Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Strategyturk Münazara Kulübü
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
stmunazara.png
STRATEGYTURK MÜNAZARA KULÜBÜ
"İlim bir kuyu, tartışma ise onun kovası gibidir."

KULÜBÜN AMACI
Öncelikli bilinmesi gereken şey, tartışmaların argümanlarla ve fikirlerle yapılması gerekliliğidir. Kulübün amacı; münazır adaylarına tartışma adabı kazandırmak ve tecrübelerini artırmak, ayrıca münazara etkinlikleri düzenlemek ve münazara yapmak isteyenleri bir araya getirmektir.

the-toga.jpg

KULÜP ETKİNLİKLERİ
Her hafta belirlenen konular hakkında katılmak isteyen kişilerle birlikte sistematik bir şekilde münazara yapmak ve argümanları yorumlamak.
Münazara Turnuvaları yapmak.

MÜNAZARANIN İŞLEYİŞİ

KULÜP ÜYELERİ
 

Tartışmalarda argümanlarını konuşturmak isteyen herkes kulübe davetlidir...

MÜNAZARALAR
Mübarek formatı foruma nasıl uydurmayı düşünüyorsun?
Bir sistem oturturuz diye düşünüyorum. Henüz üzerine pek düşünmedim ama yine 2'li 4 takım olur, belli bir süre içinde (örneğin 10 saat) argümanlarını, çürütmelerini yazmalarını isteriz. Ardından anketle veya önceden belirlenen jüri ile kazananı belirleriz vs.
Katılırım.
(16-02-2018, 16:20)Aytaç : [ -> ]Bir sistem oturturuz diye düşünüyorum. Henüz üzerine pek düşünmedim ama yine 2'li 4 takım olur, belli bir süre içinde (örneğin 10 saat) argümanlarını, çürütmelerini yazmalarını isteriz. Ardından anketle veya önceden belirlenen jüri ile kazananı belirleriz vs.

Münazarada konudan 15 dakika önce haberdar olursun ve 7 dakikalık tüm konuşmanı o sırada hazırlaman gerekir, münazaranın olayı da odur zaten. Güzel düşünmüşsün ama foruma uyarlanması mümkün olmayan bir fikir. Daha iyi fikir vermesi açısından
 
Belli bir gün/saat belirlenip o dediğin yine yapılabilir, engelleyebilecek yegane husus o esnada konuya dair bazı argümanların Google'dan çıkarılması belki. Ancak Google'dan bulunan argümanla münazarada iş yapılacağını çok sanmıyorum.
Arkadaşlar katılım bekliyorum. Yeterli kişiye ulaştığımızda ilk münazara maçımızı yapabiliriz. Uygulamadaki eksiklikleri, güzellikleri vs. görmüş oluruz.
İlk münazara maçımız bitti. Kazananı belirlemek ve yorum yapmak için herkesi konuya bekliyoruz.
https://forum.strategyturk.com/konu-muna...ir-para-mi

Yeni münazaramız da yakında açılacak. Katılmak isteyenlerin bekliyoruz kulübümüze. Daha fazla kişi daha zevkli münazara...
Yakın zamanda yeni münazaralar yapmayı planlıyorum. Yeni münazırları aramızda görmek isteriz :)
Yaz beni de.
bende varım münazara güzeldir
Konu hortlatmış olur muyum bilmiyorum ama liselerarasında okul zamanı her sene 10-12 turnuva düzenleniyor. İki senedir katılan birisi olarak oldukça tecrübe edindim. Eğer başlık sahibinin izni olursa münazara temelli videoları ve makaleleri başlıkta paylaşmak istiyorum.
(18-07-2018, 00:23)Bayoj : [ -> ]Konu hortlatmış olur muyum bilmiyorum ama liselerarasında okul zamanı her sene 10-12 turnuva düzenleniyor. İki senedir katılan birisi olarak oldukça tecrübe edindim. Eğer başlık sahibinin izni olursa münazara temelli videoları ve makaleleri başlıkta paylaşmak istiyorum.

Paylaşabilirsin, hatta iyi olur. Katılmak istersen yeni bir münazara da başlatabiliriz?
(18-07-2018, 00:27)Aytaç : [ -> ]
(18-07-2018, 00:23)Bayoj : [ -> ]Konu hortlatmış olur muyum bilmiyorum ama liselerarasında okul zamanı her sene 10-12 turnuva düzenleniyor. İki senedir katılan birisi olarak oldukça tecrübe edindim. Eğer başlık sahibinin izni olursa münazara temelli videoları ve makaleleri başlıkta paylaşmak istiyorum.

Paylaşabilirsin, hatta iyi olur. Katılmak istersen yeni bir münazara da başlatabiliriz?

Aslında oldukça iyi olur. Uzun zamandır sansürden rahatça tartışılamayan ve insanların strateji oyunlarından aşikar olduğu uluslararası ilişkiler konularından birisi tartışılabilir.
Hey sayın klüp üyeleri "sağlık mı para mı?" konulu "eserinizi" okudum ve çok hoşuma gitti. Güzel bir çalışma olmuş. Ancak görüyorum ki bu kadarla kalınmış. Bu kulübün canlanması gerektiğini düşünüyorum :)
O yüzden beni de yazın yanınıza!
Ve mümkünse kısa zaman içerisinde yeni bir konuyu tartışalım. 1v1 gibi 2v2 tarzında da olabilir. iyi çalışmalar dilerim.