Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Multiplayer : Şubat 2017
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
lübeck 700
20170131000222_1.jpg
20170131000346_1.jpg
20170131001821_1.jpg
20170131001852_1.jpg
20170131001056_1.jpg
20170131001111_1.jpg
Desteklemeyenler sıra sizede gelecek :D

Fransa oyuncusu fenaymis. Ingiltere-ispanya muttefik olmadi mi
1'de oyunu sürdürmeyi kabul eden (gönülsüz de olsa lol) oyuncu halkına teşekkür eder, hediye olarak Danimarka'nın kaybettiği 44k askerini gösteririz.
Benim oyun sırasında elektrikler kesildi daha geleli 1 saat oldu. EnerjiSa sağolsun oyun zevkimin içine etti..

Kastilya kendi etti, kendi buldu. daha oyun başında fransaya karşı gel ally olalım dedim adam geldi bana rival attı. Fransa oyuncusu iyi ve tecrübeli.. ben gemilerle bloke ederim derken gizlice iskoçya'ya asker taşımış. ve bana güller savaşını fırsat bilerek Maine eventi gelmeden daldı. Bende iskoçya'dan toprak alarak istediğini verip savaşı bitirdim ama güller savaşı isyanı olmasaydı bi şansımı deneyecektim nede olsa adaya çıkartmayacaktım... ki hayatımda ki en saçma güller savaşını bu oyunda yaşadım 30k ile daldım 15k penalty olmamasına ve bende 2 yıldızlı general olmasına rağmen yenmesi gibi saçma şeyler oldu. Savaş bitti ama sonunda ingiltereye çok büyük borç kaldı. ve de yıprandı. ki benim ülkeme gelen arkadaş ne yaptı merak ediyorum.

Ekleme: Avusturya'ya ally attım ama korkudan gelmedi hatta o da sanırsam fransa ile ally olmuş. Tam hatırlamıyorum ama eğer öyleyse çok saçma ve manasız olmuş.

Ekleme: Fransa İberya'da at koşturur. Oradan kuzey afrika yapar ve napoli üzerinden de italya gezisine çıkar. Hollanda ve alman prenslikleri içinde endişeliyiz. sakın imparatorunuza güvenmeyin o çoktan fransaya boyun eğdi. ;)
Oyuna başlayamadan Lizbon gitmiş :( Beni silseniz iyi olur...
Polonya Kralından Moskova hakkında şok sözler.

9699incin6206248.png
(31-01-2017, 01:44)EthemSisli : [ -> ]Benim oyun sırasında elektrikler kesildi daha geleli 1 saat oldu. EnerjiSa sağolsun oyun zevkimin içine etti..

Kastilya kendi etti, kendi buldu. daha oyun başında fransaya karşı gel ally olalım dedim adam geldi bana rival attı. Fransa oyuncusu iyi ve tecrübeli..  ben gemilerle bloke ederim derken gizlice iskoçya'ya asker taşımış. ve bana güller savaşını fırsat bilerek  Maine eventi gelmeden daldı. Bende iskoçya'dan toprak alarak istediğini verip savaşı bitirdim ama güller savaşı isyanı olmasaydı bi şansımı deneyecektim nede olsa adaya çıkartmayacaktım... ki hayatımda ki en saçma güller savaşını bu oyunda yaşadım 30k ile daldım 15k penalty olmamasına ve bende 2 yıldızlı general olmasına rağmen yenmesi gibi saçma şeyler oldu. Savaş bitti ama sonunda ingiltereye çok büyük borç kaldı. ve de yıprandı. ki benim ülkeme gelen arkadaş ne yaptı merak ediyorum.

Ekleme: Avusturya'ya ally attım ama korkudan gelmedi hatta o da sanırsam fransa ile ally olmuş. Tam hatırlamıyorum ama eğer öyleyse çok saçma ve manasız olmuş.

Ekleme: Fransa İberya'da at koşturur. Oradan kuzey afrika yapar ve napoli üzerinden de italya gezisine çıkar. Hollanda ve alman prenslikleri içinde endişeliyiz. sakın imparatorunuza güvenmeyin o çoktan fransaya boyun eğdi. ;)

Yaw sen benim kutsal roma imparatorumla ve emrine amade prensleriyle nasil boyle konusursun bre kafir. 

castile bizi oyalamanin bedelini odedi bana bir adim yaklassa ben ona iki adim giderdim. ama o aramizi 2 adim mesafede tutunca binlerce fransiz iberyayi adimladi.

Bundan sonraki yonetimler bizle anlasmayi deneyebilirler. Buna hem ben hem de sevgili is ortaklarim avusturya ve osmanli memnuniyet duyariz. tabi business partnerlarim avusturya ve osmanlinin arasinda giderek alevlenen sinir catismalari ciktigi haberini aliyoruz holland tv den. endise verici.

Holland benim yararima calisiyor. Kendi adamdir. Ozgurlugunu verecez. 

Isvec de adamdir ona da hollandanin ozgurlugunu verecez. Orada burokrasi karisacak. Her an bir ask i memnu eventi bizleri bekliyor. Sonucta kastilya bana kari yollamadigi icin yikildi.

Ayni kariyi kutsal roma imparatorum hemen verdi. Kendi adamdir.

Yeni Ingiliz yonetimi cok agresif. Hollanda taraflarini istiyor. Alabilir. Pekala vasalimin vasalina karisacak degilim. (OOOOOO.......)

Iberya konusunda yorum yok. Atalarimin vasiyetini yerine getiriyorum.

