş'e bakarken buldukları ilham ile kalıcı miraslarını bırakmak için bir plan yaptılar. Böylelikle Kudüs İnka Devleti doğdu.

Ne? Bu size bir fantastik hikaye gibi mi geliyor? O zaman tarih bilginizi tazeleseniz iyi olur!

Şaka bir yana, bu başarım geçen seneki Grandest LAN etkinliğimizden çıktı ve Stüdyomuzdaki bazı katılımcılar bu süreçte bir Külte katılmış ve bu başarım da istenmiş bir ödeme olabilir.

Mehmet'in Azmi
meh.png

Osmanlı Devleti olarak başlayıp, 1500'den önce Roma İmparatorluğu kurmak için gereken topraklara bizzat ya da Core Eyaletler aracılığıyla sahip olun.

Herkese Roma İmparatorluğu'nun gerçek varisinin kim olduğunu mu kanıtlamak istiyorsunuz? Kendiniz gerçek Roma İmparatoru Sultanı olarak Fatih'i gururlandırabilirsiniz.

Üçlü Roma
Triple%20the%20Rome.png
Rusya olarak aynı anda Çin ve KRİ İmparatoru olun.

Kendinize güçlü bir imparator olarak neyi hedeflemeniz gerektiğini sorabilirsiniz. Tabii ki ikinci bir İmparatorluk unvanı! Ya da üçüncü...

Eski Terciolar İçin Rahat Yok
No%20Country%20for%20Old%20Tercios.png

İspanya olarak Reform Edilmiş Terciolara, 33 Tercio Birimine sahip olun ve 3 Büyük Güç başkentini aynı anda kontrol edin.

Gonzalo, mızrağı kap! Bunlara işler nasıl hallediliyor göstermek lazım. Bence dünyanın üçte biri bizim olmalı.

Masmavi
All%20Blue.png

Portekiz olarak, tüm Avrupa siz ya da 1444'te bulunan mavi Avrupalı ülkeler tarafından kontrol edilsin.

Hayattaki her güzel şey mavidir. Gökyüzü, deniz ve hatta Portekiz. Hayallerinizi yaşayıp Masmavi geleceği bulun! Yolculuğunuzda aynı hayali kuran insanları bulabilirsiniz.

Yıldız Tozu Haçlıları
Stardust%20Crusaders.png

Japonya olarak, Land of the Christian Sun reformuna sahipken Filistin ve Kahire toprakları Hritsiyan olsun.

"Ah, bana doğru mu geliyorsun? Kaçmak yerine, doğruca benim üzerime mi?"

Mafyon Savaşları
Copium%20Wars.png

Ming olarak başlayıp Britanya bölgesine sahip olun.

Merak etmeyin, sadece size Çay hakkında ders vermek için geldiler.

Brentry
Brentry.png

İngiltere olarak başlayıp Angevin Krallığını kurun ve tüm Acts of Crown parlamento meselelerini geçirin.

Bakın kim geri geldi. Ve şimdi daha güzel bir renk, fikirler ve her şeyi ele geçirme isteğiyle. Fransa tahtınızdaki hak iddianızı bastırıp Avrupa'yı gerçek bir birliğe sürükleme hayaliniz doğrultusunda yönlendirin.

Orakçılar
The%20Reapers.png

Aragon olarak başlayarak Köylü Cumhuriyeti olun ve Madrid ile Paris Köylü Cumhuriyetleri tarafınca yönetilsin.

Biz size özgürlük getirmek isteyen barışçıl insanlarız. Ne, bizim sistemimizi benimsemek istemiyor musunuz? Pekâlâ, mantıklı düşünmeniz için farklı yöntemlerimiz var.



Bugünlük bu kadar! Çıkışa yaklaştığımız için bu Geliştirici Günlüğü biraz kısa oldu, çünkü Güncellemeler açısından bahsedecek pek bir şey kalmadı.

Haftaya 1.35 güncellemesinin değişiklikler listesine bakacağız. Umarız ki iki hafta sonraki 1.35 Yamasının ve Domination'ın çıkışı için bizim kadar heyecanlısınızdır.

Frankfurt'un eklenmesi rezalet. Mehmet nerdeyse imkansız gözüküyor ama yeni eyalet cbsi ile mümkün sanırım.
(05-04-2023, 10:10)Voidian : [ -> ]Frankfurt'un eklenmesi rezalet. 

Neden?
(05-04-2023, 10:14)Defterdar : [ -> ]
(05-04-2023, 10:10)Voidian : [ -> ]Frankfurt'un eklenmesi rezalet. 

Neden?

Paradox Stüdyolarının içinde bulunduğu durumun özeti. CK3'teki saçma sapan zorlama komiklikli eventler da aynı iş yapış anlayışıyla ortaya çıkıyor.
Aslında evet ben de başarımları laubali buldum
1500'den önce Roma başarımı için bütün bölgeleri istiyor değil mi yanlış anlamadım? Londra'dan başlayıp Fransa, İberya, İtalya vs. ?
(05-04-2023, 19:33)Zebercet : [ -> ]1500'den önce Roma başarımı için bütün bölgeleri istiyor değil mi yanlış anlamadım? Londra'dan başlayıp Fransa, İberya, İtalya vs. ?
+1

o bölgeelri istiyior
Bence Devlet-i Rum ünvanını talep etmek için gerekli toprakları istiyor olabilir aksi halde başarılması imkansız gibi görünüyor eyalet sistemi erdel eventindeki gibi işliyorsa yani tüm eyaletler bulunduğu regionda core kazanıyorsa anca öyle
Çok zorlama başarımlar, Mehmet'inkiyle uğraşana kadar Timur'u yaparım. Timur'u yapmış olsaydım bile o başarımın stresine girmezdim.
Yapılmaz değil de strese değmez sahiden. Koalisyon falan öff düşününce bile tüylerim ürperdi.