Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: 12. Dönem Aedile Alımları
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link

6m4j6v.png
AEDILE ALIMLARI XII
Bu konu 2017 Yaz Dönemi Aedile Alımları konusudur.
Bu konu üzerinden bu alımlar kapsamında Aedileliğe başvurabilirsiniz.
Lütfen başvuruda bulunmadan önce bu mesajı sonuna kadar okuyun.

YÖNETİM YAPILANMAMIZ
Strategyturk Forumlarında her forum kategorisinin (Paradox, Total War, Blizzard gibi) bir ekibi mevcuttur. Üyeler bu kategorilerin geliştirilmesi ve düzenlenmesi sorumluluğunu üstlenerek bu ekiplere katılabilir. Bu ekiplerin üyelerine Aedile denir ve Aedileler katıldıkları ekibin odaklandığı kategori genelinde yetki sahibi olurlar. Her forum ekibinin belli bir Aedile kapasitesi ve bir ekip lideri (Praetor) pozisyonu bulunmaktadır. 

SIKÇA SORULAN SORULAR
Aedile olarak benden ne beklenmektedir?
Aedilelerden beklentimiz parçası olduğu ekibin odaklandığı bölümlerle ilgilenmesi, bu bölümlerin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunmasıdır. Strategyturk Forumlarında tüm stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform oluşturmak istiyoruz ve bu hususta bu amacı benimsemiş, güvenebileceğimiz takım arkadaşlarımıza ihtiyacımız var.

Aedile olduğumda foruma ne kadar zaman ayırmam gerekir?
Aedile olarak foruma ayırdığınız zamanın herhangi bir önemi yok, ancak burada anlaşılması gereken şey Üye Aktivitesi ile Aedile Aktivitesinin birbirinden tamamen ayrı şeyler olduğudur, örneğin gün içerisinde uzun süre forumda aktif olup, Aedile'lik sorumluluklarınızı yerine getirmiyor da olabilirsiniz, foruma günde 30 dakika zaman ayırıp Aedile olarak yapmanız gerekenleri yapıyor da olabilirsiniz. Burası tamamen sizin görevinizi ne kadar anladığınıza ve buna ne derece öncelik verdiğinize bağlı.

Birden fazla ekipte Aedilelik yapabilir miyim?
Bir üye birden fazla ekipte Aedile olarak görev alamıyor. Bu durum hem istediğimiz yönetim yapılanmasına aykırı hem de aradığımız ekip ruhu, bir kategorinin geliştirilmesinde görev alan kişilerin birbirini tanıması ve çeşitli görevlerde birlikte hareket etmesi - iş bölümü yapması gibi durumlarda sıkıntılara sebebiyet verebiliyor. Ancak herhangi bir bölümün ekibinde yer almanız, o bölüm dışındaki bölümlere katkıda bulunamayacağınız anlamına da gelmiyor. 

Aedile başvurularını neye göre değerlendiriyorsunuz?
Aedile başvurularında öncelikli kıstas başvurulan ekibin genel durumudur. Daha önceki alımlarda da kimi zaman özellikle belirttiğimiz üzere bazı bölümlerde özellikle yeni Aedilelere ihtiyaç duyabiliyoruz, bazı bölümlerde durumumuzdan büyük oranda memnun olabiliyoruz. Bu açıdan başvuru yaptığınız bölümde Aedile olamamış olmanız illa ki 'sizin reddedildiğiniz' anlamına gelmeyebilir, çünkü ekiplerimizin kapasitesi kısıtlı ve daha kötü bir durumdaki ekip için alımlarda daha cüretkar olabilirken bazı bölümlerin ekiplerinde çok sayıda başvurudan sadece 1'ini seçmemiz gerekebiliyor.

Bunların yanı sıra forumdaki üyeliğinizin durumu, üye olarak aktiviteniz Aedilelik değerlendirmesinde belirleyici faktör olabiliyor. Ancak unutmayın ki eğer ekipte ihtiyaç varsa, üye olarak kendinizi göstermeniz durumunda Aedilelik Alımları dışında da yöneticilerden özel mesajla ekibe davet edilebilirsiniz. Bu sorular dışında aklınıza takılan herhangi bir soru için bana özel mesaj atabilirsiniz, tüm özel mesajları cevaplayacağım.

EKİPLER VE ALIM İHTİYACI
Genel Forumlar Ekibi (Yüksek)
Paradox Ekibi (Orta)
Total War Ekibi (Orta)
Firaxis Ekibi (Yüksek)
Microsoft Ekibi (Yüksek)
Blizzard Ekibi (Orta)
Diğer Strateji Ekibi (Orta)

BAŞVURU ŞEKLİ
Bu konu üzerinden Aedileliğe başvurabilirsiniz. Şart olmamakla birlikte mesajınızda dilerseniz neden o bölümün Aedilesi olmak istediğinize, veya neden olmanız gerektiğini düşündüğünüze dair bir parça ekleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra konu içerisinde başvuru niteliği taşımayan mesajlar kaldırılacaktır. 