Avusturyanin Italyan prensleriyle savasi bizi pek yakindan alakadar ediyor. Sonuclari iliskilerimizi etkileyebilir

Brandenburg adamdir

Polonya ile pek konusmadim. Diplomatik munasebetimiz de olmadi. ama Fransiz baklavasi meshurdur gelsin tatsin.

Benim guzel mi guzel moskova prensime avrupanin hasta adami diyorlarmis. diyenlerin tez vakit dili kesile.

Fransiz kiyilarina icinde garip bir alfabeden olusan bir paragraf yazi olan bir sise ulasti. dedik acaba bu baska bir dunyadan mi en altta arapca bir seyler yaziyordu. turkologlar tercume ettirdik. megersem "bu nasi yazi a*mk" yaziyormus. * ming gained diplomatic insult cb against ottomans.

Memluk sultaniyla diplomatik iliskimiz olmadi. takildi sari sari.

Papayla seviyeli bir iliskimiz oldu

Venedik bana ismini veremeyecegim bir ulke hakkinda ne dusundugumu sordu. iyi cocuktur dedim

Son olarak sunu soyluyorum(tel.den yaziyorum.) Fransa da oyle bir kral var ki kapisinda yardim dileneni eli bos gondermeyen,  dusmanina bile adaletli davranan, gay haklarina saygili ve sıkı jistin bieber hayranidir. Diplomatik olarak kolaylikla Fransayla gorusebilir ve eliniz bos ayrilmayabilirsiniz.(eliniz dolu ayrilirsiniz.

Not pashazade adamdir
<3 Fransa İmparatorluğunu seviyor, her daim karşımızda değil yanımızda görmek istiyoruz.
Öncelikle oyunu kaçırdığım için özür dilerim, ikinci olarak hazır ilk gün kaçırmışken ben tamamen çıkayım Bohemya'yı oynayabilecek birilerine verin çünkü fark ettim ki bu multiye katılırsam ck multisiyle birlikte haftanın 7 günü kitleniyor. Tekrar özür dilerim :(
Eğer alımlar açıksa Aragon-Bohemya-Bavyera devletlerine talibim.

Steam Ayro Babo

288 Saat çevrim içi 120 kadar da çevrimdışı.
Istenmeden yapilan sik rehostlar harici guzel bir mp baslangici yaptik.Ispanya ve Ingiltere`nin hemen dagilmasi uzdu.Avrupa`da Fransa hegomanyasi ilk 10 yilda kuruldu ve su an ona karsi cikacak guc pek yok gibi.Osmanli`ya karsi kurulan Venedik-Polonya-Timur-Memluk koalisyonu yuzunden Osmanli fazla guclemedi.Sonradan Memluk oyuncusu`nun sirf Polonya ittifaki bozdu diye ordulari sildim gel Osmanli diye triplere girmesi hic hos degildi.
Polonya dikkat etsin Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmasın . Aralıksız 5 gündür yağan kar sonunda elektrikler canına okudu. Saatlerdir elektrik kesik. Umarım aksama gelir. Gelmezse bu aksam katilamayabilirim
(31-01-2017, 07:17)sezar5 : [ -> ]Istenmeden yapilan sik rehostlar harici guzel bir mp baslangici yaptik.Ispanya ve Ingiltere`nin hemen dagilmasi uzdu.Avrupa`da Fransa hegomanyasi ilk 10 yilda kuruldu ve su an ona karsi cikacak guc pek yok gibi.Osmanli`ya karsi kurulan Venedik-Polonya-Timur-Memluk koalisyonu yuzunden Osmanli fazla guclemedi.Sonradan Memluk oyuncusu`nun sirf Polonya ittifaki bozdu diye ordulari sildim gel Osmanli diye triplere girmesi hic hos degildi.

1.ingiltere yıkılmadı sadece duraklama dönemi yaşıyor. Ve bu süreçte avrupa siyasetine kapalı bir bir politika izleyecektir. Ada'da bütünlüğü sağlayacaktır. Bu durum Fransa'nın iberya'ya daha fazla ilerlemesi durumunda değişecektir. Fransa ile husumetimiz yok. claimlerimizden vazgeçtik fakat fransa hegomanyasını da asla kabul etmeyiz. İberya'nın hakimi kastilya değil aragondur. :gri: :gri: :gri: 

2.Hakkaten memlük napmış yaaa sabahtan beri buna gülüyorum..  :rofl: :rofl: :joy: :joy:
elektriklerim geldi ama evden aynen böyle bir manzaraya bakıyorum.aralıksız tam 5. gündür kar yağıyor. perşembe akşam üstü başladı . ahan bugün salı. hala yağıyor..

20170131_101359.jpg

ne kadar sağlıklı olacak bilmiyorum. üstteki polonya mesajının doğru olmadığını varsayıyorum. aksi halde bu akşam önlemlerimizi almak durumundayız. dili uzayanın dili kesile . karı isteyene karı verile..
47Nc.jpg


Abi o troll bir muhabbetti Hollanda dükünün işleri . Yuh sana Hollanda , yaşasın Burgonya.
Bugün gelemeyeceğim de bir kişi yerime %95 rönesans olan yere develop atıp embrace atabilir mi ? Oyuna kısa süre (bunun için bile)m bağlanmam zor gibi.

Edit: Ya da yine bol rehost olmazsa halleder çıkarım.
senin yerine development atılabiliyorsa birisi atar heralde , hiç yapmazsa ai yapar diye düşünüyorum..
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12