Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Rome II - Roma Rehberi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
mon_256.png
ROME II: TOTAL WAR - Roma Ülke Rehberi

Roma, dönemin kalkınmakta olan ülkesi. Bu yüzden tarihte olduğu gibi sizin de hedefiniz yayılmacı bir politika izlemek olmalı.

Total-War-Rome-II-Might-Only-Include-Eig...1354808495

Romanın Haneleri:
Roma da 3 hane bulunmakta ve herbiri bize ayrı avantajlar sağlamakta. Fakat benim tercihim Julia Hanesi. Sebebi ise Romanın latin kültürüne sahip tek ülke olması ve bu hanenin +6 latin kültürü değişimi vermesi...Kültürünüz ne kadar hızlı yayılırsa refahınız o kadar çok artar.

Ma677N.jpgQpRqqk.jpgXEBAQ7.jpg

Romanın askeri birimleri:
Romanın eğitimsiz birimleri diğer ülkelerin eğitimsiz birimlerine göre oranla kötü diyebiliriz. Bu yüzden çok zora düşmedikçe avcılara sarılmayacağız. Fakat ilk askeri binamızı yağtığımızda çıkan Hastatiler düzenli ve güçlü birimlerdir. Askeri düzenimiz iyice profesyonelleşmeden ordumuzun büyük bölümü hastatilerden oluşmalı. Fakat bir an önce Principeleri yetiştirmeniz ve atlı takviyesi yapmanız gerekecek. Triarileri yapmanızı önermiyorum. (Oyun mekanizmasını anlatmak istediğim başka bir konu açmak istiyorum sebebini de orda anlatmak isterim)
Teknoloji geliştirmelerinde de göreceğiniz şekilde uzun süren araştrmalar sonucunda askeri bir reform yapabiliyorsunuz ve askerleriniz Lejyoner birimlerine dönüşüyor. Fakat bu reforma çok acele etmenize gerek yok diye düşünüyorum. Bina seçiminde ise ben oksilyeler yerine roma birimlerini tercih ederim. (Junia hanesinde oksilyeler %50 daha az bakım maliyeti yiyor. Bu da roma için gayet cazip bi durum. Bu haneyi seçtiyseniz bakım maliyeti düşüklüğü büyük avantajlar sağlar.)
Rom_Hastati.pngRom_Principes.pngRom_Triarii.pngAux_Infantry.pngRom_Legionaries.pngRom_Legionary_Cohort.pngRom_Equites.pngAux_Ita_Socii_Equites.png
Erken dönemde ordularımızın temelini oluşturacak olan Hastati piyadesi:
 latest?cb=20141205204913AyAaR0.jpg

Roma Deniz Güçleri:
Romada özellikle ilk dönem Kartaca ve vassallarıyla olan savaşta filoların çok önemli olduğunu hatırlamalıyız. İlk dönemde çok güçlü gemileriniz olmasına gerek yok. Leveslerden  oluşan en ucuz gemi sizin için yeterli olacaktır.  Çünkü o gemileri biz düşmanlarınızın kara ordularını denizden taşımalarını engellemek için kullanacağız. Taşıma gemileri savaş için yapılmadıklarından bir tokuşmada hemen batacaklardır. Düşmanı ansızın yakalamak için gözünüzü 4 açın.
5G8J5R.jpg

Teknoloji Ağacı:
Teknoloji ağacında ben, mutluluk ve kültürel değişim veren araştırmalara yoğunlaşıyorum. Fakat askeri araştırmalar da önemli olduğundan eşit bir politika izlenebilir. İleri dönemlerde bozulmayı(rüşvet) azaltan araştırmalar yapacağız. 

