Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
(24-05-2020, 16:48)Onur34 : [ -> ]
(24-05-2020, 16:44)Aytaç : [ -> ]
(24-05-2020, 16:21)Onur34 : [ -> ] Zira aynı kaynaktan 2 tane varsa birini satmanda hiçbir sakınca yok

Teşekkürler. Yani 10 tane aynı kaynaktan olmasıyla 1 tane olması aynı etkiyi mi yapıyor? Önemli olan çeşitlilik yani?

Evet önemli olan çeşitlilik.2 gümüş, 3 ipeğin varsa 1 gümüş 1 ipek varmış gibi mutluluk bonusu alırsın. Fazla gümüşün ile mesela balina ile değiş tokuş yapmak mutluluğunu arttırmanı sağlar.
Bak bunu bilmiyordum :)
Ben de Civ5 de halk ara sıra bir şeyler isterdi ne oldu halka bu mallar ne işe yarıyor diyordum ve tüm kaynaklarımı satıyordum.
Amenity önemli ama şehirlerin büyümesinden çok üretim yapması daha önemli o yüzden tabi din victory gideceksen her şehrinde bir holy site yapman ve o şehirdeki nüfüslarının hepsinin o full build holy site içinde çalışması lazım yanı mutluluk o kadar da önemli değil tabi şehirlere + yada - production veriyor ama -1 ile +1 arasında hiç bir fark yok asıl fark +3 -3 olduğun zaman gelen bonuslar ve eksilerden oluyor yani o kadar sıkıntı değil hatta oyun başı almış olduğun amenity de çok önemli değil çünkü zaten bir artısı olmuyor oyun başı +1 olması tavsiyem din zaferi oynayacaksan her şehrindeki holy siteların tamamında nüfus çalışımı için +10 şehirdir gerisi önemsiz daha fazla yapmanın din zaferine bir katkısı olmaz şehir nüfuslarını sadece üretim yaptırman lazımki mesela bu oyunda chikhen itza yapmışsın ama orman tile larına lumber mill koymamışsın bunun için merkantalizm gitmen lazım. Bu tarihe göre din üretimin bayağı az en az 200 250 olması lazım onuda holy site inşaa ederek sağlıyacaksın din geliştirmesi yaparaktan misyonerlerini ve apostlelarını daha etkili yaparak ve aynı zamanda religious city statelere envoy atarak dinini güçlendir ve bu turlarda şehirlerinde sadece city project olan dini şeyi seç o daha önemli eğer din gideceksen. bunları yaparsan 500 e kadar çıkar din puanı kazanımın.

Amenity sorununun temel sebebide yüksek nüfus başka bir şey değil.
Amenity konusunda ekleme, lux kaynak 4 farklı şehre 1 amenity sağlar..5. şehir aynı kaynaktan yararlanamaz. Aynı kaynaktan ikinciye ihtiyaç duyar. Özel olarak azteclerde lux kaynaklar 6 şehre etki ederler. Amenity önemli.
Hangi 4 şehir olduğu neye göre belirleniyor? Yakınlık, büyüklük, önce kurulma vs? Veya biz bunu görebiliyor muyuz? Yani hangi 4 şehre etki ettiğini? Mesela 5 tane şehrim var ve 2 farklı lüks kaynağım var diyelim. İkisi de aynı 4 şehre mi amenity veriyor? Yoksa 3 şehir 2şer alırken 2 şehir 1er mi alıyor?
Sırayla dağıtıyor. Amenity ihtiyacına göre.. şehir özeti sekmesi var. Burada şehirlerin mutluluk durumunu görebiliyorsun.
Kaybolma eşiğine gelmiş bir dini tekrar yayabilirmiyim
Misyonerler şehirdeki baskın din hangisiyse ona ait olarak çıkar. Yaymak istediğiniz din hangi şehirde baskın din ise oradan misyoner üretmeniz gerekiyor.
Total War Shogun 2'yi indirdim ama içeriği Eu4 kadar dolu olmadığı için sıkıldım.
(Kaliteli demiyorum dolu diyorum)
Peki sizce Civilization'da da bu sorunu yaşar mıyım?
Kişiden kişiye göre değişir. Bana da civ 6 sıkıcı geliyor. :) Yani oynamadan bilemezsin.
(27-05-2020, 15:42)Defterdar : [ -> ]Total War Shogun 2'yi indirdim ama içeriği Eu4 kadar dolu olmadığı için sıkıldım.
(Kaliteli demiyorum dolu diyorum)
Peki sizce Civilization'da da bu sorunu yaşar mıyım?

