Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: IKEEXT.DLL Nedir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar selamlar. Çok cahil olduğum bir konuda yardım rica ediyorum. Bende Rtk Dragon diye bir şey var pc'yi her açtığımda çıkar bazı programlar listelenir, bugün dikkatimi IKEEXT.DLL çekti ilk defa görüyordum. Nedir diye merak ettim internette Türkçe olarak sadece şunu bulabildim;

https://www.exedb.com/tr/ikeext---36091-...dx7y.shtml

Dediği gibi dosyayı arattım buldum birden fazla dosya çıktı ama sanırım hepsi aynı, boyut aynıydı çünkü. Sadece biri farklıydı. Neyse ben hepsine tek tek sağ tık yaptım, "Ikeext dll dosyası meşru bir SOFNAM olmasına rağmen, bazen kötü amaçlı yazılım oluşturucuları tarafından hedef alınabilir. Bunlar, aynı dosya adını kullanarak kötü amaçlı kodlarını gizlemeye çalışan kişilerdir. Bu nedenle, bilgisayarınızdaki IKEEXT.DLL dosyasının meşru olduğundan ve herhangi bir kötü amaçlı yazılım tarafından enfekte edilmediğinden emin olmak önemlidir. IKEEXT.DLL dosyasının meşruiyetini doğrulamanın bir yolu, dijital imzasını kontrol etmektir. Meşru IKEEXT.DLL dosyasının Microsoft Corporation Corporation tarafından imzalandığını sağlamak için dosyanın üzerine sağ tıklayıp Özellikler'i seçtikten sonra Dijital İmzalar sekmesine giderek görüntülenebilir." demiş bunu yaptım ama hiçbirinde dijital imza diye bir sekme bölüm bulamadım. Şimdi bu dosya tehlikeli mi virüs mü trojan mı ne yapmalıyım sizce?
Benim büyük oranda anladığım kadarıyla bu dosya Windows'un internet bağlantısı için kullandığı bir araç, daha çok VPN ve türevi fonksiyonlarda işlev görüyor. Bence bilgisayarımızda anormal bir durum yaşamıyorsanız dert etmenize gerek yok, zira dosyanın kendisi temel fonksiyonlarla alakalı. Yine de içinizin rahat etmesi için malwarebytes indirip bilgisayarınızı taratabilirsiniz.