FAYDALI LİNKLER
[Forum Yönetici Rütbeleri]
[Ekip Sistemi Tanıtımı]
[Ekiplerin Mevcut Durumu]

NErraO.png Ybrrn6.png 81DDqa.png

Selamlar. Daha önce Aedille'lik tecrübem olmuştu forumda ancak bazı sebeplerden dolayı forumdan uzaklaşmak durumunda kalmıştım ve bırakmıştım. Tekrardan bazı bölümlere Aedille'lik başvurusu yapmak istiyorum.

Öncelikle Total War bölümüne Aedile olmak istiyorum. Yaklaşık 7-8 senedir Total War oynuyorum ve bu konuda çok tecrübeliyim. Forumumuza tekrardan bu bölümde katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum.
Bu forumun diğer Türk forumları arasında nitelikleriyle göze çarpan, üye kalitesinin belli bir seviyenin üstüne olduğunu düşünmemden ve kendi boş zamanlarımı bu foruma yardımcı olarak geçirmek istememden dolayı "Genel Forumlar Ekibi"'ne naçizane adaylığımı koyuyorum. Forumda üye olarak aktif bir şekilde rol almıyorum, bu yüzden diğer üyelerin bana yabancı olması durumu mevcut elbette ama ben bunun bir sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası. Henüz çöplüğe dönmemiş bir forum buldum ve boş zamanlarımı düzenin korunmasında harcamaktan mutluluk duyarım, üyelerle de zaman içinde kaynaşırız diye umuyorum.

edit: biraz törpü :)
Selam, Genel Forumlar'da çalışabilirim, o bölüme başvuruyorum.
Total War bölümü için başvuruyorum, oyun serisi ile sağlam bir geçmişim var.
Paradox Ekibi bölümüne başvuru yapmak istiyorum. Bölüm içerisindeki oyunların Mod bölümlerini her zaman güncel tutabilirim.
Merhaba.Ben Diğer Strateji veya Microsoft bölümüyle ilgilenebilirim.Daha önce ufak modluk deneyimlerim oldu.Yararlı şeyler katabileceğimi ve bu bölümleri geliştirebileceğimi düşündüğüm için başvuruyorum. bu arkadaşın deneyimlerine şahitim ve destekliyorum :)
Firaxis ekibine baş vurumu koyuyorum.Şahsen her ne kadar stratejiye Total War'dan girsemde sanırım en sevdiğim oyun serisi Civilization serisidir ve bu seriyi forumdaki hak ettiği yere çıkarmak için elimden geleni yapacağım.
Total War Bölümünde görev almak istiyorum TW Oyunları ile en azından bir 8 yıllık tanışıklığım vardır belki daha da fazla daha önce başka bir forumda TW alanında modluk'ta yaptım daha önce başka sitelerde hem modluk hemde yöneticilik görevim oldu bir çok arkadaş beni tanıyor bu forumda yeni olabilirim ama bu alemde yeni değilim diyebilirim.Teşekkürler.
Paradox bölümüne başvurmak istiyorum.Özellikle Eu4 oyununda 2 bin saatlik süremle birlikte yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
Microsoft bölümüne başvuruyorum.
''Genel Forumlar'' Kısmına başvurmak istiyorum.
Ben de Genel Forumlar kısmına başvurmak istiyorum.
Diğer Strateji bölümüne başvuruyorum.
Paradox Bölümüne yardımcı olabilirim. Başvuruyorum.
Alımlar için son 1 hafta.
microsoft bölümüne başvuruyorum
12. Dönem Aedile Alımları sona erdi. Başvuran herkese teşekkürler. Bir sonraki Aedile alımlarının olağanüstü bir durum olmazsa bu yıl Ekim ayında yapılmasını planlıyoruz.

3 ayda bir yapılan bu Aedile Alımlarının yanı sıra, ekiplerde açık pozisyon olması durumunda bu ekiplerin sorumluluk alanında kalan bölümlerde kendisini gösteren, bölümün gelişmesine katkıda bulunan, diğer üyelere yardımcı olan kişilere Aedilelik teklifinde bulunabiliyoruz, dolayısıyla Aedile Alımlarını kaçırmış olmanız veya bu alımlar esnasında başvurulan ekibin dolu olması vb. sebeplerle atanmamış olmanız 3 ay beklemeniz gerektiği anlamına gelmeyebilir.

İyi forumlar.