Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Medieval 2 - Polonya Rehberi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
 Polonya, erken dönemde güçlü bir devlet. Çevresindeki büyük güç Danimarka ile kıyaslayacak olursak eğer erken dönemdeki 2. güçlü devlet. 
Castle seviyesindeki kalenin surundan çıkan Polish Nobles ve Dismounted Polish Nobles askerleri sizi en az 20 30 tur idare edecektir. Lakin bu süreden sonra Avrupa'da yavaş yavaş Fortress binaları yapılarak Feudal Knightslar çıkarılmaya başlanacaktır. Ve sizin bu askerlere karşılık verecek güçlü bir piyadeniz yok. Evet Polonya orta dönemde bu yüzden zayıf. O yüzden Polonya ile oynuyorsanız Fortress seviyesini hızlıca geçip Citadel yapmanız gerekiyor. Citadel'de surdan üretilen Dismounted Polish Knights ve Polish Knights lar sizi Feudallerin karşısında ezilmekten kurtaracaktır. Atlı olan Polish Knight ise Feudallerin bir üst klasmanında yer alır ve daha güçlüdür. 

Polonya genel olarak atlılarıyla güçlü bir devlettir. Hepiniz Polonya Hussarlarını duymuşsunuzdur. Bu sebeple Huge City de surdan Hussar üretebiliyorsunuz. 
Genel olarak şehirlerinizde piyade namına neredeyse hiç bir şey yok. Çıkan askerlerin hepsi çok zayıf ve her ülkede var olan askerler. 
Okçu deseniz onlar da zayıf. Tek farkı Lithuanian Archer lar kazık dikebiliyor. Bu da manuel battle da çok işinize yarar.
Atlı okçu olarak da çevresindeki ülkeler ile rahat kapışabilecek hatta batıya ilerlediği takdirde atlı üstünlüğünü kullanırsa manuel battle da çok avantajlı olabilecek bir devlet. 

Woodsmen ler bir nebze işinizi görse de uzun vadede zayıf askerlerdir. 

Pol_woodsmen.png

Dismounted Polish Nobles, Citadel binası yapıp Dismounted Polish Knights üretene kadar vazgeçilmez askerinizdir. 

Pol_dismounted_polish_nobles.png

Dismounted Polish Knights, bir kere ürettikten sonra bağımlılık yaratacak askerdir. Zira başka piyadeniz yok. Herkes ağır piyade sürüsü ile dolaşırken siz bu askerlerden bol bol üretmek zorundasınız.
Pol_dismounted_polish_knights.png

Polish Retrainers, Fortress seviyesinde üreteceğiniz bu asker sizi Feudallere karşı biraz da olsa rahatlatabilir.
Pol_polish_retainers.png

Polish Knights, bağımlılık yaratan bir diğer asker. Feudalleri ezip geçecektir. Bu yüzden çok hızlı bir şekilde Citadel yapıp bu askeri surdan çıkarmaya bakın.
Pol_polish_knights.png

Polish Nobles, erken dönemde olsun geç dönemde olsun farketmez. Bu asker her zaman iş yapar. Çok kullanışlıdır. Ama pahalıdır.

Pol_polish_nobles.png

Polish Guard, Polonyanın en elit  askeridir. En üst klasman atlı sınıfındadır. Üretmek için Kings Stables gerekir. Dolayısıyla en erken 80 90 turda ulaşabilirsiniz.

Pol_polish_guard.png

Knights Hospitaller ve Knights Templar, bu askerler haçlı seferleri sırasında guild binası gelerek üretilmektedir. Bazen haçlı seferi olmasa da loncası gelebiliyor. İlk fırsatta loncayı yapın. Erken dönemde çok iyi iş yaparlar.

Pol_knights_hospitaller.png  Pol_knights_templar.png




Askeri birimleri inceledikten sonra gelelim fetih politikasına.



Oyun başı pozisyonumuz bu şekilde. Kuzeydeki topraklar gelişmemiş ve zayıftır. Oraları fethederseniz bir ton para harcayıp güneydeki ve batıdaki şehirler haline getirmek sizin en az 20 turunuza malolacaktır. Bir de savaş içerisinde olup sürekli asker takviyesi yaptığınızı düşünürsek o şehirleri hiç geliştiremeyebilirsiniz. 
Dolayısıyla benim önerim batıya ve güneye yönelmek olacaktır.

f3skyfqqa823e2wzg.jpg


Muhtemel 2 tane fetih yolunuz var. 

2 ayrı cepheniz olduğu için 2 ayrı şekilde resimlerle açıklayacağım.



2. tur muhtemelen Breslav için mission gelecektir. Bu asker verme de olabilir para verme de olabilir. 2si de işinize yarayacaktır. Oyunun size verdiği görevleri tamamlayarak ekstra bonuslar kazanabilirsiniz.

pdnvu25154zmvthzg.jpg

Bu iki yoldan birisini seçebilir veya farklı şekillerde kendinize göre yöntem oluşturabilirsiniz. Ama tavsiyem güney ve batıya yönelmek. Tabi güney ve batıya yönelirken ilerde karşınıza Venedik ülkesi çıkınca " Aman Tanrım " dememek için Dismounted Polish Nobles üretecek kaleleri çoğaltmayı unutmayın. 


g5pupe0c84c35l8zg.jpg
Polonya şehirleri ile değil kaleleri ile güçlüdür. Ne kadar çok kale o kadar çok asker demek. Tabi ekonomiyi de ihmal etmeyin. 
Yapabileceğiniz en güzel taktiklerden bir tanesi Breslav şehrini alır almaz kaleye çevirmek olmalıdır. Zaten küçük bir şehir. Gelişene kadar 20 30 tur geçer. Burayı kaleye çevirip hızlı şekilde büyütebilirsiniz. 

Bir de Budapeşteyi aldıktan sonra occup yaparsanız hemen, sack yaparsanız bi 5 10 tur sonra burayı önce Castle sonra da Fortress a çevirebilirsiniz. Hatta buraya bol Chivalry ye sahip bir general koyarak nüfus artışını hızlandırıp Citadel olmasını sağlayabilirsiniz. Bu sizi diğer ülkelere karşı ezilmekten kurtaracaktır. 

Evet, gelelim sonuca. Anlattığım şekilde oynarak 15-17 tur civarında böyle bir haritaya sahip olabilirsiniz. Eğer benim size göstermek için yaptığım gibi single oynayacaksanız muhtemelen bu şekilde bir çok alanda 1. olursunuz. Herkese iyi oyunlar dilerim. Başka bir rehberde görüşmek üzere.

u7ya4108yyc530zzg.jpg
Güzel ülkedir Polonya.
Eline sağlık hocam.

Özellikle generalleri çok güzeldir polonyanın :)
Kırık resimler güncellendi.