Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Moğolları yenme taktiği
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar sizlere güzel bir video hazırladım. Sadece köprü savaşı yaparak Moğolların koca ordularını az kayıpla nasıl yeneceğinizi öğreneceksiniz.

Genel olarak ordu seçimi şöyle olmalı

1 General
2 Atlı okçu
7 Spearmen
4 Okçu 
4 Catapult ( 1 tanesi Trebuchet de olabilir)
2 Naffatun

İsteğe göre ufak değişiklikler yapılabilir. Ama genel olarak asker çeşidini artırmak önemli. Ve hangisini nasıl kullanacağınızı da bilmeniz önemli.

Ayrıca okçudan kasıt kazık dikebilen okçular. Bu sınıfa giren okçu sayısı çok az.
İngilizlerde Longbowmen, Retinue Longbowman ve Yeoman Archer
Polonyada Lithuanian Archers
Türklerde Janissary Archers
Son olarak 100. turn civarında İtalyada Mercenary Longbowmen lar paralı asker olarak alınabiliyor. Bunlar da kazık dikebiliyor.


26. dakikaya kadar oyun standart gidiyor. Özellikle savaşı izlemek için 26. dakika ve sonrasını izleyebilirsiniz. 2. Savaş da 41. dakikada başlıyor.

Moğolları denize dökmüşsün, tebrikler.
İzleyeceğim.
Daha arkadan 8 full ordu daha gelecek. Kısmet olursa daha güzel bir iki savaş daha atıp tamamlamayı düşünüyorum.
Bu moğolları otoda almak imkansız mı bide videoyu süper bitirmişsin abi :D
Aynı tecrübeye sahip askerlerden oluşan bir ordu kurarsan eğer otoda rahat yenersin. Karşıdaki orduda 3 gümüş var. Sen kalkıp sıfır tecrübeli askerlerle dalarsan 2v1 bile zor yenersin üstüne de bi o kadar kayıp verirsin. O yüzden iyi ayarlamak lazım. Bir de Moğollar genelde birlikte geziyorlar. Onları dağıtabilirseniz teke tek de şansınız daha yüksek. Diğer türlü Köprü savaşı veya Şehir kuşatmasına mecbursunuz.
moğolların iş generalde bitiyor.. 2. savaşta erkenden ölünce general , ordu da hemen beyaz bayrağı çekti..ve pek tabii karşıya geçmeye çalışmalılar. nitekim güzel.. bilmeyenler de öğrenmiş oldu bu vesileyle..
burada ki yorumlarin hepsi bire bir yakalamakla alakali, bu adamlar toplu olarak dolasiyor ve tek bir orduyu koseye sikistirmak imkansiz casus yollayip generaleri oldurulebilir, lakin olasiligi cok dusuk seviyede. "Köprü savaşı veya Şehir kuşatması " gibi hatayi bir ve ya iki kere yapiyor ve bu savaslarda tum istilacilari yenmek imkansiz benim taktigin genelde uc tam orduyla bir orduyu kisitirmak oluyor. Biz savas uc orduyla girerken istilacilar tek ordusu ve onlara destekleyen en fazla bir orduyla otomatik savas yaptiriyorum0. Genel olarak yeniyorlar.

dipce : uc buyuk orduyla dusmani sikistirdigim zaman eger ben orduyu yonetmeye kaldiginda benim bilgisayarim tek bir orduyu yonetecek durumda oluryor diger iki ordu beklemede oldugunda otomatik oynatmayi seciyorum
Köprüyü eğer tutarsanız mecbur saldırıyorlar. Ayrıca 1 birimle onlara savaş açmanız da saldırmalarını kolaylaştırıyor.
Eğer böyle yönetmekle uğraşmak istemiyorsaniz büyük bir ordu kurun (2-3 tane ful bayrak) antakyayı almasına izin verin yol üstünde saldırmayın onlara antakyayı aldıktan sonra ordularını dağıtıyolar toplu halde gezdirmiyolar o zaman tek tek yakalayabilirsin
Citadel'in içine 12 ünite naffatun, bir general, 3 ünite de jannissary heavy infantry, 4 ünite de ottoman infantry koyun. En iç kaleye çekilin. Generali saldırının geldiği en dış kale kapısında bekletin. Mancınıkların mühimmatının tükenmesini sağlayın. Saldırı gelince 2. kale kapısına çekilin ve bekletin. Zaman da kazanmış olacaksınız.

Naffatun ve okçuların otomatik atış özelliğini kapatın. Düşman askerlerinin çoğunluğu 2. kale kapısından girmeden ateş emri vermeyin. 2 ünite naffatun sadece generali hedef alsın.

Bu taktikle 3 moğol ordusunu aynı anda yendim. Zaman kısıtlı oynuyorsanız zaten zaman bitiyor, yoksa savaşarak da yenebiliyorsunuz.
Rakip orduyu tek yakalamak adına Night Fighter traiti olan bir general de işimize yarayabilir.
Hocam yanlış anlama ben de bu taktiği kullanırım. Ama askeri kazıkların hemen arkasına değil de biraz daha boşluk bırakarak diziyorum. Çünkü süvariler ilk cahrgda kazıklara takılıp dağılıyor. Ardından tekrar tekrar toparlanma cahrg etme vs işlemini tam da kazıkların olduğu yerde yapmaya çalışıyor. Eğer tam kazığın arkasına asker dizersen süvariler piyadeye temas ediyor ve bu işlemi yapmayıp yavaş hızda saldırı moduna geçiyor ve askerlerimizi kesiyor. Ayrıca atlı okçular mesafe etkisinden dolayı bazen kazığa gelmeden durup ok atmaya vs çalışıyor ve kazığa girmiyor. Eğer askeri biraz geri dizersen cahrge eden süvariler kazık etrafında dağılıp toplanma tekrar charge etme işlemini yağmaya çalışırken piyadene bile değmeden tamamen kazıklarda ölüyor. Atlı okçular ise askerine ok atma telaşı ile kazıklara tamamen giriyor. Ayrıca meydan boşluğu görünce o daire şeklinde ok atma modunu uygulamaya çalışıyor ve kazıklara daha çok saplanıp tamamen telef oluyorlar. Ayrıca düşman üzerime gelmeye başlayınca bütün okçuları piyadelere nişan aldırıyorum (süvarilen zaten kazıklarda ölüyor) böylece piyadeler daha benim ön safa ulaşmadan ağır kayıp veriyor ve genelde piyade gelene kadar general öldüğü için fazla dayanamıyorlar (alevli ok ve naffatun beyaz bayrak çekmelerini hızlandırabiliyor).

Ayrıca askeri benim dediğim şekilde dizdiğinde bir olumsuz durum var. Meydan boş olduğundan beyaz bayrak çeken çoğu birlik nehirden/köprüden dosdoğru geri kaçabiliyor. Bu durum alınan esir sayısına ve düşmanın tamamen imha edilip edilmediğine etki edebiliyor. Bu da bu taktiğin olumsuz tarafı yani.