Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Shogun 2 : Fall of the Samurai - Ekran Görüntüleriniz
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Aizu_mon_64.pngChoshu_mon_64.pngJozai_mon_64.pngNagaoka_mon_64.pngObama_mon_64.pngSaga_mon_64.pngSatsuma_mon_64.pngSendai_mon_64.pngTosa_mon_64.pngTsu_mon_64.png
Shogun 2 : Fall of the Samurai senaryosundan ekran görüntüleri bu konu altında paylaşılır.


İlklerin ülkesi Nagaoka. 
Yönetim biçimlerinden en zoru da Cumhuriyet bence. Ne işin-şişi var ne şinsegumi... Tek tabanca; bayağı bildiğin devrim gibi. Peki Kiyôto'yu alınca ülkenin adı ne oluyor acaba? Japonya Cumhuriyeti mi?
Tartışmasız en zoru Cumhuriyet çünkü bu sefer hem Şoguncusu hem İmparatorcusuyla düşman oluyorsun. Normalde kendi desteklediğin taraf için savaşırsan bu devletlerden bazıları yanında oluyor ama seçeneklerden biri 'Kendin İçin Savaş' ise otomatik olarak onu seçiyorum ben. :D

İmparatorcu veya Şoguncu olarak kalırsan diğer devletlerin yönettiği topraklar da 35 toprak arasında sayılıyor ve senin sadece 14 toprak mı ne yönetmen gerekiyor, ancak bağımsız olacağım dersen sadece senin yönettiğin topraklar sayılıyor benim de 22 toprağım var şuan. Eğer 3 sene içerisinde 12 toprak daha alıp üstüne Kyoto'yu alabilirsem kazanabilirim gibi duruyor.

Bu bayağı epik bir savaş oldu benim açımdan çünkü ilk görselin çekildiği zaman benim sadece önceden hazırlanmış 1 adet ordum vardı ve o orduyla doğuya çıkartma yapmıştım. Tüm Japonya'yı kendime düşman ettikten sonra o orduyla sürekli şehir yağmalamaya başladım, bu gelen parayla da her şehirde asker ve gemi bastım, görüldüğü gibi birçok cephede önce gerileyip sonra ilerlemeyi başardım bu ordularla. Arada 1-2 aksilik de yaşamasam (bir şehre çıkartmaya çalıştığım ordunun ne hikmetse yan şehrin limanına çıkartma yapıp oradan diğer şehre gitmeye çalışması ve limana çıkamadan başka bir gemiyle karşılaşıp bir full ordunun denizin dibine gömülmesi gibi) belki çok daha iyi bir yerde olabilirdim.

Asıl zorlayan şey ekonomi, çünkü benim en son aylık 12 bin altın zararım vardı. Sürekli bir şekilde genişleyip toprak yağmalamam gerekiyor tutunabilmem için. O da bazen mümkün olamayabiliyor (sürekli genişlemek), diğer sıkıntı ise İsyan. Normalde oyunda şehirler Şoguncu ve İmparatorcu diye farklı taraflara sahip oluyorlar eğer bağımsız olacağım dersen bu tarafların 2'si de sana zıt oldukları için çok büyük bir isyan riski veriyorlar, o şehirlerde Bağımsızlıkçıların etkisinin artması ise çok çok uzun sürüyor. Çoğu şehri asıl sahibinden aldım fethettim, sonra isyan etti. Bir de resimlerden birinde görünür vassallar kurarak ilerlemeyi denedim ertesi tur 2 vassalımdan da savaş ilanı aldım. :D Seçeneklerim kısıtlı yani.

Bu Cumhuriyet işinin tarihsel bir arkaplanı var aslında, Boshin Savaşı esnasında Şogun devrilince Şogun yanlıları Hokkaido adasına kaçıp Ezo Cumhuriyeti adında demokratik bir devlet kurmuş ancak bir 6 ay içerisinde yıkılmışlar.
Cumhuriyet ile oyunu bitirince ekran görüntüsü isteriz.
1869 kışını atlatamayacağım gibi duruyor. 27 toprağa kadar çıktığım oldu ancak oyundaki her şey aleyhime, isyanlar özellikle absürt seviyede. Vassallar yaparak ilerleyebilsem bir şansım olabilirdi ancak vassal yapıyorum daha adamın bölgesinden çıkmadan savaş ilanı alıyorum vassaldan.
PQnQdN.jpg
18 toprağa kadar düştüm tekrar 26 toprağa yükseldim.
Son taarruz
5YLQ65.jpg

dX8Ggp.jpg

Uygun zamanımda devam edip tüm Japonya'yı ele geçireceğim.
Ak7Rkv.jpg

Satsuma ile bir Fots serüvenine başlıyoruz. Biraz oynayıp yine resim paylaşacağım. Daha önce yine satsuma ile bir denemem olmuştu ama çok keyif alamamıştım. Bakalım bu sefer nasıl olacak.
Gerçek samuraylar Shogun'dan yanadır :D Tüfeksiz gel hocam :)
(28-06-2017, 03:03)GaulTurk : [ -> ]Gerçek samuraylar Shogun'dan yanadır :D Tüfeksiz gel hocam :)
Bu konuyu görmemişim. Taşıma için teşekkürler. Tüfek çıktı mertlik bozuldu samuraylar gg. Hiç kasmayın.
Hemen yanımdaki 2 shogun taraftarı ülkeyi yıkıp şehirlerini aldım. Sonrasında etrafımda hep imparatorluk taraftarları olduğunu farkettim. Oyunun temel bina zinciri ve temel askeri birlikleri, teknoloji zinciri gibi şeyleri öğrenmek için medium seviyesinde açmıştım.