Politika(Aile Dengesi):
Politkayı unutmamaya dikkat edeceğiz. 3 ailenin ve diğer ailelerin etki oranlarının eşit olmasına dikkat edeceğiz. Ne kendi hanemiz çok etki sahibi olacak ne de bir başka hane...Bunun için gerekirse başka aileden birini satın alacağız veya kendi aile üyemizi öldüreceğiz.
0G7dM8.jpg

Savaş ve Dış Siyaset(Diplomasi):
Diplomasi yapmadan önce ROMA olduğumuzu unutmayalım  :smile: Hain ve yayılmacı politika izlemeliyiz. Bir düşmanı yenmek için başka bir ülkeyle ittifak olup ardından düşmanınızla işiniz bitince ittifak olduğunuz ülkeye saldırabilirsiniz. Unutmayın: Hiç bir ittifak bir bölgeyi tamamlamanıza engel olmamalı!
JOp1oY.jpg


Oyun Tavsiyeleri:
  • İlk düşmanımız yok olmanın eşiğindeki Etrüskler. En kısa sürede şehirlerine saldırıp alıyoruz. Sardinya adasının da onların olduğunu unutmayın ve oraya da en kısa sürede yeterli sayıda ordu gönderin ve İtalya eyaletini tamamlayın. 
  • Güneyinizde Sirakuza ve arkasında Kartaca bulunmakta. Sirakuzayla ittifak yapmanızı önermem. Hem eyaleti tamamlamak hem de Helen kültürünü atmak için Sirakuzayı yok etmek gerek. Bu fırsatı yakaladığınızda kaçırmayın. Zaten Romanın kılıçlı birimleri mızraklı Yunan hoplitlerini(ve ardından Kartaca hopliterini) silip süpürecektir. 
  • Gel gelelim kuzeyli barbarlara; galyalı,kelt barbarlarla işimiz olmaz. Kuzey İtalyayı direk toplamamız gerek. Kuzey İtalyayı topladıktan sonra biraz toparlanmak için zamana ihtiyacınız olabilir. Çünkü Alplerdeki 3lü ittifak hiç beklemediğiniz bir şekilde güçlü oluyor. Ve ordularının neredeyse hepsi saldırısı yüksek kısa kılıçlı birimden olduğundan sizi terletecektir. Fakat ağır zırhlı principeleriniz ve atlılarınız oldukça çok zorlanmazsınız o yüzden güçlü bir ordu kurmanız şart. 
  • Alplerle uğraşırken Kuzey Batıya da dikkat etmeliyiz Masilya arkamızdan vurmamalı. Şimdilik onla dost olmamalı fakat dostça davranabiliriz, sıra ona gelene kadar...   
  • Galyada bir kabile güçlenmiş olarak karşınıza çıkabilir fakat artık siz de güçlendiniz ve bu barbarlarla ilgilenebileceksiniz. 
  • Bu arada Kartacayı ve Libyayı gemilerimizle uzak tutarak burada da güçlü bir ordu yapılandırıp Filomuzla birleştirip Kartaca üstüne yürüyebiliriz. Ordumuz güçlü olduğu için sayıları önemli değil. Kartacanın birimleri hoplit olacaktır ve kolayca yıkılacaklardır. Kartacayı aldıktan sonra Batı Afrikayı almak zor olmamalı. 
  • Bu esnada Galyayı alıp İbere Kuzeyden giriş yapmış olmalıyız (fakat tüm Kuzey ordularımızla değil. Henüz Britanya ve Almanya duruyor) ve tabi Afrika ordumuzu da Güneyden İbere sokabiliriz. Iberde biraz zorlanabilirsiniz o yüzden dikkatli ilerlemelisiniz ve 2 taraftan sıkıştırarak İberi de tamamlayıp bütün ordularınızı Kuzeye ve Doğuya yönlendirebilirsiniz...
Başlıca Hatalarını Yazmak İstedim şehitlerine saldırıp alıyoruz. Şehirlerine Olucak ama Nasıl saldırdığımı öylemiyorsun Hangi Birimler Basılmalı Nasıl Kuşatılmalı ..

nerrdeyse hepsi saldırısı yüksek kısa kılıçlı birimden olduğundan sizi terketecektir. (terletecektir,neredeyse akat tüm Kuzey ordularımızla değil. Henüz Almanlar ve İngilizler duruyor.) Oyunda İngilizler Yok yinede genel olarak iyi bir yazı ellerine sağlık
Düzeltmeler için teşekkürler editliyorum hemen :)
Daha çok Sefer Haritası üzerine yoğunlaştığımdan saldırı,savaş kısmını hızlı geçtim. İngilizleri, Almanları da bölgesel olarak yazmıştım ama saçma duruyor. değiştireyim :)