Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: PNG Resim Nasıl JPG'e Dönüştürülür?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar, bu konuda .png uzantılı bir resmi nasıl kolaylıkla .jpg'e dönüştürebileceğinizden bahsedeceğim. 

İlk olarak bu dönüştürme işlemini ne için yapıyoruz? Büyük çözünürlüğe sahip görseller tek bir renkten oluşmuyorlarsa png olmaları durumunda çok kabarık bir boyuta sahip oluyorlar, bu boyut kimi zaman 2-3 MB'e kadar varabiliyor. Forum içerisinde EU4 - İmparatorluklarınız veya Hearthstone - Ekran Görüntüleriniz gibi net olarak resim paylaşımı odağıyla yürüyen konularda tek bir sayfa içerisinde çok sayıda görsel bulunabiliyor ve bu durum sayfanın yüklenme hızını etkiliyor. Özellikle bu resimler .png olduğunda sayfanın açılması uzun zaman alabiliyor. Burada çözüm bu resimleri .jpg'e dönüştürmek.

JPG'e dönüştürülen resimlerin boyutu ciddi bir şekilde azalıyor ve kalitesinde herhangi bir gözle görülür değişiklik olmuyor, örneğin normal şartlarda 1,5 MB olan bir jpg'e dönüştürüp 300 KB olarak yüklemeniz mümkün. Bunu yaptığınızda hem resim 5 kat daha hızlı yükleniyor, hem de sayfanın yüklenme hızına olan etkisi azalıyor. Örneğin bir sayfada 10 tane bu şekilde görsel olsa 12 MB'lik bir azalmadan sözediyoruz. 

Bu konuda bahsettiğim birçok şey, yöntem de dahil olmak üzere, sadece PNG için değil BMP vb. herhangi bir uzantıdaki görsel için kullanılabilir ve hepsinde aynı boyut azaltılmasını sağlayacaktır. Bazı programlar ve oyunlar resmi size direkt JPG olarak verirken, bazı programlar PNG veya BMP olarak verebilir. Bu durumda aşağıdaki işlemi yapmanız yeterli.

Bu dönüşüm için bilgisayarınızda Photoshop vb. herhangi bir program kurulu olmasına gerek yok, (kuruluysa oradan da yapabilirsiniz) basitçe bu görseli Paint'te açıp yukarıdan Save As (Farklı Kaydet) diyerek JPEG Picture'ı seçmeniz yeterli. Bu dönüşüm sonrası görsellerin boyut farkını kendiniz de görebilirsiniz.

0BEaG9.png

Aynı şekilde eğer Photoshop kullanıyorsanız Ctrl Shift S yapıp kaydedilecek uzantı olarak .JPG'i seçebilirsiniz. Bunların yanı sıra internet üzerinde bu işlemi yapıp PNG olarak upload ettiğiniz resmi size JPG olarak indirme imkanı sağlayan converter siteler de mevcut.

Düşük çözünürlüğe sahip, tek bir net rengin çoğunlukta olduğu görselleri bu şekilde dönüştürmenize gerek yok, bunun yanı sıra transparan bir arkaplana sahip bir görseli JPG'e dönüştürürseniz resim transparanlık özelliğini kaybedecektir. 

Resmi dönüştürdüm, peki foruma nasıl yükleyeceğim mi diyorsunuz? Buyrun: Mesajlara Resim Nasıl Eklenir?
Kullanıcılarını kültürlerini artıran onların dertlerine çözüm bulan koca yürekli Duman ::clap: :clap:
Yada Paaradox oyunlari icin;
F11 degil F12 kullanin.
Aşamalar kafa karıştırıcıydı yanlışlıkla windows xp kurdum