Civilization VI ilk çıktığında çok dolu değildi. En azından Civilization V'in full DLC'li hâline göre baktığımızda fazla içerik yoktu. Bir süre "Civilization V + DLC > Civilization VI" idi. Sonra doluluğu tartışılan Rise & Fall ve çoğunlukla beğenilen Gathering Storm çıktı. Şu anda Civilization VI'nın kesinlikle Civilization V'ten üstün olduğunu söyleyebilirim. Paradox oyunlarından da aşina olduğumuz bir olay bu. Oyunlar çıktığı zaman full DLC'li öncellerinden daha boş oluyor, sonradan aldıkları içeriklerle tamamlanıyorlar.

Doluluk olarak Civilization V ve VI'yı kıyasladım çünkü mantıkları tamamen farklı olan 2 oyunu doluluk açısından kıyaslamak mümkün değil. Mesela, Total War oyunlarında beğenilip yeterli bulunan diplomasi seçenekleri (Total War: Three Kingdoms) EUIV'te olsa kesinlikle yetersiz bulunur. Burada oyunun türü önemli. EUIV'ün 7 yıldır DLC ve güncelleme yağmuruna tutulmasından öte, EUIV ve TW: Shogun 2'nin vadettiği deneyim tamamen farklı. Bu yüzden kıyaslanmasını doğru bulmuyorum.

Eğer sana vadettiği süreyi soruyorsan, "Bir tur daha!" sendromu bu seriden çıktı. Bağımlılık yapıcı ve kendini sürekli oynattıran bir yapıya sahip Civilization serisi. Yarın saat 18.00'a kadar Civilization VI'yı ücretsiz olarak Epic Store hesabına ekleyebilirsin. Denemekten zarar gelmez.
Tamam teşekkürler.
Kültür bombası nedir ?
Tam emin olmamakla birlikte şehrin bir tile daha genişlemesi sanırım.
(28-05-2020, 10:40)UcanSpagett : [ -> ]Kültür bombası nedir ?

Kültür bombası etkisi olan bina veya ünlü insan çevresindeki birer tile alanı bulunduğu şehre katar. Eskiden civilization serisinde şehir ve ülke sınırları kültür ile gelişiyordu o yüzden ani bir sınır genişlemesi etkisine kültür bombası denmişti o zamanlardan kalan bir terim.
(28-05-2020, 10:40)UcanSpagett : [ -> ]Kültür bombası nedir ?

Belieflerden endüstriyel great people veya kongreden kazanabilen bazende bazı devletlere özel olan (avusturalya ile pasture yapmak. yada maori ile fishing ship kurmak.) bonuslarla alınabiliyor ve yapılan tilenın sınırlarını kendi devletine bağlanması olayıdır. Districtler bağlanmıyor bitmiş wonderlarda gelmiyor ama şöyle bir olay varki bence oyunun en bilinmeyen ama en güçlü şeyi:yapılan wonderları bozuyor yani diplomatik görüşünüz varsa rakibin wonderı kaç turda yapıcağını görebiliyorsunuz bunuda kullanarak 1 tur kala wonderı iptal edip rakibi çıldırtabiliyorsunuz gerçekten güzel bir mekanik :)
gBjSl1.jpg
oy17vF.jpg
bu yazarla ilk eseri yaptım ama ikinci eseri yapmak için hangi binanın üzerine getirmeliyim bulamadım?
Great Work slotu olan bir districtin veya wonderın üzerine gelip de basmalısınız.
Envoy neye göre kazanılır ve nasıl daha hızlı kazanabilirim? (Ülke abilityleri harici)
(02-06-2020, 07:49)UcanSpagett : [ -> ]Envoy neye göre kazanılır ve nasıl daha hızlı kazanabilirim? (Ülke abilityleri harici)

Kültür ağacında bazı araştırmalar envoy kazandırır örneğin mysticism sana en erken envoy kazandırabilecek araştırma. Kültür ağacını incelemek için aşağıdaki rehbere bakabilirsin.

https://forum.strategyturk.com/konu-civi...on-rehberi

Ayrıca bazı wonder ve great personlar da envoy kazandırabilir.
Haritayı fareyi pencere kenarına getirerek nasıl hareket ettirebilirim? Varsayılanda orta tuşa tıklıyorsun ve harita o yöne kayıyor.Age of Empires veya HOI4 deki gibi olmasını istiyorum.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15