Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Forum Kulüpleri - Duyurular
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
FK.jpg

Hem forum kulüpleri uygulamasına dair, hem de spesifik forum kulüplerine dair duyurular bu konu altından yapılır.
Forum Kulüpleri uygulamasının başlamasının şerefine Şubat ayı boyunca kulüp kurma şartlarından Imperium şartını kaldırıyoruz. Bunun yanı sıra diğer tüm kurallar geçerli, dolayısıyla kulüp kurarken bu kulübün faaliyetlerinde yer alacak en az 3 üyeyi referans göstermeniz gerektiğini ve kulübün aktif olmaması durumunda kapanabileceğini unutmayın.
Strategyturk Bilim Kulübü'nün yeni lideri .
(11-06-2018, 14:50)Duman : [ -> ]Felsefe Kulübünde yeni başkan seçimi yapılacak, kulüp üyelerinden kulüple, kulüp etkinlik ve aktiviteleriyle ilgilenebileceğini beyan edenler başkanlık için aday olabilir. Ardından kulüp konusunda açılacak bir anketle başkan seçimi yapabiliriz. 10 gün içerisinde aday çıkmazsa kulüp kapanacak.
(11-06-2018, 18:00)Duman : [ -> ]Oyun Kulübünde yeni başkan seçimi yapılacak, kulüp üyelerinden kulüple, kulüp etkinlik ve aktiviteleriyle ilgilenebileceğini beyan edenler başkanlık için aday olabilir. Ardından kulüp konusunda açılacak bir anketle başkan seçimi yapabiliriz. 10 gün içerisinde aday çıkmazsa kulüp kapanacak.
Forum Kulüpleri kurallarında bazı değişikliklere gittik, yavaş yavaş oturmuş bir düzene sahip kulüpleri Asil Kulüp statüsüne taşıyoruz, Asil Kulüplerin kendilerine has kulüp arayüzleri, üye sınıfı ve kulüp bölümleri mevcut. Bu bölüm sadece ilgili kulübün üyesi olunması durumunda görünüyor ve kulüp etkinliklerinin belirlenmesi, kulüp içerisindeki iş bölümü, birlikte hazırlanan konularda organize olma gibi kulüp meseleleri için kullanılıyor.

Bunla birlikte artık her kulübün bir lider yardımcısının olması gerekiyor. Kulüplerin Kulüp Lideri ile özdeşleşmesini istemiyoruz, kulüplerin amacı benzer ilgi alanlarına sahip kişilerin bir araya gelip "birlikte" bir şeyler yapması, bir kişinin her ay çeşitli konular hazırlaması değil.

Kulüp sistemi Strategyturk Forumlarında önem verdiğimiz bir sistem, şu anda bazı kulüpler istediğimiz durumda değil ancak doğru çalıştığında, doğru işlediğinde biraz da üyelerin katılımıyla harika işler ortaya çıkarabilecek bir sistem olduğunu düşünüyorum. Forumda bu sistem üzerinde çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.
Hem Forum Kulüpleri sisteminde hem de mevcut kulüplerde yaptığımız bazı değişiklikler var, onları bu mesajda özetleyeceğim. İlk olarak "dar konsepte sahip" kulüplerin konseptlerini kimi zaman kulüp yapısında ufak, kimi zamansa toptan dönüşümlerle güçlendirmeyi amaçlıyoruz, bazı geniş konsepte sahip olup yeterli aktiviteyi sağlayamayan kulüplerde değişikliklerimiz mevcut, bütün kulüpler için baştan daha yüksek çözünürlükte logolar oluşturuldu, kulüp konuları kulüplere has görsel öğelerle güncellendi. Bu çalışmalar sonrasında "belli kulüplerde belli işleyişleri oturtmayı" amaçlıyoruz, bu kulüplerin kendilerine has konu dizileri, yapıları, gelenekleri olması gerekiyor ve bir kişinin çabasına bağlı olmaları doğru değil. Kulüpler kollektif bir sistem, dolayısıyla bu kulüplerin etkinliklerinde üyelerin bir araya gelmesi, kulüplerin konu dizilerinde üyelerin birlikte bir şeyler ortaya çıkartması gerekiyor.

