Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Fiyat Artışı Sebebiyle Steam'den Ucuza Alamadığınız Oyunlar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Görsel


Fiyat Artışı Sebebiyle Steam'den Ucuza Alamadığınız Oyunlar

Bilindiği üzere bir süredir Steam'de oyun fiyatlarında artışlar mevcut. Ve son darbeyi de Steam'in Türkiye için oyun ücretlerinin para birimini USD olarak değiştirmesi vurdu. Bu süreçte ucuz fiyattan alamadığınız ve tabiri caizse içinize oturan oyunları bu konu altında belirtebilirsiniz.
Şu an aklıma gelen 3 oyun var:

  • Dune: Spice Wars - min: ₺111 , şu an: ₺444.
  • Ace Combat 7 - min: ₺30, şu an: ₺300.
  • Forza Horizon 5 - min: ₺209, şu an: ₺600.
Tabii, Dune ve Forza şu anki fiyatlar yine indirim alsa bir miktar daha indirim alsa daha ucuza gelebilir. Ancak yine de eski fiyatlarına göre daha pahalılar.
Alamadığım değil de zamlanmadan 2 gün önce aldığım bir oyun vardı.

Crypt of the NecroDancer - Normal fiyatı 24 TL'ydi indirim varken 4.80'e almıştım. Ben aldıktan sonra fiyatı 149 TL olmuştu.
Aklıma ilk Baldur's Gate III geldi. Baldur's Gate III 2020'de erken erişime çıktığında fiyatı (₺250) bana fazla gelmişti. O zamanlarda bir oyuna verdiğim en büyük meblağ 100 küsur liraydı ki onu bile fazla bularak vermiştim. Baldur's Gate III'ün henüz erken erişimde olması ve özellikle de geçmiş RPG deneyimlerime bakınca uzun bir süre oynama ihtimalimin zayıf olmasından ötürü yıllar sonra gerçekten kelepir bir fiyata düşmedikçe almamaya karar verdim. Uzun süre BG3'ü fazla takip etmedim, istek listemde dişe dokunur bir indirim göreceği günleri bekliyordu.

Gel zaman git zaman 2023'e geldik, bu yılın ilk yarısı benim için fazlasıyla yoğun bir dönem olduğundan oyun sektöründe olup bitenleri doğru düzgün takip edemedim. Haziranda nihayet yeniden boşa çıktım, "Baldur's Gate III'ün tam sürümü çıkıyor mu artık?" diye interneti yokladığımda "₺800" ibaresini gördüm. Ne yazık ki sonradan öğrendiğim üzere sıcak bir mayıs günü, tam sürümün çıkışından aşağı yukarı 3 ay önce oyun devasa bir zam almıştı. Hâlbuki zamdan evvel oyunun fiyatına bakacak, biraz da oyuna dair video vb. materyaller izleyip heyecanlanacak vaktim olsa 2020'de bana fazla gelen ₺250'yi 2023'te muhtemelen tereddüt etmeden verirdim.

Neyse ki hikâye "Bunun üzerine oyunu oynayamadım." diye sonlamıyor; bir arkadaşım sağ olsun oyunu benimle paylaştığı için oynayabildim, hatta beni hayli şaşırtan bir şekilde baştan sona bitirdim.
Bu öyle bir psikoloji yarattı ki, her ay 1.000 TL ve üzeri onlarca oyun alıp, zamlandığını gördüğünde "son anda kurtarmışım." diye mutlu oluyorsun. Oynamaya vakit yok ama satın almak, oynamaktan daha keyifli bir hal aldı. Ortalama yıllık 12/13k TL harcama demek bu. Çok acı...

