Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Son Romalı - Vizigot Krallığı Rehberi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
VİZİGOT KRALLIĞI

Son Romalı dlcsiyle birlikte İspanya'nın batı kıyılarına göç etmiş yeni bir Vizigot Krallığı ile karşı karşıyayız. Vizigotların en güzel özelliklerinden biri '' İkna Edici '' özelliği. Bu özellik ne peki ? Bize artıları nelerdir ? İkna Edici özelliği sahip olunan eyaletlerde yüksek oranda dini dönüşüm veriyor. Şehirlerde değilde eyaletlerde vermesi bizim öncelikle yarım kalan eylaletleri tamamlamız anlamına geliyor. Sefere Başla tuşuna basmadan nereden başlayacağımızı anladık. Ekstra olarak da ilk gelen görev 535 tarihine kadar ayakta kal denmesi. Zaten 533 başlayan bir kampanyada 2 sene sorunsuz ilerlemek bizim için sıkıntı olmayacak. 2000 gelir ödül olarak bize verilecek ve bu bizim ekonomimize güzel bir katkı sağlayacak.

d7pE8Z.jpg

Kuzey Afrika'ya başlangıçta yönelmenizi tavsiye etmem. En başta dediğimiz gibi öncelikli işimiz sahip olduğumuz eyaletlerde bütün bir hakimiyet sağlamak. Burada şuna dikkat etmenizi istiyorum Resimde de gözüktüğü gibi Ostrogotlarla dostuz kampanya bitimi için Provence eyaletinde de hakim olmamız gerek Ostrogotlarla dost kalmanızı tavsiye ederim. İlerleyen zamanlarda askeri müttefik olarak Provenceye hakim olabilirsiniz. Ben askeri mütttefiklik anlamam heryer benim olacak diyorsanız da Ostrogotları sona bırakın. Şimdi dönelim eyalet tamamlama işine Süevlerle zaten düşmanız ve iki ordumuzda onların sınırına yakın önce Süevlerin işini bitirin daha sonra da Basklara saldırın. 

DyZqPz.jpg

Ordu düzeni ve savaşa geldi sıra. 6 birim mızraklı 7 birim kılıçlı piyade 4 birim okçu ve 2 birim atlıyla genel bir ordu düzeni oluşturabilirsiniz. Burada kendi taktiğimi anlatacağım fakat kendi taktiğiniz varsa eğer onu da kullanabilirsiniz. Meydan muharebelerinde yada şehir kuşatmalarında mızraklı piyadeler bizim kalkanımız olacak. Arkalarına kılıçlı piyadelerimizi dizeceğiz. En önde okçu birliklerimiz bulunacak ordunun sağında ve solunda da birer birim atlımız yer alıcak. Burada amaç düşmanla göğüs göğüse savaşıp mızraklılar ile ilk darbeyi emip kılıçlılar ile düşmanı kesmek. kolay kesim için bir yada iki tane kılıçlıyı kenarlara koyup arkadan saldırmak için kullanmanızı tavsiye ederim. Göğüs göğüse gelene kadar okçularınız piyadeleri ok yağmuruna tutar ve atlılarınızda düşman okçularını güzel bir şekilde yok eder.

GyVXy6.jpg

Senaryomun bittiği ana dair resim. Toplamda gördüğünüz gibi 7 ordum var. Peki 4 orduyla başladık bunları nasıl kullanıcaz ve daha sonra nasıl arttırıcaz ? 2 ordumuzla Süev ve Baskların işini bitiriyoruz. Bina inşalarına zaman ayırıp ekomoni ve gıda dengemizi sağlıyoruz. Öncelikli hedefimiz İspanya'yı tamamlamak. 1 ordumuz güney sınırımızda kalıyor. Provencedeki ordumuz ise olaya İspanya'yı tamamladığımızda Burgundiya ve asıl hedefimiz Frenkleri alt etmek için bize katılacak. Savaşmaktan çekinmeyin eğer orduları dediğim gibi tamamlarsanız verdiğim taktikle rahatça savaş kazanabilirsiniz. Frenklerle savaşmadan önce Burgundiya gibi küçük devletleri yutun. Sahilde şehri olan devletler için donanma basabilirsiniz. Ben Burgundiyalıları iyice küçülttükten sonra askeri müttefiklik teklifini kabul ettim Frenklere karşı tanpon bölge olarak kullandım. Sizde aynısını yapabilir yada farklı bir yol izleyebilirsiniz. İyi seferler.
Eline sağlık güzel rehber olmuş.
Teşekkür ederim.