Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Attila - Ebdanlar (Celts)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
nW3yAg.png

EBDANLAR

VM1BlV.png

Kısa Tarihi Bilgi :
Ebdanlar tahtı çalkantılı, fakat avantajlı bir zamanda ellerinde tutuyor. Yunanlılar ve Romalılar tarafından 'Hiberniya' adı verilen adayı ellerinde bulunduran Ebdanlar, tarihte ilk olarak Greko-Mısırlı yazar Batlamyus tarafından MÖ 2. yüzyılda yazılan 'Coğrafya' isimli bilimsel eserde kayda geçmiştirler.Doğu kıyılarında yurtlarını kuran Ebdanlar, aşağı yukarı şu anki Dublin kentinin bulunduğu yerdeki Buvina ve Oboca nehirlerinin arasında yerleşmiştirler. 

Birbiriyle savaşan, ticaret yapan, kendi aralarında evlilikler gerçekleştiren klanların arasındaki lişkiler, bu barbar toplumunu ve kültürünü yönlendiren başlıca etkendir. Gael İrlanda’sında kabile hayatı, akrabalık, sadakat ve çoğunlukla da ortak bir atanın birleşiminden oluşan geniş kapsamlı bir aile diyebileceğimiz klanın etrafında dönerdi. Erkek soyunun yönetme yetkisini aktarabilmesi için, İrlandalı klanların tek bir adamın soyundan gelmeleri gerekirdi. Bu, klan üyelerinin genellikle aynı soydan oldukları anlamına gelse bile, tıpkı dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi, evlat edinmek veya bir çocuğun koruyuculuğunu üstlenmek oldukça yaygındı. Klanlar, katı bir hiyerarşik sosyal yapının en üstünde bulunan kabile şefleri tarafından yönetiliyordu. 

- Ganimet Kapma(Kültürel Özellik) :
  • Baskın vaziyetinde hareket hızı -%15 düşürülür
  • Tarafsız bölgede baskın geliri + %200
  • Düşman bölgede baskın geliri + %200
  • Bütün birimler gerilla mevzilenmesine sahip
- Vur ve Parçala(Ulus Özelliği)
  • Talan ve Yağma'dan elde edilen gelir +%75
  • Savaş esnasında yerleşim yerlerine verilen her %10 hasar için +100 savaş sonu geliri
Oynanış:
Ebdanlar, İrlanda adasındaki tek yerleşim yeri olan Eblana'ya sahip olarak başlarlar. Stratejik konum açısından diğer Kelt devletlerine göre daha üstün bir konumdadırlar. Uygun konumları itibari ile diğer devletlerin topraklarından geçmeden Britanya'da ki Batı Roma bölgesine diğer Kelt devletleri iç kesimlere ulaşamadan rahatlıkla ulaşabilir. Diğer Kelt devletlerinde olduğu gibi amacınız tüm Kelt ulusunu tek çatı altında toplamak ve bunun için öncelikle işgalci Romalılar'ın adadan kovulması gerekli. 

Ordu:
Kelt ulusları içinde en fazla özel birime sahip olan ulustur. Özellikle menzilli atlı birimleri ve oyunun ilerleyen safhalarında yetiştirilebilen piyade birimleri Roma'nın güçlü lejyonlarıyla boy ölçüşebilecek düzeydedir. Her çıkardığınız orduda en az 3-4 birim menzilli atlı birimi bulundurursanız savaşları az kayıp ile kazanabilirsiniz. Britanya adasının çoğu toprağının düz ve yükseltisi az olması sebebiyle atıların kullanımı için gayet elverişli bir konumda bulunuyor. Ayrıca adadaki bol çeşitli paralı asker birimleride sizleri ani saldırılar için uygun ordular oluşturma konusunda elinizi rahatlatıyor.

Özel Ulus Birimleri :
• İrlanda Piyadeleri: Kademe 2 çok ağır kılıçlı piyade
• Kralın Savaş Güruhu: Kademe 3 çok ağır kılıçlı piyade
• Ebdan Baskıncıları: Kademe 2 hafif ciritli avcı erleri
• Kernler: Kademe 2 hafif ciritli avcı erleri
• Righdamhna: Kademe 3 hafif ciritli avcı erleri
• Ebdan Süvari Baskıncıları: Kademe 2 çok hafif avcı eri süvariler
• Seçilmiş Baskıncılar: Kademe 3 çok hafif avcı eri süvariler
• Kralın Fiannası (Genel): Kademe 3 çok ağır yakın dövüş süvarileri

Ebdanlar kendi kaderlerini kontrol ederler; Kelt dünyasını ellerine geçirebilirler ve bu güzel adaların hiçbiri, veya başka hiçbir yer, onlara karşı koyamaz.

pWpM6L.png
Bu ülkeyle oynamak gerçekten kolay değil, Rome ii'deki gibi iceni'yi alıp hemen adayı birleştirmeye benzemiyor. komşu iki kabileyle kalsa iyi, jutes, suebi, Saxons, geats hepsinin britanyada gözü var. hasbelkader adadaki şehirleri aldık diyelim AI sürekli hile yaptığı için o tek regionluk komşu kabileleri alamıyoruz çünkü 3-4 tane orduları var. diğer yandan kıta avrupasından herkes birer birer savaş ilan ediyor.

batı romanın adadaki bütün şehirlerini alınca param birikti biraz, biriken bunlara para verip barış yaptım artı kaledonyaya karşı join war yaptım, doğrudan savaş ilan edemiyorum piktlerle dost oldukları için. kaledonyanın o şehrini de aldım, onlarla da bir şekilde barış yaptım. geriye en uçtaki şehrin sahibi piktler kaldı ama o da ne, saydığım avrupadaki kavimler üzerime gelmeye başladı. çareyi piktleri bunların üzerine salmakta buldum, çoğuna karşı savaşa sokturdum yanımda. bu o tek şehirle bastığı 3-4 ordusuyla benim topraklarımı bunlardan koruyor. ben de avrupaya yerleşmeye çalışıyorum, piktleri bıraktım en son oyunun bitimine yakın yok edeceğim. ama zorlayıcı gerçekten.