Buna rağmen almayıp üzüldüğüm var :) Wartales

Bir de ilk zam konusu sonrası çıkan paradox dlc'leri... (Gerçi buna yapacak bir şey yok)
Ne kadar ucuz olduğu tartışılır ama Aliens: Dark Descent, Ekim'e kadar 550₺ idi. İndirimde 410₺ civarına kadar düşüyordu. Daha önce denemediğimden ve alsam en erken aylar sonra oynayacağımdan almak istemedim. Sonra 750₺'ye çıktı fiyatı ve indirimle 500₺ civarına iner oldu. Yine almadım.
İçime en çok oturan Warhammer 3 ve 2 'nin bir kaç dlc 'siydi. Aynı zamanda Yakuza serisi 3 ve sonrası. Her ne kadar çok yarış oyunu oynamasam da geçenlerde sunulan 200 tl lik need for speed paketi. Three Kingdoms paketi de içime çok oturmuştu. 134 tl gibi bir fiyatı vardı tüm dlc leri ile birlikte.
Elden Ring
Baldur's Gate alma planımı 1 hafta ertelediğimde zamlanmıştı ondan sonra çıktıktan sonra aldım
(07-11-2023, 17:31)Pashalunda : [ -> ]Bu öyle bir psikoloji yarattı ki, her ay 1.000 TL ve üzeri onlarca oyun alıp, zamlandığını gördüğünde "son anda kurtarmışım." diye mutlu oluyorsun. Oynamaya vakit yok ama satın almak, oynamaktan daha keyifli bir hal aldı. Ortalama yıllık 12/13k TL harcama demek bu. Çok acı...

Buna rağmen almayıp üzüldüğüm var :) Wartales

Bir de ilk zam konusu sonrası çıkan paradox dlc'leri... (Gerçi buna yapacak bir şey yok)

Wartales'i unutmuşum...
Geçen Mayıs önsipariş yaptığım Diablo'dan beri direkt oyun almamış olabilirim o yüzden emin olamıyorum fakat bu tarz şeylere kayıtsız olduğumuz için artık pek umursayamıyorum da.
Gunfire Reborn ve Dead Cells. Gerçi şu anda ikisi de 200 liranın altında. Diğer oyunlarla kıyaslandıklarında fazla pahalı kalmıyorlar ama 20 küsür liraya almak da vardı.
Medieval 2 napeleon ve empire total war'ı yaz indiriminde toplam 60a almıştım şimdi tanesi 500 3 toplam 1500 oldu dolara geçtikten sonra tanesi 750 falan olur herhalde.
Dark Souls III ve Dark Souls Remastered.
Dark sous remastered
They are bilions'u son dk hatırlayıp almıştım dün sayfayı yeniledigimde dolara döndü ama almayı başardım

(Bir başarı hikayesi)

(87.5 tl yani 3 dolardı 30 dolar oldu)
Manor Lords ve bir iki oyun vardı çıkmasını beklediğim bari ön sipariş falan açılsaydı alamadık, bunun dışında Stellaris'i alayım mı diye düşünüyordum düşündüğümle kaldım.
Company of heroes 3 bu oyunu ilk betasinda oynayip cok sevmistim ama fiyati 799 cok gelmişti üstüne yorumlar da kotu olunca cok düşünmedim. Bir ara full seri paketi 500 lere geliyodu yine degmez diyip almadim zamlandi 1400 oldu simdi dolarla birlikte ikiyi gecti sanirim hic alamicam.
Victoria 3 280liraya alacaktım ama atm bozuldu alamadım 47 dolar olmuş şimdi bu ay muti varmış ona katılmak isterdim ama oyunu alamadım.


Pişman mısınız?
Evet.
(12-12-2023, 07:29)Númenorë : [ -> ]Victoria 3 280liraya  alacaktım ama atm bozuldu alamadım 47 dolar olmuş şimdi bu ay muti varmış ona katılmak isterdim ama oyunu alamadım.


Pişman mısınız?
Evet.

mp’ye katılmak için 30 dolarlık versiyonu almanız yeterli. Ha yine 280tlden çok fazla orası ayrı mesele.
Sayfalar: 1 2