Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Rome II - Ana Senaryo - Ekran Görüntüleriniz
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Bu bölümde kurduğunuz imparatorluğun görüntülerini paylaşabilirsiniz.

Marsilya Ticaret İmparatorluğu

3PW6QM.jpg

Ag8Dav.jpg

NW8nPa.jpg
1032A8597A3663C7AE9A5DA65BCE8B155D0B1559

Buda Benim İm.p
Biz bariş yanlısı bir ülkeyiz :) Biz bir ticaret ülkesiyiz .
Reddit'ten, bayağı iyi.

Görsel

Autoresolve Tanrıları bizi terketti.
Savaşı kendim yaptım, 200 kayıp verip düşmandan 700 asker öldürdüm kolaylıkla.
Anlaşılan Rome II'de göçebelerle autoresolve'dan medet ummak yanlış.
Dün gece oynadığım Suebi oyunu, bugün devam edeceğim.

Kölelik sistemi kesinlikle çok dengesiz, diplomatic penaltyler ise saçmasapan ve uçuk. Adamlar benden askeri geçiş istemişler vermişim, 4 tur sonra bozuyorum penaltı yiyorum. Saldırıyorum daha yeni antlaşma bozdun saldıramazsın diye tekrar penaltı yiyorum. Adamlara ülkeyi vermedik yahu askeri geçiş verdik. En son sen Cermensin diplomasiye ihtiyacın yok diye avuttum kendimi.
roma 2 de böyle bir mekanik malesef var. yaptığın anlaşmayı bozmak onursuzluk olarak nitelendiriliyor ve feci penaltı alıyorsun. fakat kısa sürede düzeliyor. 5-10 tur beklemek lazım.

Pontus 

Bu ülkelerin ticaret yapmama olayı sanırım kültürle alakalı. Cermenlerle oynarken hiç kimse ticaret yapmak istemiyordu, Pontuslarla oynarken herkes ticaret yapmak istiyor. Anadolu'da genişledim, batıda Atina, Sparta ve Makedonlarla çeşitli antlaşmalarım var. Batıya ilerlemeyi düşünmüyorum, Trakya eyaletini komple ele geçirdim zaten.

Selevkoslarla anlaştıktan sonra adamlar hızlı bir şekilde Anadolu'nun güneyinde kalan küçük devletleri ele geçirdiler. Şu sıra Ermenileri topraklarıma katmayı, ardından da Selevkoslarla antlaşmaları bozup onlara savaş açmayı düşünüyorum. İleride ortamın müsait olması durumunda Yunan topraklarına ilerleyebilirim ama Roma ile cephe sayısını yükseltmemek için Balkan topraklarına ilerlemeyi düşünmüyorum. 
Kartaca'dan Barca hanedanı ile efsanevi zorlukta oynamayı denemelisin bence. Benim en eğlenceli oyunum o olmuştu. Acayip gerçek dışı oluyor ama zorluğu dark souls oynar gibi değişik bir keyif veriyor. :)
Yarın daha çok görsel paylaşacağım.

Görsel
Görsel


Doğuyu fethettim. Yunan devletleriyle ilişkimi normal seviyede tutup bu esnada haritada yerleri görülebilir ordularımla Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa'ya yürümeyi ve öncelikle oradaki devletleri ortadan kaldırmayı düşünüyorum. 

Imperium seviyem çok yükselince aldığım vergi seviyesi dolayısıyla gelirim yarı yarıya düştü. Ancak tüm eyaletler tam olarak gelişene kadar vergileri yükseltmeyi düşünmüyorum. Şuana kadar da hiç iç savaş yemedim ()



Pontus World Conquest
O kadar toprakta public orderı nasıl sağlıyorsun ?
Hepsi 100'de, hiç isyan etmiyorlar. İstersen oyuna girip neler + değer sağlıyor bakabilirim.
İyi olur valla, ben bir bölgeyi ele geçirdim mi temizinden bir 20 tur düzeni sağlamakla uğraşıyorum.

Çare bina.
Çok güzel :heart:
Ben Huur izledim gazs geldim :) Girip bir Roma oyunu mu açsam? Yapay zeka nasıl son haliyle? Roma dışı devlet seçince Roma zortluyor mu gene?
Belki benim oyun bir istisnadır ama benim Pontus oyunumda Kartaca Roma'yı yıktı. Sonra Makedonya Kartaca'yı yıkıp topraklarını ele geçirdi.
Halen devam etmekte olduğum Kartaca campaigni, şu ana kadar oldukça eğlenceli ve sorunsuz gitti. Arverni clientlardan birine saldırınca fırsattan istifade Fransa'ya girmiş bulundum, tepeye kadar da almayı düşünüyorum. Massilia'yı önceden almıştım ama bir an önce Roma'ya saldırmam gerekiyordu o yüzden tekliflerini kabul ettim.





Savaşlar aşırı kalabalık ve zevkli.




Normalde karşı taraf sayıca çok üstünse pek risk almam, orduyu hemen göndermem veya çekilirim. Ama söz konusu Kartaca olunca filler savaş alanında Napolyon etkisi yaratıyor. Özellikle sadece General ve garrisonun bulunduğu şehri savunmak baya güzeldi. Şansıma üç koldan geldiler, iki piyade ve fillerle bir kolu devre dışı bırakıp süvarilerle de skirmisherları ve ballistayı indirdim. Merkezde de hoplitelar vardı onlar baya idare etti fillerle geri dönene kadar. 

Görsel


Filler Rome 1e kıyasla çok daha kuvvetli, ama run amok olayı daha sık oluyor. Kontrol etmesi de eğlenceli, sanki Sauron'u kullanıyormuşum gibi geliyor çoğu zaman. (genellikle 500-1000 arası asker öldürüyorum bir ünite fille) Mesele karşı tarafı piyadelerle meşgul ettikten sonra filleri dahil etmekte. Direkt salınca çok çabuk moralleri gidiyor ve birer birer ölüyorlar, kaç kere general kaybettim bu yüzden. Tam engage olduktan sonra inspire'a basmak kaçmalarını önlüyor, bunu da test ettim. Savaş boyunca sürekli etrafları sarılmasın diye kontrol ettiğim oradan oraya yetiştirdiğim tek ünite zaten.


Fransa'yı aldıktan sonra daha Batıya veya Kuzeye ilerlemeyeceğim. Bütün Victory conditionlar Doğuda. Mısır'la da bir proxy savaşı yürütmekteyiz, ticaret yapıyoruz ama Afrika'daki clientların hepsi ona savaş ilan etti. Yunanistan'a girmek konusunda kararsızım ama bir şekilde Doğuya yönelmem lazım. Roma'yı da ellemiyorum, Boii aşırı genişlediği (Kuzeyin kalanı ve Kırım hariç Ukrayna komple onların hatta bir müttefikten vazgeçmek zorunda kaldım onlar saldırınca) için yakında birbirlerine girecekler, duruma göre yenilen tarafın yanında dahil olurum. 

Sayfalar: 1 2 3 4 5