Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Medieval 2 - Ekran Görüntüleriniz
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4
Sicily

Görsel


Iberya ya cikarma yaparak Granada yi aldim, Portekizle halen savastayim. Milanin Fransa daki son vilayetini alip tarihden silinmeye aday :D Dogu da Papa hazretlerin actigi savas dan dolayi bizansla savasiyorum. Afrika da son iki kalan Misir vilayetleri icinde Sudan da cikarma yaparak kuzeye dogru ilerliyorum.
Görsel


Bizanslarin Malazgirt muharebesi den sonraki en buyuk hezimeti olma yolunda :D
Osman Gazi sahneye gelmiştir :)  Ya Allah 

Görsel


A New Turkish Hero: Osman Ghazi
Denmark2.png
Danimarka

Belli kurallara göre oynuyorum, doğuda çizdiğim sınırı geçmeyeceğim, Moğollar gelir ve doğudaki kısmı ele geçirirse o cepheyi savunmak ilginç olabilir. Polonya ve Macaristanı yıktım. Bizans Türkler tarafından Anadoludan atılmış gibi duruyor, Bizans'a son vererek boğazları gemiyle kapatmayı planlıyorum, ardından Katolik Avrupayı birleştirmeye çalışacağım.


Hedefler
  1. Balkanlar
  2. Almanya
  3. Fransa
Papalık seçimlerinde haksızlığa uğradık, tüm katolik dünyası Danimarka'nın yükselişini önlemek için işbirliği yaptı.
Bizim papaya oy veren Sicilya da bir önceki papalık döneminde dinden atılmış bir diğer ülke.

XLPL23.jpg
Kiralık katil kullan suikâst yap :D
Kasım 2014 tarihli kaydımı bulunca hüzünlendim.

a2lOJ2.jpg
Sprioc thógáil ar ais gach Bhreatain!

O7OV83.jpg
Paradox'un zırvalamalarına biraz ara verip Total War'a tam dönüş yaptım. M2TW: K: TATW: MOS: EMOS (wut) modunu oynamaya başladım, Paradox'a ayırdığım zamanın pek boşuna gitmiş olduğunu gördüm.




"Bu kafasız Orkların kuru gürültüsü değil. Bunlar Uruk-Hai, zırhları kalın, kalkanlarıysa geniş."
Gimli

Komutansız 163 Ak Elin Hizmetkarı Uruk-Hai'ye karşı 944 Komutanlı Tam Teçhizat Rohan askeri savaşı son 2 Uruk-Hai ile kazanıldı. 'Heroic Victory' diye buna derim.

3Y5JP5.jpg

E Uruk-Hai'mizi şereflendirdik tabii...

RoARBZ.jpg

Theoden'in stratejik hatası karşılığında Miğferdibi'ni fethettik ve tüm insanlarını katlettik. Miğferdibi'nde Uruk-Hailerin sesleri yükselecek.

Bir Total War oyunu için ürpertici seviyede gerçekçi bir hamle oldu Venedikten, haçlı ile Bizansa saldırmak.
8ZP9Ok.jpg

Ykqjyj.jpg

toolonglotr.gif
Orman Diyarı Lordu Thranduil, Kuyutorman ve Rhovanion Ormanları'nı tekrar Elf toprağı yapmasının ardından Dumanlı Dağlar Orkları ve Mordor ile yapılan onlarca büyük kanlı savaşın sonucunda Dol Guldur'u, Kara Kapılar'ı, Cüce Kralı Durin'in yurdu Khazad-dum'u zaptetti ve Dumanlı Dağlar Orklarını Orta Dünya'dan kaldırarak Lothlorien ve Sindar elfleri olmak üzere tüm Elf diyarlarına güven sağladı.

Görsel


Lothlorien Lordu Celeborn ile en başından beri çok iyi ilişkilere sahip olan, müttefik ve dost olan Lord Thranduil, Yüksek Elf ve Sindar Lordu Elrond ile yapılan birçok müzakerenin sonucunda müttefikliğe varılamamasının ve Lord Elrond'un geri çevirmesinin ardından Orta Dünya'da Sindar Elfleri ve Silvan Elfleri arasında ayrılık yaşanmaya başlanmıştı. Silvan Elfleri ile epeydir arası bozuk olan Sindar Elfleri ile Cüceler arasında Lindon ve Gri Dağlar topraklarında savaş başlamıştı, Orta Dünya'nın kara günlerinde savaşa tutuşan bu iki ırkın kendince haklı sebepleri vardı. Orman Diyarı Lordu Thranduil, Yüksek Elf ve Sindar Lordu Elrond'a yardım teklif etse de Lord Elrond yine geri çevirmişti, çünkü Cüceler yeniliyordu. Elf ve Cüce diyarlarında tüm bunlar yaşanırken İnsan ırkının diyarında Minas Tirith düşmüş ve Rohan, Saruman tarafından işgale uğruyordu.

Lord Thranduil, Sauron ile kendi ilgilenirken ve Barad-dur'un sınırlarını zorlarken tek hanedan dışı fakat oğlu Legolas'tan sonra en güvendiği generali Galion, Moria'yı fethetmiş ve tesadüfen Moria Dağı'nın eteklerinde Tek Yüzüğü bulmuştu.

Görsel


Görsel


Görsel


Bu da Dumanlı Dağlar Orkları'nı temizlemeden önce yaptığım harita.

