Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Konu Takip Seçenekleri
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
KONU TAKİP SEÇENEKLERİ
Bu konuda Strategyturk Forumlarındaki 'takip' mekaniğine dair bilgi vereceğiz.

Strategyturk Forumlarında herhangi bir konuyu veya bölümü 'takibe' alabilirsiniz.
Konularda "Konuyu Takip Et" butonu en aşağıda solda bulunuyor.
Forumlarda ise sağ üstte "Bu Forumu Takip Et" butonunu görebilirsiniz.

Bu Forumu Takip Et butonuna tıkladığınızda o forumdaki her konuyu 'varsayılan takip metodunuzla' takibe almış sayılırsınız.
Sahip olduğunuz 'varsayılan takip metodunuzu' forum ayarlarınızdan değiştirebilirsiniz.
Aynı zamanda bu seçenekle, bir konuya sadece mesaj atarak otomatik takibe alabilirsiniz.

Varsayılan takip metodundaki seçenekler ve anlamları şu şekilde:
  • Takip Etmek İstemiyorum: Bunu seçtiğinizde yorum attığınız konuyu takibe almazsınız.
  • Bildirim Almak İstemiyorum: Bunu seçtiğinizde yorum attığınız konuyu takibe alırsınız, ancak takibe aldığınız konuya gelen yeni bir mesajda bildirim almazsınız.
  • E-Posta Bildirimi Almak İstiyorum: Bunu seçtiğinizde yorum attığınız konuyu takibe almış olursunuz, konuya mesaj atıldığında size e-posta gelir.
  • ÖM Bildirimi: Bunu seçtiğinizde yorum attığınız konuyu takibe almış olursunuz, konuya mesaj atıldığında size ÖM gelir.
Takip ettiğiniz tüm konuları ve bu konular için takip tercihlerinizi Takip Edilen Konular sayfasından görebilirsiniz.
Takip Edilen Konular sayfasında tüm takiplerinizi tek bir butonla kaldırabilir veya konuları teker teker seçtikten sonra toplu işlem yapabilirsiniz.

Takip metodlarından 'bildirim almak istemiyorum'u seçerseniz mesaj attığınız her konu 'Takip Edilen Konular' sayfasında görünür.
Ondan sonrasında bu alanı ilginizi çeken ve mesajınızın bulunduğu konuları, bu konulara yeni bir mesaj gelip gelmediğini incelemek için kullanabilirsiniz.
Bu ayarla oradaki sayfaya eski nesil forumlardaki 'Mesajlarıma Yazılan Cevapları Göster' sayfasına benzer bir şekil verebilirsiniz.
Bunların yanı sıra konu takip mekaniği ile ilgili haberdar olduğumuz ancak tam olarak doğasını kavrayıp reproduce edemediğimiz 2 bug var onlarla ilgili de yazayım.

Bunlardan ilki belli başlı koşullarda yöneticilerin ilk mesajda düzenleme yapmalarının ilk mesajın sahibinin o konu için belirlediği konu takip metodu üzerinde değişikliğe sebep olması. 
İkincisi ise belli başlı koşullarda kullanıcılara giden bildirimin Türkçe yerine İngilizce dilinde olması.

Bu iki hatadan biriyle karşılaşır ve hatanın pattern'ine (yani tam olarak hangi koşullarda bu hatanın gerçekleştiğine) dair bir fikir sahibi olursanız bu konu altından veya Bug Rapor Alanı konusundan bizimle iletişime geçerek hatanın çözümünde bize yardımcı olabilirsiniz.

Bu konuyla birlikte (esasen yukarıdan erişebilen Üye Panelinde de bulunmasına rağmen) 'Takip Edilen Konular' linkini sağdaki Hoş Geldiniz alanına dahil ettim, o alanda aynı zamanda artık avatarınıza tıkladığınızda avatar değiştirme sayfasına yönlendiriliyorsunuz.