Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Babili iyi oynayabilmek icin oyundaki her hamleyi cok planlli yapmak gerekiyor. Meta sayilabilir belki ama herkez icin degil
Babille sürekli euroka boost ları ile ilerlemek gerekli o sekilde baya teknolkoji olarak onde oluyorsunuz ama üretim düsük kalabiliyor veya euroka yapamadıgınızda da normal günlük science puanınız cok dusuk oldugundan cok gec kesif yapıyorsunuz ben fazla sevmedim acıkcası.
Civ6'yı daha küçük çözünürlükte ve pencereli bir şekilde oynamaya karar verdim. Tek sorun arayüz çok büyük kalıyor. Küçültmek için %100 olan yeri %50 yapsam yeterliymiş. Ancak o kısma erişemiyorum. Nasıl açabilirim?

20210202195557_1.jpg
Oyunun bulunduğu klasörde " AppOptions.txt " olması gerekiyor. UIScale ya da UIUpscale ile ilgili bir şey görürüyorsan, oradan değer vererek küçültebilirsin.
Türkçe yamalar multiplayerı etkiliyor mu ?
Evet fazladan herhangi bir yama veya mod kullanıyorsa oyuna katılamayabilir.
Alt tab yapınca oyun donup takılıyor bende sürekli olmuyor ama 3 defa yaşadım bu sorunu bugün daha önce karşılaşan var mı bu tür bir sorunla ?
(10-02-2021, 19:38)Grindelwald : [ -> ]Alt tab yapınca oyun donup takılıyor bende sürekli olmuyor ama 3 defa yaşadım bu sorunu bugün daha önce karşılaşan var mı bu tür bir sorunla ?

Ayarlardan windowed fullscreen olarak çalıştırmayı deneyin.
Full ekranda oynuyorum ama ayarları kaydetmiyor heralde şimdi oyuna girip kontrol ettim kenarlıksız tam ekrana almış yine
(10-02-2021, 20:37)Grindelwald : [ -> ]Full ekranda oynuyorum ama ayarları kaydetmiyor heralde şimdi oyuna girip kontrol ettim kenarlıksız tam ekrana almış yine

Fullscreen alt+tab da sorun yaratabilir o yüzden windowed fullscreene önermiştim.
Multi oynarken illa herkeste aynı DLC ler mi olması gerekiyor ?
Oyunu kurarken hangi dlclerin aktif olması gerektiğini seçebiliyorsunuz. Gathering storm üzerinden kurduysanız gs herkeste olmalı rise and fall üzerinden kurduysanız r&f herkeste olması gerekli.
Bonus kaynakları hasat etmek ve etmemek arasındaki fark ne tam olarak ?
(12-02-2021, 20:38)Grindelwald : [ -> ]Bonus kaynakları hasat etmek ve etmemek arasındaki fark ne tam olarak ?

Hasat kısa vaadede avantajlı, eğer hasat etmeyip işlersen uzun vaadede daha kazançlı olursun.
Uzun vadede etkisi nedir mesela ? Diyelimki buğday bonusu var bu bonusun bana tur başına etkisi ne ?
Buğday bonusu +1 yiyecek veriyor değirmen kurarsan +1 yiyecek daha veriyor. Hasat ettiğinde 20-30 (oyun hızına göre değişir) yiyecek kazanabilirsin ama oyun 250 tur sürüyorsa işlediğinde 250 tur boyunca +1 yada +2 yiyecek kazanabilirsin. Çok geçerli bir sebebin yoksa hasat etmeni önermiyorum hiç bir kaynağı. Eğer bir district kurmak istiyorsan hasat edebilirsin. Oyunda hasat bonuslarını birleştirerek bir oyun planı kurabilirsin. Aşağıda bunun için çok güzel bir örnek var incelemeni tavsiye ederim. Neredeyse tüm kaynakları hasat edip 127. turda kültür zaferi ilan ediyor.


Ticaretin tam olarak mantığı nedir peki ? Şimdi diyelim A şehrimden B şehrime kervan yürütüyorum +2 yemek ve +2 kültür veriyor diyelim bu kaynak sadece A şehrine mi ekleniyor ?
(12-02-2021, 21:38)Grindelwald : [ -> ]Ticaretin tam olarak mantığı nedir peki ? Şimdi diyelim A şehrimden B şehrime kervan yürütüyorum +2 yemek ve +2 kültür veriyor diyelim bu kaynak sadece A şehrine mi ekleniyor ?

Evet sadece A şehri kazanıyor. Kendi şehirlerin arasında ticaret yaparsan B şehrindeki districtlere göre yiyecek ve üretim kazanırsın. Yabancı şehirlere kervan gönderdiğinde altın ve o şehirde bulunan districtlere göre bilim, kültür veya din puanı kazanırsın ayrıca kervanlar din yayılma hızını artırabilir. Valiler ve bazı binalar bu ticaretlerden kazanılan bonusları artırabilir.
Oynadığımız medeniyete göre mi zafer türü seçmek gerekiyor illa ? Mesela İskit oynarsam illa savaşmam mı gerekiyor veya Selahaddin ile inanç zaferi mi gerekli ? Nubia ile hangi zafere gidebilirim mesela ? Bunların kararları neye göre verilmeli ?
Daha çok hangi zafer türüne gitmek istiyorsan ona göre medeniyet seçiyorsun. Oyuna girdikten sonra haritada bulunduğun konumun avantajları medeniyet avantajlarından daha baskın hale gelebilir. Yöneldiğin zafer türü oyun içerisinde değişebilir. Oyunu kazanmak için medeniyet ve harita avantajlarından maksimum şekilde faydalanmaya çalışıyorsun. Nubia'nın üretim, ekonomi ve inanç ile ilgili bonusları var bu bonuslar bilim zaferinde de sana yardımcı olabilir.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15