Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Genel Sohbet: Kralın Konseyi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
yaptıkları yayın güzel bile değil bence çünkü izlemeden bile neler olacağını tahmin edersiniz. Her yayın aynı şey olunca kabak tadı veriyor

Uzak coğrafyalardan gelen (Japonya ,İnka Malaya) bazı devletler avrupaya(özellikle britanya)ve afrikaya çıkar
dünya ikiye bölünür bir savaş çıktığında tüm dünya savaşır
kültür değiştirerek insanı iğrendirecek cinsten exploitler yapılır
(09-01-2020, 10:47)Ferreke : [ -> ]...kültür değiştirerek insanı iğrendirecek cinsten exploitler yapılır.
Exploit ne demek?
(09-01-2020, 18:35)Filsuk : [ -> ]Exploit ne demek?

Oyunun açıklarından yararlanarak avantaj elde etmek.

Teşekkür ederim ama bu bizzat Paradox'un yayını değil mi? Adamlar neden buna izin veriyor?
Oyunda mekanikler her zaman istediğin gibi işlemez. AI suistimal edilebilir. Mekanikler suistimal edilebilir. Bir örnekle açıklayayım. Normalde boyutu büyük olduğu için HRE'ye girmesi mümkün olmayan bir devlet -Zagreb daha önceden HRE'ye katılmış bir oyunda- Hırvatistan formlayarak başkenti Zagreb'e taşıyıp başkent HRE'de olduğu için otomatik olarak HRE'ye girebilmiş oluyor. Bu bir exploitti mesela kaldırıldı.
Peki teşekkürler.
Olabilecek en kötü felaket senaryosu oldu ve askerden geldiğim hafta ekran kartım bozuldu. Elimde ise idareten götürecek bir kart alacak dahi bütçe yok. Bu yüzden benim yerime de oynayın dostlar. Uzunca süre Paradox oyunu oynayamam artık.
Sizce yeni eklenti çıktıktan sonra balkanlarda yapay zeka nasıl bi gelişim gösterecektir ve hangi değişik senaryolar ile karşılaşabiliriz
kralılgaz :Sizce yeni eklenti çıktıktan sonra balkanlarda yapay zeka nasıl bi gelişim  gösterecektir ve hangi değişik senaryolar ile karşılaşabiliriz

Ben pek farklı senaryolar beklemiyorum. Fakat Sp oyunlarında Osmanlı oyuncuların ilk olarak hedefinin İstanbul alındıktan sonra direk eflak, bosna, sırbistan ve arnavutluk olacağını düşünüyorum. Anadolu topraklarının toplanması geçe bırakılacak. Agresifliği de bir şekilde ayarlayacaz. Mp de ise Avusturya, Macaristan ve Osmanlı çekişmesine sahne olacaktır bu bölge. Çünkü baya bir genişledi.
sp de aragon hanedanligi ve venedik ceneviz catismasi olacağını dusunuyorum random luckyde guney balkanlarda osmansa yapay zekada kos kos duracaktır muhtemelen
k95aalelco351.jpg

Reddit'te bir kullanıcı yeni DLC ile 74 yılda HRE'yi birleştirmiş.
Emperor eklentisi saat kaçta çıkacak?
Dün düzenlenen soru cevap'ta güncellemenin TSİ 11:00'de geleceği söylendi. Emperor eklentisi de tahminen TSİ 18:00'de gelecektir.
steamda bir saatten az bir süre kala erişime açılacağı yazıyor
Steam saat farkını ayarlayamıyor tam olarak.
(09-06-2020, 10:23)PCOyun : [ -> ]Dün düzenlenen soru cevap'ta güncellemenin TSİ 11:00'de geleceği söylendi. Emperor eklentisi de tahminen TSİ 18:00'de gelecektir.

Ne?
74 yılda HRE. İlginç görünüyor.
EU4'ün 1.30 yamasında performans sebepleri nedeniyle oyunda olabilecek tag sayısına hardcoded bir limit eklenmiş ve bu limit 1500. Bu limit yüzünden bazı modlar çalışamaz hâle gelmişler.
Osmanlı'yla savaşırken her yendiğim savaştan her attığım stackwipetan sonra ne kadar ordusu var diye bakıyorum. Her baktığımda hem manpower hem de total ordu merc basılmamasına rağmen daha çok artmış oluyor. Bu proftan manpower çekme butonunu getiren ddrjake geceleri mutlu uyuyor mudur acaba?
Eu4'e başladığım günden beri Paradox oyunları dışında bir strateji oynayamaz oldum. Yani oynuyorum da öylesine. En son epic storedan Civ 6 platinum sürümünü aldım da oynanmıyor ya. İnsan Eu4deki gerçek dünyayı, diplomasi çeşitliliğini arıyor. Tur bazlı oyunları izometrik rpglerde severim. Wasteland 2 bitirmiştim en sonra 50 saat oyun süresiyle. Ama stratejide tur sistemi bana hitap etmiyor. Total War da hiç oynayamam mesela. Hele Shogun 2'de bir tur bir mevsime mi ne denk geliyordu. Garabet bir sistem bana kalırsa. Gene Civ gibi oyunlar kendini çok ciddiye almadığı için göze batmıyor da Total War gibi sözde ağır strateji oyunlarında harbiden çekilmiyor bu sistem. 10 15 sene önce olsa belki oynardım diyorum. O zamanlarda da adamlar Knights of Honor falan yapmış. Yani dönemin gerekliliği ile de alakalı bir durum değil bu aslında. Bilmiyorum sevene saygım var elbette orası benim üstüme vazife değil zaten.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28