Yapılan değişikliklerin bir kısmı şu şekilde:
  1. Çeviri Kulübü artık Dil Kulübü.
  2. Orta Dünya Kulübü artık Film Kulübü.
  3. Retro Oyunlar Kulübü artık Retro Kulübü.
  4. Münazara Kulübü kapatıldı.
  5. Felsefe Kulübünün başkanı değişti.
  6. Satranç Kulübünün başkanı değişti.
Önümüzdeki dönemde her kulüpte belli güçlendirmeler yapmayı hedefliyoruz, bu tarz bir "güçlendirme" örneği olarak Bilim Kulübü'nün Bilimsel isimli konu dizisi incelenebilir. İsteğimiz her kulüpte üyelerin birlikte konularını belirlediği, birlikte konularını hazırladığı kollektif konu dizilerinin ve kulüp temasına uyumlu gelenekselleşecek etkinliklerinin olması.

Kulüpler "sürekli olarak" etkinlik yapmak zorunda değiller, ancak bir kulüp aylarca hiç etkinlik yapamadığı zaman tehlike çanları çalıyor demek. Açıkçası özellikle Masa Oyunları ve Anime kulüplerinin forum etkinlikleri forum üyelerini daha sıradışı bir şekilde bir araya getirmesi yönünden oldukça hoştu. Bu tarz şeyleri devam ettirmek ve arttırmak gerekiyor.

Bir önceki iletide de bahsettiğimiz gibi, Strategyturk'te kulüp sistemine önem veriyoruz ve geliştirmek için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz, ancak burada üyelerin katılımı "kulüp sisteminin yapısı gereği" müthiş bir öneme sahip.
Forum Kulüplerinde geçtiğimiz haftalarda yapılan bir çalışmayla Asil Kulüp sistemini genele yayarak 10 kulübe çıkarttık.

Bu kabaca şu anlama geliyor:
  • Bu kulüplerin üyeleri profillerinden rozet seçebilir.
  • Bu kulüplerin liderleri Forum Yöneticileri sayfasında görünüyor.
  • Bu kulüplerin kendilerine has Kulüp Bölümü mevcut.
  • Bu kulüplere asıl katılım üye panelinden (bu hususta bir konu yolda)
Bu 10 kulüp özellikle aktif tutmak istediğimiz, kapatma lüksümüz olmayan, daha genel bir konsepte ve katılım potansiyeline sahip kulüpler. Zaman içerisinde kulüp üyelerinin de katılımıyla her biri için güzel bir ortam ve işleyiş oluşturmak istiyoruz. Bu durum bu 10 kulüp haricindeki kulüplerin önemini yitirdiği anlamına gelmiyor, tam tersi Asil Kulüp olmadıkları için daha farklı alanlarda deneme amaçlı daha enteresan kulüplerin açılabilmesi mümkün.

Tekrar belirtmek istediğim bir husus, forumda yapılması gereken çoğu şeyi yönetim olarak zaman harcayıp çalışarak yapabiliyoruz, ancak Forum Kulüpleri uygulaması böyle bir durum değil. Biz ne kadar çalışma yaparsak yapalım Forum Kulüplerinin başarısı forum üyelerinin kulüplere ilgi göstermesine, kulüp üyelerinin varlık göstermesine bakıyor. Bu noktada teşvik edici, işleri daha enteresan kılabilecek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.
(12-09-2019, 20:30)Duman : [ -> ]Felsefe Kulübü seçime gidiyor, kulüp üyelerinden kulüple, kulüp etkinlik ve aktiviteleriyle ilgilenebileceğini belirtenler aday olabilir. Birden fazla adayın onaylanması durumunda kulüp konusunda anket açacağız.
Müzik Kulübü yeni başkanı , Satranç Kulübü yeni başkanı .
Tarih Kulübünde yeni başkan yardımcısı
Retro Kulübünde başkan yardımcısı artık kulüp başkanı.
Retro Kulübünde yeni başkan yardımcısı
Müzik Kulübü yeni başkanı
Forum Kulüplerinde bazı değişikliklerimiz var:
  • Bilim Kulübü yeni başkanı , yardımcısı .
  • Kültür Kulübü yeni başkan yardımcısı
  • Bilgisayar Kulübü yeni başkan yardımcısı