Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Civilization V - Tek Şehirle Oyun Kazanma
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
bildiğiniz üzere civilization serilerinde şehir önemli bir etken. ne kadar çok şehir , o kadar nüfus dolayısıyla bilim puanı , üretim , altın vesaire.

fakat her şehrin de teknolojiye %10 zam getirdiğini, %10 da sosyal politikaları zamlandırdığını belki birçoğunuz bilmiyorsunuz .

one city challenge yani kampanyada tek şehirle zafere ulaşmak için yapılması gereken önemli hamleleri yazıcam. önce resimlerle örnek oyunlarımı göstermek istiyorum. henüz bitirmemiş olsam da bitirmem garanti olduğu için paylaşmak istedim..

ilk oyun venedikten

bu oyunda haritayı rasgele açtım.. pangaea yani birleşik harita çıktı.. 3 adet savunma savaşı verdim , hepsinden zaferle ayrıldım.

şehir ele geçiremediğim , puppet dahil yapamadığım için sadece savunma ordusu vardı.

nEdb31.jpg


gördüğünüz üzerre teknolojide geride kalmadık hatta en ilerideyiz. bu ss erken bir ss, bunun devamında bilimde arayı iyice açtım.tek şehirle bilim puanımız 600 leri buldu. fakat bu oyunda diplomatik zafere daha yakınız. en son dünya kongresinde 32 sandalyeye sahiptim. zafer için 40 sandalye gerekliydi..

ikinci örnek mısırdan

1Nbpl1.jpg gördüğünüzüzere settler alamyoruz

LQMvWJ.jpg

muhteşem tek şehrimiz

rE40bB.jpg

istatistikler

istatistiklerde en alttaki kısım bilim kısmıdır .. görüldüğü gibi dünya ortalaması tüm teknolojilerde %60 larda geziniyor iken tek şehirli mısır dünya teknolojilerinin %69 unu araştırmış durumda..

şimdi gelelim rehberimize

nasıl yaparız..

ilk olarak arkadaşlar nehir kenarında bir şehir şarttır. bolca kaynak bulunması tercih sebebidir. özellikle yemek kaynakları çok büyük önem arzediyor.

eğer fırsatınız vr ise kaçırmamanız gereken bazı dünya harikaları mevcuttur..

ilk harikamız great library..bu harikayı kurmaan önce yazı ile beraber calenderi de araştırıp harikamızın bitiminde philosophy tekolojisini bedavaya araştırıp hemen ülkemize national collegeyi yapıyor ve bu harikadan önce 9 bilim puanına sahip iken bitimde 39-40 bilim puanına ulaşıyoruz.

ikinci önemli harikamız ise hanging gardens harikasıdır ki bu harika da erken dönemde çok çok lazım olan yemek konusunu çözmemizi sağlayacaktır. getirdiği +5 yemeğin yanısıra çağından çok daha öncesinde bedavadan kurduğu garden binası  büyük insanlara % 25 de bonus sağlamaktadır..

eğer alabiliyor iseniz temple of artemis de yapılabilecek bir diğer erken dönem harikasıdır..

bunların dışında klasik ve  medieval çağda çok da elzem bir harikaya kasmanıza gerek olmasa da yapabiliyor iseniz yapmaya çalışın.

sonrasında erkenden üniversite kurmaya çalışıyoruz. üniversite araştırmasını bitirince ve üniversiteyi de kurunca, oxford natonal harikasını da peşindne yapıyor ve kurduğumuz dostluklarla hemen araştırma anlaşmalarına girişiyoruz. ne kadar araştırma o kadar iyi..

buraya kadar herşeyi halletmiş isek rönesansta kaçırmamanız gereken 2 harika daha vardır ki bunlar learning tower of pisa ve porcelain towerdir

şimdi sosyal politika kısmına gelir isek liberty kısmı ile fazla uğraşmıyoruz.. 1 işçi tüm işleriniz için yeterli olacaktır. bu yüzden liberty de sadece işçi alımına kadar gitmek yeterli olacaktır..

tradition kısmını ve rasyonalizm kısmını tamamlamanız önemlidir.

buraya kadar da herşey tamam ise önünüzde 3 seçenek var, kültür galibiyeti ki bu hayli zor olacaktır .. zira eser koyacak yerimiz az olduğundan eser koyulabilecek harikaları açmanız gereklidir.eğer kültüre gidecekseniz estetik kısmı bitirilmeli, uffizi yapılmalı, yanına da extradan louvre eklenmelidir.tabii bu harikaları eserle de doldurmak çok daha önemlidir. diplomatike gidecekseniz patronage bitirilmeli , forbidden palaca kesinlikle tamamlanmalı, ve şehir devletlerine yoğunlaşıp sandalye elde edilmeye gidilmelidir

bilimde ise sonuna dek bilime kasılmalı, bol bol araştırma anlaşması yapılmalı, üstteki resimde görüldüğü gibi çıkan bilim adamlarını patlatmak yerine akademi kurulup bilim puanı muazzam seviyeye getirilmeye çalışılmalı, mümkün olursa dağ dibinde şehir kurulup , observatory den gelen % 50 bilim bonusu alınmaya çalışılmalıdır.

şayet bunlar yapılabilirse tek şehirle civilizationda zafere ulaşmak mümkündür

her iki oyunum da 8 üzerinden  6. zorluk seviyesinde denenmiştir..
Linkten izleyerek de kavrayabilirsiniz.
Güzel rehber.Eline sağlık.