Oyunda bir çok event bulunduğunu öğrendim. Fransa ve İngiltere ticaret yollarını daha önce de görmüştüm ama nasıl ticaret yapılabildiğini çözememiştim. Meğer teknoloji araştırıp sonrasında ticaret limanı yapmak gerekiyormuş. Sonrasında daaynı binayı ingiliz-fransız veya amerika taraftarı olarak 3 farklı şekilde yeni bina yaparak geliştirebildiğimizi gördüm ve olayı çözmenin gururunu yaşadım. :D Medium zorlukta acınacak hale düştüm orası ayrı.

Etrafımda kimseyle savaşmayınca Tosa bana savaş açtı. Oh dedim cephe açıldı oraya gideyim. Oraya gittim fethettim falan bu arada ajanların orduyla beraber gemiye girip ayrı ayrı çıktığını aynı mevzunun şehirde de olduğunu farkettim. Canım sıkıldı biraz ama Rome 2 de bunun düzeltildiğini anladım.

Tosa'da full ordu tutarken ana şehrimin olduğu yerde shogunlular  komşu şehirlerimi ele geçirip bana savaş açtılar. Orada yeni ordu kurayım derken ekonomi dibe battı. Bu arada ufak tefek isyanlar çıkmaya başladı. Tosa'dan çıkıp Awa'yı alıp ekonomi için biraz yağma yapayım dedim Tosa'dan çıkar çıkmaz -14 asayiş yiyorum. İlkinde vazgeçtim ama ikinci de dedim gitsin çıksın isyan para lazım. Awa'yı aldım biraz asker ve bina bastım ama Düşman başkentimin olduğu yerde benden 1 şehir aldı. Satsumanın yanındaki şehirde rebeller isyan çıkarıp oradaki şehri de aldı. En sonunda Awa'daki orduyu Tosa'ya geri çekip tekrar yağma yapayım dedim. İlk savaşı kazandım ama ikincide Daimyom da öldü. Ben de oyunu kapattım :D Farklı bir macera oldu benim için. Oyunun temel mekaniklerini öğrendiğimi düşünüyorum. Bir daha kolay kolay gemiye binip başka bir yere savaşa gideceğimi de düşünmüyorum.

Bu resimde bana savaş açan deniz aşırı ülke Tosa'ya çıkartma yapıp bir güzel tokatladım. Kuşatma savaşlarının kolay olmadığını buradan anladım. Aynı savaş meydanda olsa daha kolay alınabilirdi diye düşünüyorum. 

4MlYdJ.jpg

Jl2d5j.jpg

Burada Tosa'nn başkentini elimde tutmaktan vazgeçtim. İsyan çıkarsa çıksın azcık para alalım diye Awa'yı sackledim. Elimiz yüzümüz biraz para gördü ama sonrası hiç de iyi olmadı.

qWB95B.jpg

Bu resimde düşman Bungo'yu benden aldı. Yeni ordu kurmaya çalıştım. Awa'yı yeni sack yapmıştım. Para gani gözüküyor ama aldanmayın. Hemen binalara askerlere gitti. 

9dLvno.jpg

Bu savaş Tosa'daki son galibiyetim. Belki ben oynasam daha mı iyi olurdu bilemiyorum. 

pWPvQr.jpg


Bu da Daimyo'mun ölümü ve oyunu kapatmadan önceki son görüntü :D 

kWvZPq.jpg
Fall of the Samurai için savaşları kendin oynamanı tavsiye ederim. Arkadan çevirmeli 2-3 güzel taktik var onları uygularsan düşman senden 2-3 kat daha fazla zaiyat veriyor. Shogun 2'nin yapay zekası çok daha saldırgan hem Fots'ta olsun hem normal oyunda olsun. Diğer total war oyunlarında medium ile açsam 50-100 tur arası süper güç olurken burda daha siyasi birliği sağlayamıyordum küçük adalarda.
Ya her savaşı kendim oynamak istemiyorum aslında. Benim istediğim hepsini oto yapmak. Ki en zoru da bence bu. Manuel oynayarak daha kolaylaşıyor. Çünkü karşıdaki bilgisayarın belli başlı yapacağı hamleler var. Bunları ezberledikten sonra gerisi exploit yapmak gibi oluyor. Legend of Total War gibi :) Tüm savaşlar aynı. 2 atlı alıp dolanıyor merkezi alıyor düşmanı yoruyor öyle yeniyor vs. Ben otomatikle oynamanın daha zor olduğu ve bunu yapmak gerektiği kanaatindeyim.

Savaşlara sadece göz zevki için giriyorum.
Medieval 2 ve Rome 2 den sonra birde Samuray turnuvasımı ayarlasak ?
Bende sadece Fots var. Ama yeterli oyuncu bulabilirsek shogun 2 yi hemen alabilirim.
Bende hem Shogun2 hem Fots var.Fots olan 4 kişi bulursak onuda oynayabiliriz.
Shogun 2 en zor Total War oyunlarından biridir. Yenilgiyi bol bol tattıran yegane TW oyunudur. Campaigni zordur ve bunu manual savaşlardaki stratejileriniz ile telafi etmeniz gerekir.