Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: ARENA - Komutanlar: Leonidas
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Leonid.png  
Kral Leonidas
Güç ve kararlılık Kral Leonidas'ın savaş planını oluşturur. Güçlü savunma duvarı ve onun kalkan darbeleri düşmanı dağıtıp hatlarını kırabilir. Onun menzilli saldırılardan koruma yeteneği ve aşılmaz duvar oluşturması menzili tutmasını sağlıyor.





Yetenekler
KL_shield_bash.jpg
Shield Bash (Kalkan Darbesi)
Düşmanı şoka uğratmak ve düşürmek için keskin bir kalkan saldırısı.



KL_fight_in_the_shade.jpg
Fight in the Shade (Gölgede Savaş)
Menzilli saldırılara karşı yüksek koruma.



KL_hold_the_line.jpg
Hold the Line (Hattı Tut)
Her şeye hazır bir şekilde hattı tutmak için kenetlenme.



Resimler

Leonidas ile ilgili görüşlerinizi, ipuçları ve önerilerinizi bu konu altında paylaşabilirsiniz.
Leonidasın yeteneklerini daha da detaylı verecek olursak:

Shield Bash (Kalkan Darbesi):  Rakibe %40  silah hasarı verir ve onları geri iter.Aktiflik süresi: 3sn  Dolum süresi: 40sn
Yeteneği geliştirdiğinde: hasarı : % 72 ve dolum süresi:  15sn olur.
              (Birliğiniz düşmana ne kadar temas ederse o kadar çok adamınız yeteneği uygulamış olur.Özetle, rakiple aranızda mesafe varken basmayın :) )


Fight in the shade(Gölgede Savaşmak): Kendi birliğimiz için kullanılan bir yetenektir.Kullanıldığında kapatılana kadar aktif kalır.15sn dolum süresi vardır.
 %50 görüş, %30 hareket hızı, %60 yakın defansımızı düşür. +33 ok atışlarına karşı koruma şansı sağlar. 
Yetenek geliştirildiğinde: +73 ok atışlarından koruma sağlamaktadır. Görüş %18 ,  hareket hızı %12, dolum süresi 3 sn , yakın defansımız ise %50 olmaktadır.
(Kullanırken, ok atışlarının geldiği yöne doğru dönülmesi gerekir.)




Hold the line(Hattı Tutmak): Kendinize ve birliklerinize uygulayabildiğiniz bir yetenek. Spearmen lerde bulunan HOPLİTE PHALANX yeteneğini kullandığınız da fatigue(Yorgunluk) yüzdesi artar. Yetenekte bu yorgunluk durumunu düşürebilmek için yenilemesini %200 artırır ve birime +42 moral ekler. Aktiflik süresi: 30sn Dolum süresi: 70 sn etki alanı 20m dir. 
Yeteneği geliştirdiğinde: Moral +60, aktiflik süresi 38sn , dolum süresi: 55 sn , %500 yorgunluk düşürme, her saldırı da artan yorgunluğa -1, Charge direnci %20 artar.
(Eğer birlikleriniz 20m nin içindeyse birbirine sıra sıra kullanmanızı öneririm, böylece hattı daha uzun süre tutmuş, yorgunluk artışının daha iyi önüne geçmiş olursunuz)


Leonidas yetenekleriyle bence tam bir spearmen komutanıdır. Kırmızı renkteki yazılar birlikler için olumsuzlukları yeşiller ise olumluları ifade etmektedir.Mavi renk ise yükseltilince  görülecek değerlerdir.Eksik veya yanlış bilgi olabilir,lütfen düzeltin :)