Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Empire - Ekran Görüntüleriniz
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4
kEJv1y.jpg
Buraya kendi oyununuzdan veya beğendiğiniz oyunlardan resim gibi dosyalarınızı atabilirsiniz. 


Ben başlayayım: 
Normalde video olmuyormuydu? Soyle birsey



even tam arap/hindistanli gibi yapmislar :D
O da var. Ben resim kısmını attım. :D
85156ab626348547cada7023d169f0a7.jpg
Görsel


İbret aldığım bir yenilgi. Ayrı bir senaryo yapıyorsun, bu senaryoya oynanabilir olarak sadece yerli ülkelerini ekliyorsun ve bu yerli ülkeleri normal zorlukta autoda 1800 askerle 240 askeri yenemiyor, 240lık ordu 40 asker kaybediyor biz 1800.

Açtığım üçüncü campaigndi, üst üste ülkeleri denedim acaba ben mi zor ülkeleri seçtim diye, ilk maceramda Iroquois ile oynadım. İşler iyi giderken Hollanda başkentime çıkartma yapıp adeta tek attı tüm ülkeye. İkinci campaignimde Pueblo seçtim. İspanyolları yenmeye asker yetiştireyim diye bölgeler isyan etti çıktı meydana Meksika. Gittim Meksika isyanını bastırdım sonra İspanyolları durdurmaya çalışayım derken yine buna benzer bir yenilgi aldım.

Bu üçüncü campaignimde ise Cherokee ile İspanya'ya doğru emin adımlarla 1800 askerle giderken 200 asker tarafından yokedildik.

sözün bitti yer
Gariptir Plains Nations (Sioux) oyunumda İspanya direk Florida üzerinden ABD ile komşu oldu. Bana yakın sınırlarına asker bile konuşlandırmadı hatrı sayılır. Tüfeklilerin ve özel atlıların binaaları için teknoloji gelene kadar morale boost veren şaman varsa ordu ile birlikte az garnizonun bulunduğu İspanyol şehirlerini almak gerekiyor büyük ordular besleyebilmek için. Bir de oto savaş yapmayın mümkünse jenerik ordu görmediğiniz takdirde. Aynı sorunu ben de yaşadım Meksika milislerine karşı.
Normal. Bu ülkelerin rehberlerini yaptım, oradan taktiklerine bakabilirsiniz. Otomatik savaşa güven olmaz bizzat yönetmek lazım. Yerli ülkelerin birlikleri iyi gizleniyor kolay yorulmuyor. yani ortaya yem atıp düşman birlikler daha mevzi alamadan sağdan soldan saldırabilirsiniz atlılar ile savaşta hakimiyet kurabilirsiniz. AI sanırım okçuları hat piyadelerinin kaşısına diziyor arkasından baltalıları gönderiyor ve ordu dağılıyor. :D
Rehberleri biliyorum ancak bu olay normal değil, eğer oyunun autoresolve sistemi ülkelerin avantajları/dezavantajlarına optimize edilmemişse bu durum bug olarak değerlendirilir. 5. turda 1800 askerin defansif kale savunma savaşında 240 askere yenilmesinin bir açıklaması olamaz normalde.
Ben autoresolve yapmamak için preferences.txt'den autoresolve zorluğunu very hard yaptım, tüm savaşları kendim yapıyorum. Oyun biraz yavaş ilerlese de daha eğlenceli ve efsane oluyor. (Bi ara tüm savaşları autoresolve geçiyordum, EU4 gibi oynamıştım ve iğrenç bi campaign olmuştu)
Cidden autoresolve kampanyanın zevkini bozuyor. Rome II'de %80 autoresolve yaparak Makedonya ile dünyanın yarsını fethetmeme rağmen hiç zevk alamamıştım.



Duman playing : Empire Total War
Oyunda ilk turda 3, ikinci turda ekstra 1 savaş ilanı aldım.
Ah şu Acemler.


Danelaw Reloaded
1715 Prusya

Polonya'ya saldırımız sonucunda Kurland, Saksonya ve Rusya savaşa dahil oldu.
Yapılan savaşlar sonucu Kurland, Saksonya ve Polonya'yı ilhak ettik.
Ruslar Kiev'i kaybettikten sonra barışı kabul etti.

Polonya savaşı henüz bitmeden Avusturya'dan savaş ilanı aldık.
Avusturya'yı da ilhak ettik.
Osmanlı ve İsveç ile müttefiğiz, bundan sonra 3 büyük ordu ile Almanya'yı birleştireceğim.
Barisi nasil sagliyonuz ya otto rusya barisi cok zor
BIR Cok faktor var .

adamin dusmaniyla muttefiksen eksi puan gelir

ticaret yaparsan aran iyilesir

5 turluk gecis hakki ver

tarakiz kal

not 1720 15 yildan beri hiic sava gormedim osmanli ile en zor seviyede .

oyunun basindaki barisimi diyiorsun ?
1735 - Prusya
1774 Prusya
Osmanlı'nın Cumhuriyet olmasına dikkat.
nasil olmustur
Sayfalar: 1 2 3 4