Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Attila - Doğu Roma İmparatorluğu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Map_eastern_roman_empire.png
Doğu Roma İmparatorluğu
"Roma İmparatorluğu'nun parçalanması doğunun zincirlerini kırıp Roma dünyasını ele geçirmesiyle sonuçlandı."

mon_64.png
Doğu Roma İmparatorluğu Bonusları
Trade tariff +%50
Fazladan %5 gelir.
Roma topraklarından geçen dost hordaların birimlerini üretebilir.

100px-Eastern_roman_empire_flag.pngKonstantinopolis odaklı yeni yönetimle birlikte Doğu Romalılar antik zamanlardan kalma, çökmüş idari sistemin etkilerini kaldırmayı başardılar. Yeni sistem ve beraberinde kurulan yeni ticaret rotalarıyla İmparatorluk hazinesini doldurdu. Merkezi bir bürokrasiye ve oldukça güçlü bir kiliseye sahip olan Doğu Roma, bu zamana kadar barbar istilalarına başarıyla karşı koymayı başardı. Ancak genç İmparator Arcadius'un döneminde İmparatorluk bir kez daha barbar tehlikesiyle yüzleşiyor ve İmparatorun yüzleşmesi gereken tek tehlike bu değil. Saray entrikaları, Sasanilerin yükselişi gibi birçok şey Doğu Roma'nın aleyhine.

Batı Roma İmparatorluğu'nun son günlerini yaşadığı neredeyse kesinleşmiş olsa da, Doğu Roma İmparatorluğu hala çok güçlü bir ekonomiye sahip. Tek yapmaları gereken ekonomideki güçlerini askeriyeye yansıtmak ancak hele ki Vizigotların Kralı Alaric'in ordusu başkent Konstantinopolis'in hemen dibindeki Trakya şehirlerine saldırılar düzenlemekteyken bu düzeni sağlamak o kadar da kolay olmayabilir.

Kimlere Önerilir?
  • Total War serisinde ustalaşmış oyunculara.
  • Büyük ve kurulu imparatorluk yönetmeyi sevenlere.
  • Roma severlere.
  • Oyunu diplomatik oynamayı sevenlere.
  • Zorluk arayanlara.
İpuçları ve Stratejiler
Doğu Roma ile oynarken oyunun başından itibaren çok sayıda tehditle karşılaşacaksınız ve oyun ilerledikçe daha iyi bir konuma gelirim diye bir düşünceniz varsa yanılıyorsunuz. Oyun başında yapmanız gereken önemli şeylerden bir tanesi her cephede elde edebildiğiniz müttefikleri edinip onları yardıma çağırmak, daha uzaktaki tehditlere karşı aranızda tampon bölge oluşturacak şekilde dostlar da edinebilir, sahip olduğunuz ekonomik kaynakları diplomaside daha başarılı sonuçlar elde etmek için kullanabilşirsiniz. Hunları atlatıp Ostrogot ve Vizigotları barış imzalayacak kadar dost hale getirmek ölüm kalım meselesi. Ticaretiniz ve ekonominiz için asıl önemli bölgeleri korurken birkaç o kadar da önemli olmayan toprak kaybetmeniz çok da büyük bir problem değil. Sasanileri de aklınızdan çıkarmayın ve onlarla oyunun erken döneminde karşılaşmamaya çalışın. Batıda her şey yolunda gibi göründüğü an onları arkadan vurup sizin olması gereken toprakları rahatlıkla fethedebilirsiniz.


700px-TWA_Faction_ERE_final.png

Bu konu altından Doğu Roma İmparatorluğu ile oyunlarınızdan anılarınızı, taktiklerinizi ve ipuçlarınızı paylaşabilirsiniz.
Şunu söylemeliyim ki sıkı bir mücadele isteyen bu ülkeyle efsanevi zorlukta oynasın.  :expressionless:
Efsanevi zorluk candır.
60 turdur yani oyun yılı ile 15 yıldır Doğu Roma ile oynuyorum başlarda bahsettiğin olası saldırıların dahası misli ile zinhar kesilmiyor Empire:TW serisinde hatırı sayılır bir birikimim var fakat TW:Attila adeta farklı bir galaksiden bilhassa Doğu Roma sefer modu saç baş yolmak isteyenlere tavsiyemdir.
(08-09-2019, 20:13)berkaykntkn : [ -> ]60 turdur yani oyun yılı ile 15 yıldır Doğu Roma ile oynuyorum başlarda bahsettiğin olası saldırıların dahası misli ile zinhar kesilmiyor Empire:TW serisinde hatırı sayılır bir birikimim var fakat TW:Attila adeta farklı bir galaksiden  bilhassa Doğu Roma sefer modu saç baş yolmak isteyenlere tavsiyemdir.