Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Attila - Imperium Rehberi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
mEj1LZ.jpg
0yVvQY.png

Bu rehberde Imperium'u ne arttırır onu inceleyeceğiz.

Imperium nasıl yükselir?
Imperium en çok araştırdığınız teknolojilerden etkilenir. Yerleşim yerlerini ele geçirmek, diğer devletleri haraca bağlamak, yıkılmış şehirleri tekrardan kurmak nispeten daha düşük bir etkiye sahiptir. Şehir ele geçirmek Imperium'unuzu o kadar az yükseltir ki neredeyse farketmezsiniz bile.

Teknolojik araştırmalar yapmak şehir ele geçirmeye oranla 10 kat daha etkilidir ve Imperium'unuzun yükseldiğini gözle farkedebilirsiniz. Oyun ilerledikçe teknoloji süreleri de uzadığı için oyunun ileri dönemlerinde teknolojinin Imperium'a olan etkisi yavaşlamaktadır. 

Neden teknoloji?
Imperium'un toprak kontrolünden bu kadar az etkilenmesinin ana sebebi oyunda toprağa sahip olmayan göçebe devletlerin büyük öneme sahip olması olabilir. Rome 2'de Imperium ele geçirdiğiniz toprak sayısıyla belirlenirken, Attila'da toprağın neredeyse hiçbir etkisi yok ve bu değişikliğin sebebi oyunun ismiyle ilgili gibi görünüyor : Attila ve Hunlar.

Imperium ne işe yarar?
Imperium oyun içerisinde sahip olabileceğiniz ordu sayısını, donanma sayısını, ajan sayısını ve vali sayısını etkiler. Imperium'un en önemli etkisi valileredir. 

Imperium aynı zamanda karakterlerinizin sadakatine de etki eder. Imperium'un ana etkisi diplomasiyedir, farklı ülke liderleri Imperium değerinize göre size farklı yaklaşabilir. Bu yaklaşım diplomasi ekranında görünen özelliklere göre değişim gösterir, bu hususta önemli toplam 4 özellik bulunur :
  • Hates Rival Empires : Great Power olduğunuz için sizle ilişkisi -75 kötü olur.
  • Indifferent to Rival Empires : İlişkiye olan etkisi tek hanelidir.
  • Admires Strong Empires : Great Power olduğunuz için sizle ilişkisi +23 iyidir.
  • No Distinction : Eğer size karşı bir tutumu yoksa ilişkiniz -30 kötü olur.
Yukarıdaki rakamlar Imperium 3 seviyesinde bir ülkeye göre verilmiştir.

Great Power etkisi nasıl belirlenir?
  • Imperium seviyenizin 10'la çarpımı kadar kötü ilişki alırsınız : 3 Imperium, -30 İlişki.
  • Nefret edenler normal ilişkinin 2.5 katıyla belirlenir : 3 Imperium, -30 İlişki, -75 Nefret
  • Belirsiz olanlar normal ilişkinin 0.25 katıyla belirlenir : 3 Imperium, -30 İlişki, 7.5 Belirsiz
  • Saygı duyanlar normal ilişkinin 0.75 katıyla belirlenir : 3 Imperium, -30 İlişki, +22.5 İlişki
Imperium 4'te nefret seviyesi -100 yerine -80 olmaktadır, muhtemelen bir sınır var.

İpuçları
Yüksek Imperium'a sahip olmak diplomasinizi olumsuz etkileyecektir, oyun içerisindeki tüm 'nefretçi' liderler sizin imparatorluğunuzu kendilerine tehdit olarak algılar. Gerekirse suikastçi kullanarak bu liderleri ortadan kaldırıp güçlü ülkelerden nefret etmeyen kişiler gelmesini sağlayabilirsiniz ancak varisi de aynı özelliğe sahip olabilir. 

Imperium'unuzu düşük tutmak için araştırmalarda yavaş ilerlemeyi tercih edebilirsiniz. Minor zafer şartları 10 teknolojinin açılmış olmasını ister dolayısıyla 425'e kadar 20 teknoloji ile gitmek çok zor gelmeyebilir. Aynı zamanda bir anda çok sayıda araştırma yapmak yerine daha uzun zaman alan araştırmalara odaklanarak bir süre Imperium'unuzu kontrol altında tutabilirsiniz (örneğin Manoral Lands ile food probleminizi çözebilir, Viking Forefathers eklentisi ile oynuyorsanız Viking Raiders araştırmasını yapabilirsiniz).

com.totalwar.attila.footer-seperator.png
Imperium artık Rome II'de olduğu gibi fazladan corruption vermiyor. Imperium'un artmasına en çok şehirlerden aldığım geliri düşürdüğü için dikkat ediyordum. Diplomasiye yaptığı negatif etkiler de daha makul seviyelerde. Zaten oyunun yapısı gereği hızlı genişlemek mümkün değil, araştırmalar da yavaş gidiyor. Bu hali daha iyi olmuş bence.