Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Attila - Slavenyalılar Rehberi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
SLAVENYALILAR

Öncelikle ben Slavenyalıları Hunlarla sefere başlarken yok edilmesi gerekenler olarak tanıdım. Slavic Naitons dlcsine sahip kişiler bu ırk ile büyük seferde oynayabiliyor. Büyük Sefer'de senaryoyu tamamlamak için verilen görevler genelde eyalet sahipliği, ordu ve donanma büyüklüğü oluyor. Slav paketinde bu tamamıyla bina inşasına dönüşmüş durumda. Öncelikle Slavenyalıları tanıyalım.

JO1b9J.jpg
JO1bJJ.jpg


Burada değinmek istediğim birkaç konu var. Genelde oyunda kış zamanı taktik olarak orduları az hareket ettirip Tahkimatlandırma vaziyetine geçirip zaiyat vermeyi engellerdik fakat slavlarda bu sorun yok kışın zaiyat vermiyoruz. Ekstra olarak inşaat maliyeti tüm slav ırklarında kayda değer biçimde düşürülmüş. Gelelim Slavenyalılara 2. resimde gördüğünüz gibi Yakın Muharebe Saldırımız arttırılmış ve en önemlisi de esktra olarak göçebe uluslara karşı hasarımız %20. Peki bu ne anlama geliyor ?

JO1bjn.jpg


Başlangıç haritamızı incelediğimiz zaman batımızda iki tane slav ırkı devlet var yani sıkıntı yok. Güneyimizde Hunlar var ki Hunlar'ın askeri gücü ve ordularının kudretini hepimiz biliyoruz. Hunlar yetmezmiş gibi hemen dibimizde doğumuzda Budiniler nispeten uzakta ise Macarlar var. Macarlarla aramda epey yer olsada göçebe oldukları için çok uzun yollar alabiliyorlar. Şimdi bu 3 ulusta göçebe ve orduları kuvvetli bölgede baskına, yağmaya ve talana en elverişli devlet biziz. Bu 3 ulusunda hedefindeyiz. Ayrıca bu Roksolonların ( yine göçebe bir ulus ) bir ordusuda hemen Antesliler ile aramızda. İşte tam burada bizim avantajımız bir önceki paragrafta bahsettiğimiz göçebelere karşı hasarımızın +%20 olması. Peki nasıl bir taktik izlemeliyiz ? Ne yapmalıyız bu göçebe uluslara karşı ? Burada en önemli şey haritayı okumanız. Bir ordu şehrinizde ve baskındaysa ve bu ordu Hun ordusu değilse saldırın. Ama Hun ordularına karşı şehir kuşatmalarında ki bunu er yada geç yapacaklardır savunma yaparak üstünlük sağlayabilirsiniz. Bunun dışında ekonominize önem verin normal seferlerdekinden birkaç tık üstte olsun. Nedeni ise üstte de gördüğümüz gibi etrafımızdaki tahrip edilmiş şehirlere ordu yollayarak oraları geliştirin. Eğer şehir savunması dışında bir orduyla meydan muharebesi yapacaksanız kış olmasını bekleyin. Gelelim askerlerimize.

d7pAjZ.jpg
bL3d8Y.jpg


5GJ19M.jpg

Ordunuzda bu 3 birimin olmasına özen gösterin. İlk seviyedeki mızrakçılarımız ve baltacılarımız da iyi. Mızraklı piyadelerimizi sadece savunma için değil saldırı içinde kullanacağız. Mızraklı piyadeleri atlılara saldırı ve hat tutmak için savunma için kullanırken Baltacıları düşmanın yaya askerlerini hızlı bir şekilde eritmek için kullanacağız. Baskın Süvarileri ise genelde ağaçlık alanlara sokup ani saldırılarda kullanabilirsiniz aşırı derece iş görüyorlar. Orduda ben en fazla 2 okçu birimi kullanıyorum çünkü Slavenyalıların okçuların beğenmedim. Bu benim şahsi görüşüm siz isterseniz kullanabilirsiniz. Herşey çok güzel savaşlarda başarılıyız şehirlerimizde gelişti ekonomimiz güzel peki senaryoyu nasıl bitireceğiz ?

yzQrML.jpg

Teknoloji ağacında Kutsal Kral isimli teknlojiyi açmamız gerekiyor öncelikle. Bununla bitmiyor tabikide. Demir ve odun kaynaklarından birine hakim olmamız lazım.

9DyPE5.jpg

Bitmiş seferimden bir resim bu. Haritada görüldüğü gibi bir kaynak güneybatıdaki DACIA eyaletinde diğeri ise güneydoğudaki TRANSCASPIA eyaletinde. Ben doğu tarafa gittim çünkü odun kaynağıda demire gidderken yolumun üstündeydi. Peki bitti mi ? Hayır. Bunları da sağladıktan sonra en az %70 devlet dini oranı istiyor. Bunu da doğudaki tahrip edilen yerleri aldığımızda bir ekonomi binası yaptıktan sonra bir de dini bina yaparak sağlayabiliriz fakat şuna dikkat edin şehir sayınız azken örnek verirsek %60 olan devlet dini şehir sayınız arttığında %40'a düşebilir. Bunun için dini binaları her şehrinize olmasa da ikisinden birine kurun ve yükseltebildiğiniz kadar yükseltin. İyi seferler.
Kalite kokan bir rehber.