Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Arena - Beta İlk İzlenimlerim
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
total-war-arena.jpg
Total War: Arena Kapalı Beta

Oyun birkaç gündür kapalı beta aşamasında ve bana indirmek bugün nasip oldu. Önceden Steam üzerinden de oynamıştım. Bu yüzden oyunu merak edenler için ilk görüşlerimi paylaşmak istedim.
9Dvv29.jpg

Oyunun Özellikleri:
Oyun kısa süreli bir eğitim oyunuyla başlıyor. Orduyu yönlendirmeyi ve yetenekleri kullanmayı ve karşı takımın bölgesini ele geçirmeyi gösteriyor.

Eğitim Oyunu bittikten sonra size her kültürden birer Kumandan veriyor. Bunlar Roma'da Germanicus, Yunanlılar'da Cynane, Barbarlarda ise Arminius.  



Savaşlar 10vs10 yapılıyor ve 15 dakika içinde eğer kimse birbirine üstün gelemezse veya bölgesini ele geçirmezse süre bittiğinde fazla askeri olan kazanıyor.

Ma99L6.jpg


Oyun Hakkında Görüşlerim:
Şahsen onca zamandır yapım aşamasında olan bir oyuna göre pek bir ilerleme ve büyük bir değişim gördüğümü söyleyemesem de oyun hala geliştirme aşamasında ve bu halinde de eğlenceli. Steam versiyonundaki oyundaki dengesizlikler düzenlenmiş ve birimler, savaş mekanikleri daha gerçekçi ve daha dengeli hale getirilmiş. Yeni generaller yeni birimler eklenmiş. Aynı zamanda Ordu ağaçları düzenlenmiş. Çıkmadan önce P2W olmasından korksam da oyun içi izlenimlerime dayanarak Paranın çok büyük avantajlar sağladığını söyleyemem. Meraklıları ve önceden oynayıp da tekrar gelmesini bekleyenler için gelişen ve değişen bir oyun. Eminim arkadaşlarla girildiğinde daha da eğlenceli olacaktır. Bu yüzden herkesi oynamaya davet ediyorum :)


bLQQJY.jpg


11.09.2017

Oyundan Bazı Görseller:
Menzilli birimlere cephane kısıtlaması gelmeli. Her ne kadar onları çok zayıflatacak olsada şuan doğru kullanımda fazla güçlü yapıyor onları.
Öncekine nazaran şimdi direk oyunun başından itibaren kolayca atlılara erişim sağlanıyor. O yüzden menzilli birimler biraz o yönden düşürülmüş denebilir.
Oyun başında 2 antrenman yapıyorsunuz. 1.si size neyin ne olduğunu gösteriyor. 2.sinde ise 10v10 AI ile savaş yapıyorsunuz.

Sonrasında ise 10v10 normal oyuncularla savaş yapabiliyorsunuz. 2 dakika gibi bir sürede yeterli oyuncu sayısına ulaşılıyor.

İlk izlenimlerim olarak daha önceki Steam'de oynadığım Arena'dan oynanış olarak hiç bir farkı yok. 1 adım ileri gitmemişler.

Bu kadar sürede arayüzü değiştirmişler biraz. İşte neyi paralı yapalım falan diye onu düşündüler heralde. Bu kadar zaman gelişme aşamasında olan bir oyundan haliyle insan daha çok şey bekliyor. Ama maalesef önceki Steamdeki açık alfa mıydı beta mıydı hatırlamıyorum ondan hiç bir farkı yoktu.

Değişen tek şey dediğim gibi bazı arayüz ekranları, paralı olacak olan birim kask mask tecrübe ıvır zıvır şeyler belirlenmiş anlaşılan.

Ama oyun olarak memnun değilim diyemeyeceğim. 3 birim yönetiyorsunuz. Ve gerçekçi olarak belli bir görüş açınız var. Bazı asker ve komutan özellikleri olarak bu görüş açılarını artırabilirsiniz. Oyun resmi olarak yayınlandıktan sonra diğer birimlere de sahip olabileceğiz sanırım. Şu anda sadece belli komutan ve askerlere erişim var.

Atlılar çok OP değil. Okçular tehlikeli evet. Ama Atlılar ile okçuları rahat ezebiliyorsunuz. Tabi aynı şekilde Mızraklı piyadeler de atlıları hunharca ezebiliyor. Arkadan saldırmadığınız sürece atla piyadeye saldırmak mantıklı değil. Onu güzel ayarlamışlar.