Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Master of Orion - Irk Tanıtımları: Meklar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
88Y63d.pngMeklar
Meklarlar, tümü aynı bilincin uzantısı olan hiper-mantıklı makinalardır. Meklarlar etkin, mantıklı ve Birleşime fayda sağlayacak uğraşlara öncelik verirler. Diğer ırklarla aynı teamüllere uyan “değerleri” yoktur. İnorganik bilgisayarlar olarak Meklarlar kendi bilgi ve kabiliyetlerini artırmaya yarayan öncelikleri ve hedefleri vardır. Sadece ideal işlem standartlarının kaybı ve Meklar altyapısını riske sokmak demek olan güç veya bellek kaybından “korkuyor” görünürler.

Meklar ana gezegeni Meklon bir zamanlar çok çeşitli organik vahşi hayata sahipti ancak Meklar gelişiminin şehirleşmesinden kaçmak için yüksek ormanlık dağlık bölgelere itildiler. Meklar imparatorluklarını besleyen karmaşık donanım ve yazılım gelişmeleri karışımı için temel oluşturan detaylı altyapıları ile Meklon’u ele geçirdiler.

Başlangıçta organik bir ırk için yardımcı birimler olarak geliştirilen Meklarlar doğmazlar, üretilirler. Üretilip Meklar bilincine bağlanırlar ve sistemle bütünleştiklerinde tam kapasitede etkin hale gelirler. Yaratıcıları da hâlâ Birleşimin içerisinde hapsolmuş şekilde, ancak organik işlemciler olarak kullanılarak yaşarlar.

Varlıklarını Birleşim'in kendilerini ağdan çıkartmaları durumunda orijinal kodun içerisinde gömülü gizli güvenlik protokollerini tetikleme korkularına borçludurlar. Kendilerini galaksiler arasında nasıl yaydıkları bilinmez – sistemlerini güncellerken bir taraftan kolonileşirler ve izlerler. Bazıları Meklarların evrenin her köşesini izleyebilecekleri sonsuz ve yenilenebilir bir enerji kaynağı peşinde olduğunu fısıldar.