Görsel
King Thranduil the Mighty and Prince Legolas at the Gates of the Eye of the Sauron

NAnPRa.jpg

a3lWb4.jpg

YkQ0G2.jpg

Yaklaşık 40dk sürdü.

8ZaByn.jpg

Sauron'un tekrar eski gücüne sahip olamaması için en büyük merkezlerindeki yaklaşık 11000 Orku katlettik. (Taur Philinn [bizim başkentimiz] 10000 nüfusa sahip)

D2YZvo.jpg

Barad-dur artık Silvan Elflerinin elinde fakat bu tehlikeli ve yaşanması imkansız yeri terk edip tüm gücünü kaybetmiş bir şekilde Sauron'un ellerine geri bırakacağız ve Kara Kapıları tutmaya ve savunmaya devam edeceğiz.
Yahudi dwarflara ölüm.
Önce Ve Sonra 

qMnqBD.jpg

9olXL3.jpg



Campaign oyunumdan bir savaş şu an HRE, İngiltere, İspanya, Mısır, Sicilya, Portekiz ve Danimarka ile savaşıyorum belki daha fazla bile olabilir. Bu kadar devletle neden savaşıyorum hiç bilmiyorum agresif bir tavırda takınmıyorum.
Venedik yolu yokuştur.


A1B6FA6B79189F6994FC675FE60ECC3BA3D82B1D

Sicilya ile oynuyorum. Milan ve Venedik ittifağı ile, Papalık ile Emeviler(evet Papalıkla Emeviler ittifaklar ve bana saldırıyorlar) ile uğraşıyorum. Milan ile yaptığım 5 savaşın 3'ünü heroic aldım. Tam bir general ve aile üyesi katliamı olan bu savaşlarda Milano Düklerinin soyu kurudu ve yok oldular.

3-4 Suikastçi ile her sene papa katliamı yapmama karşın istediğim papayı birtürlü başa geçiremedim. Emevilerin sevgili ponçiriği Papalık elimde tutması en zor şehirlerimden Tunusa haçlı ilan etti. Haçlı orduları Tunusa girmek yerine İtalya içlerine Batı Romayı istila eden barbarlar gibi giriyorlar (G)

13616153_10154262937319259_1940884354_o....e=5785ECCD
Venedik oyunumda en genis sinirimi hatirlamiyorum ama sahio oldugum topraklar Venedikten istanbula istanbuldan yunanistana venedikten rome sicilyaya oradan milanin altindaki sehre ve oradan cezayir tunus fasa(fasin alt kismini almadim)
Durun donatayım

o75BOQ.jpg
4.Baldwinle sanırsam Dumyat'a dalarkene :D

VYO4ry.jpg
nrd1O5.jpg
Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama senaryo sanırsam 1174 te başlıyordu ve Baldwin 24 te öldü yani yaş olarak bu da 1210 oluyor ama sonra yerine geçen adam 1324'e kadar yaşıyor ::O Prince Guy Hesoyam yazmış herhal :D

1dbzJY.jpg
Nam-ı değer Cüzzamlı

L3M9ba.jpg
Tabii sonrasında Richard The Scarred olarak öldü ama olsun :D
Zorluk Very Hard/Very Hard'da kalmış sanırım. Tüm dünya ile savaşıyorum. Tek müttefiğim Doğu Roma.
İtalya'da siyasi birliği sağladım. Alttaki savaşlardan sonra girdiğim refahlama dönemi sonrası Emeviler'e kaybettiğim Tunus ve Deniz üstünlüğünü tekrar geri sağladım. 

İber ülkelerinin donanmaları ve Emevi donanmasına karşı Sicilyalılar canla başla mücadele veriyor  (G)
Ver arkadan müziği
https://www.youtube.com/watch?v=_8dsQQSNMr0

Tabi siyasi birliği sağlamak için çok kan dökmek gerekti. Venedik surlarının içerisinde canlı bomba saldırısı düzenleyerek savaşmadan şehri zapt ettik. 

212E3C833A8690129FDA661D189C01599B09154B

Kurduğum Assasin teşkilatıyla tam bir Corleone ailesi yarattım. Papa'nın çağrısıyla Danimarka'nın soğuk ormanlarından Portekizin kumsallarına binlerce kişilik ordular İtalya'yı istila etti :smoking: (bu smiley eklenmeli)  (G)  Fakat generalleri Milano sınırını geçemeden öldürülüyor, ordularıda katlediliyor.

Biraz sonra katledilecek Danimarkalılar



23EBF5207C0CD9127D65F0642A8ABC619B1A220B
Fransız ve Portekiz birleşik orduları katledilirken. Çember içerisinde 3000 asker katliamın tadına bakıyor. 


309A7CEF830C5CF09B2E8AE41FFBE0BDCF660DD6

39FA266B3F5C302A0C361BA3E50F1A91E315B4EE

Kutsal Roma'nın soy ağacı İtalya'da kurudu nerdeyse. Fakat hala bir ümit Roma'yı ele geçirmeye çalışıyorlar. Eh aynı kaderi paylaştılar tabi.

2B8C146DCC35D7B065325D42536D6D5BDC844FE1
Godfather nameleri ile okuyunca ayrı bir moda giriyor insan. Senin ki Part 0.5 sanırım Corleone ailesinin ilkleri :D
Sayfalar: 1 2 3 4