Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Medieval II - Ülke Anketi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Favori Medieval 2 Total War ülkeleriniz hangisi? Neden?

Herkesin 3 seçenek hakkı var.
Iskocya - 1 vilayetle basliyorsun, guzel pikemen unitleri var.
Moorlar - Timbuktu
Turkler - guclu units + Mogollar ve Timurlara karsi ilk safdasin :D
Danimarka - Baltalı birimleri oldukça iyi ve Óðinn
Venedik - Oyuna ilk başladığım devlet olması yanı sıra deniz aşırı seferler ile oldukça keyif aldığım bir devlet.
İspanya - Birimler efsane.
Kurallıysa Mısır kuralsızsa Timuriler
İngiltere ve Milan. İkiside Ranged Weapons konusunda başarılı. Piyadeleride iyi.
Tabii ki Milan. Familya Ducale süvarileri oyunun en etkili süvarilerinden bence.
Otomatik savaşlarda en iyisi venedik . daha sonra Çok sağlam piyadeleriyle ingiltere. Oyun zevki açısından Türkler ve portekiz. En zevksizi ise mısır
Türkler - Erken dönemde 'heroic' bir hayatta kalma mücadelesine ihtiyacınız var. Janissary üniteleri muhteşem.
Kutsal Roma - Tam bir kurtlar sofrası. Her eyaleti savunmaya çalışırsan hiçbirini savunamazsın.
Fransa - En çeşitli ve güçlü ünitelere sahip. İngiltere yıkılırsa Fransa'yı durdurmak çok zor. En korktuğum düşman.
Milan, tam bir ateş hattı. Sıfır dost, bol düşman :D
Tabikide The Turks :))
İskoçya-Danimarka-Sicilya hepsi kıyıda köşede rahat rahat gelişip millete saldırabiliyorsunuz :)
Hocam yanlış anlamada Sicilya'nın neresi köşede :D
Venedik istediği her yere genişleyebilmesi.
Portekiz - Uygun stratejiyle çok az turda İber'e hakim olma imkanı.
Sicilya - Erken dönemde diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha güçlü piyade birliklerine sahip olması, isteğe göre Akdeniz'in veya İtalya'nın hakimi olma seçeneği.
Polonya - Birlikleri zayıf olmasına karşın geniş araziler üzerine kurulu olması dolayısıyla savunması kolay olması, düzgün bir stratejiyle oyunun kısa sürede Batı Avrupa ülkeleri vs Polonya'ya dönebilmesi.
Bizans
Filmlerde her zaman kötüyü tutmuşumdur.Battal Gazi filmlerinde de kötüyü Bizans canlandırdığından sempatim var Bizans'a. :D
İskoçya Oyunda en sevdiğim devlettir.Bu OPM ile WC atmışlığım var.Ayrıca etekli birimlerinin görünüşlerini savaş makyajlarını seviyorum.Birde değişik olarak Macarlarda Battlefield Assasins var onlarda güzel.Nafalatun biriminide çok havalı buluyorum nedense.
Bu oyunun zamanlarında biz bizden başka devlet başka millet bilmezdik. Nerede Türk nerede Osmanlı onu alır, yardırırdık.
ilk seçenek tabiki türkler... sipahi yeniçeri yeniçeri tüfekçisi moğol timur saymakla bitmez.naffatunla timur fillerini kesmek gibisi yok..pek tabii ecdad..

ikinci seçenek moors.. aynen timbuktu arguin hristiyan piyadeler muhteşem.oyunun en sağlam piyadesi.

son seçenek ruslar.süvarileri güzel yayılma alanı geniş ve rahat. timur ve moğol türklere gitsin gerisi çocuk oyuncağı..


yine de oto savaşta milan birliklerinin her ne hikmetse bariz üstünlüğü var.genoese crossbow militia deyip çıkıyorum.en gıcık kaptığım ve gördüğüm yerde yokedene dek kovaladığım yegane birim..
1 - İskoçya : Hatırlarımda Braveheart'ı ilk kez seyrettiğim zaman hemen ertesi günü İskoçya ile kampanya açmıştım ve inanın hayatım boyunca belki de hiç bir oyundan böyle bir zevk tatmamıştım. Tavsiye ederim Braveheart + M2TW İskoçya Campaign. Hatta Britannia seferinde açılırsa zevk ikiye katlanır. Highlander Nobles ile İngiliz kesmenin verdiği zevk paha biçilemez.

2 - Danimarka : Küçüklüğümden beri İskandinav mitolojisi ve tarihine sürekli ilgim olmuştur. Nedense benim gözümde Avrupalılardan çok daha farklıdır İskandinav ülkeleri. Danimarka'nın kendine özel baltalı birimleri ve Norse Axemen gibi muhteşem birliklere sahip olmaları, Hamburg'u aldıktan sonra genişleme olanağının çok olması ve tabii ki İngiltere Adası'nı işgal etmek paha biçilemez.

3 - Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu : Hail mein Kaiser ! demesi bile oynamak için başlı başına sebep bence. Etrafınız düşmanlarla çevrili herkes düşman. Büyük ama yaralı bir imparatorluksunuz. Papa aforoz etmek için fırsat kolluyor. İşte bu mücadelenin içinden tüm Avrupa'yı sarsacak bir Reich'te kurabilirsiniz, 50. tura gelmeden parçalanabilirsinizde. Zwei Hander ve Gothic Knights gibi ileri safada aşırı güçlü birimlere sahip olmaları ve büyük düşmanlarla savaşmak HRE'yi en ilgi çekici kalan özellikler bence.
Guzel seçenekler. İskoçyla oynadığımda beklentilerimden daha kolaydı.
Sayfalar: 1 2