Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Mesajlara Resim Nasıl Eklenir?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Mesaja Resim Eklemek
Birçok üye mesaja resim eklemekte sıkıntı çekebiliyor veya resim eklerken istemeden resmi tıklandığında resim yükleme sitesine yönlendiren bir şekilde ekliyor. Bu rehberde forumda açtığınız konularda yazdığınız iletilerde resim nasıl eklersiniz, forumumuza has bazı özel resim kodları nelerdir ve ne amaçla kullanılabilirler bunlara dair bilgi vereceğim.

Öncelikle bilgisayarınızdaki bir görseli mesajınıza dahil etmek istiyorsanız bu görseli herhangi bir resim yükleme sitesine upload etmeniz gerekir.
Bu resim yükleme sitelerinin büyük bir kısmı (örneğin hizliresim) yüklediğiniz görselde sıkıştırmalarda bulunabilir dolayısıyla çok yüksek boyutlu resimleri yüklemeniz için en iyi yer olduklarını söylemek güç ancak imgur Türkiye'de yasaklı olduğu için şimdilik en düzgün alternatif bu gibi gözüküyor. O sebeple bu rehberde hizliresim'i kullanacağım.

hizliresim.com'a girip Gözat kısmından mesajımıza eklemek istediğimiz görseli seçtikten sonra önümüze bu pencere çıkıyor:

2nMZ7O.jpg

Bu kısımda yapabileceğiniz 2 şey var. Dilerseniz ana editör modundayken (yani kaynak modunda değilken) burada solda gördüğünüz, yüklediğiniz görsele sağ tıklayıp Kopyala diyerek mesajınıza yapıştırabilirsiniz. Bunu internetteki her görsel için, ana editör modundayken yapabilirsiniz. İkinci seçenek ise direkt olarak resmin linkini kullanmak, bunu yaparken sağdaki linklerden Forumlar yazanı değil, Resim Direkt Adresi yazanı alıyoruz. Eğer Forumlar yazanı alırsak mesaja dahil edilen resim tıklanabilir bir resim olur ve tıklandığında resim yükleme sitesine yönlendirir.

vX04YO.jpg

Ardından mesaj editöründe yukarıda gördüğünüz resim butonuna tıklayıp URL Adresi kısmına yapıştırıyoruz. Buradan sonra Genişlik ve Yükseklik kısmına istediğimiz değeri girerek resmi boyutlandırabiliriz, dilerseniz bu değerlerden sadece birini girebilirsiniz bu durumda diğer değer aynı oran korunarak otomatik olarak azalacaktır. 

Forumlara düz bir şekilde resim eklemenin 2 ana yöntemi bu şekilde. Bu yöntemlerin yanı sıra Strategyturk'te sık kullandığımız bir diğer resim kodu daha var. IMGX.  Eğer mesaj editöründe yukarıda gördüğünüz butonlardan en sonuncusuna tıklarsanız mesaj editöründe Kaynak Modu'na geçeceksiniz. Mesajınızda herhangi bir resim bulunuyorsa o resim burada IMG kodları arasında bir link şeklinde görünecektir. O kısımda küçük bir düzenleme yapıp hem baştaki hem de sondaki IMG'leri IMGX yaparak resmin otomatik olarak 700 piksel genişlik veya enle kısıtlandırılmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz IMGX'ten sonra = yaparak resmin kısıtlanacağı custom bir değer girebilirsiniz (IMGX=300) gibi. 

IMGX yaptığınız resimde otomatik olarak boyutlandırılmasının yanı sıra üstüne mouse getirildiğinde tam boyutta görmek için tıklayın yazar ve tıklandığında resim kaynağından, tam boyutlu bir biçimde görüntülenir. IMGX koduna A= ekleyerek resmin üstüne mouse getirildiğinde yazacak içerik üzerinde düzenleme yapabilirsiniz. Aynı şekilde IMGX B= yaparsanız bu sefer bu açıklama özelliğini resmi boyutlandırmadan kullanabilirsiniz, son özellik ise IMGY= C=, bu kodla resmi hem custom boyutlandırabilir hem de üstüne tıklandığında gözükmesi üzere ayrı bir açıklama metni yazabilirsiniz. 

Mesajlarınıza resim eklemeyle ilgili yaşadığınız sorunları bu konu altında belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım, iyi forumlar.
IMGX ile resim koymaya çalıştığımda (mesela imgx=300 yazdığım 2 tane resmi) resimler ortada yanyana durmuyor. Float ile yazdığımda ise sağda veya solda duruyorlar ama ortaya durmuyorlar. Bunun yolu nedir?
Kod:
[sv=#2f2f2f][imgx=300]link[/imgx][/sv][sv=#2f2f2f][imgx=300]link[/imgx][/sv]
Kod:
[sv=#2f2f2f][imgx=300]link[/imgx][/sv][sv=#2f2f2f][imgx=300]link[/imgx][/sv]

şeklinde devam ederseniz düzgün olacaktır
(28-03-2018, 22:00)Voidian : [ -> ]
Kod:
[sv=#2f2f2f][imgx=300]link[/imgx][/sv][sv=#2f2f2f][imgx=300]link[/imgx][/sv]
Kod:
[sv=#2f2f2f][imgx=300]link[/imgx][/sv][sv=#2f2f2f][imgx=300]link[/imgx][/sv]

şeklinde devam ederseniz düzgün olacaktır

Evet işe yaradı, teşekkürler.