Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Slay the Spire
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
header.jpg?t=1519964615

Slay the Spire, her yeni oyunda farklı maceralar sunan, rastgele olarak oluşturulmuş haritada yaratıklar öldürülerek ilerlenen ve yeni kartlar kazanılan roguelike bir kart oyunudur. 

Geliştirici: Mega Crit Games
Yayıncı: Mega Crit Games
Çıkış tarihi: 23 Ocak 2019
Platformlar: Microsoft Windows, Linux, Mac OS, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Slay the Spire ile ilgili haberleri, destelerinizi ve daha fazlasını bu konu altında paylaşabilirsiniz.

Bugün gelen güncelleme ile 3. karakterin kısmen de olsa ilk görüntüsü ortaya çıktı. Son birkaç haftadır yoğun bir şekilde onun üstünde çalıştıklarını, karakteri eğlenceli, ilginç ve dengeli hale getirmekte olduklarını belirttiler. Eğer yetiştirebilirlerse bu ay sonunda yeni karakteri beta sürümde test edebileceklerini söylediler.

rOoMJz.png

Detaylı güncelleme notlarını buradan inceleyebilirsiniz.
6de2fafe4ca108278b6dd2986e4b7ec56c418b30.png

Yeni gelen haftalık güncelleme ile 3. karakter beta sürümde teste açıldı. Oyunu nasıl beta sürüme geçirileceğini öğrenmek ve güncelleme notları incelemek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Bu haftaki güncelleme ile Defect ana sürümde oyuna eklendi. Detayları bu linkten inceleyebilirsiniz.
Bugün gelen güncellemede Slay the Spire'ın 23 Ocak 2019'da erken erişimden çıkacağı duyuruldu. Ayrıca kış indirimlerinden sonra oyunun fiyatının artacağı belirtilmiş. Oyunu satın almak isteyenler kış indirimlerinde fiyatı düşükken alsın derim.
Hype düştü geç kaldılar bence.
Slay the Spire 21 Mayıs'ta PS4 için çıkış yapacak.

watcher.jpg

Yeni karakter olan The Watcher oyuna eklendi.
Tek oynadığım roguelike oyun FTL ve oynarken deli gibi eğlenmiştim. Bu oyunu oynarsam sevebilir miyim?
(20-01-2020, 14:01)Onur34 : [ -> ]Tek oynadığım roguelike  oyun FTL ve oynarken deli gibi eğlenmiştim. Bu oyunu oynarsam sevebilir miyim?

Roguelike seviyor olman Slay the Spire'ı sevmen için önemli ama yeterli değil. Genel olarak kart oyunlarını da seviyorsan ama bağımlılık bile yapabilir.
Oyunu reddga tavsiye etmişti. Ancak almak bugünlere nasip oldu. Oyun beni şu ana kadar sardı. Çok zor değil keyifli ve sıkmıyor. Herkese tavsiye ederim.
Oyunu ilk çıktığında 30 saat civarı oynamıştım, tam olarak çıktıktan sonra devam ederim demiştim. Geçtiğimiz günlerde bir gireyim bakayım dedim tesadüfen yeni karakter eklenmiş. Daha önceki karakterle de oynamadığımdan yeni karakterlere bir bakayım biraz da eski karakterlerle normal oynayayım derken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Kart oyunları ilginizi çekmiyorsa bile bir denemenizi öneririm çünkü oyun inanılmaz kaliteli.
Yeni karakter Watcher ile birkaç oyun oynadım. Diğerlerinden oldukça farklı, sahip olduğu Stance mekaniğiyle çok farklı şekilde oynanabiliyor. Wrath ile hasarınızı iki katına çıkartarak tek turda büyük hasarlar verebilir, Calm ile 2 enerji kazanarak daha stratejik bir şekilde oynayabilir veya benim favorim olan Mantra ile hem hasar hem enerji kazanarak Boss'ları bile tek turda öldürebilirsiniz ama Mantra diğer iki Stance'a göre elde etmesi daha zor.

Aynı bir önceki karakter Defect ile yaptığım gibi karakteri ve sahip olduğu kartları öğrenmek için Custom'da Draft, Vintage ve Certain Future modlarını aktif ederek girdim. Draft moduyla başlangıçta önerilen 3'er karttan biri seçilerek 15 kartlı bir deste yapılıyor, kartları öğrenmek ve belirli bir stratejide deste oluşturmak için çok ideal. Vintage ile normal canavarlardan kart yerine Relic düşüyor, karaktere has Relic'leri görmek ve oyunu büyük oranda kolaylaştırmak için çok iyi bir mod. Certain Future ise haritada tek bir yol sunuyor. Certain Future tamamen kişisel bir tercih ama diğer ikisi karakterleri öğrenmek ve deneyim kasarak kilitli kart ve Relic'leri açmak isteyenler için oldukça faydalı tavsiye ederim. 

En son Mantra destesi yaptım ve oynadığım diğer Watcher desteleri arasında favorim o oldu. Custom'da yukarıdaki modlarla oynamak elbette daha kolay, karakteri tam olarak öğrendiğimde standartta da oynayacağım.

Oyun Android'e çıkmış. Steam'deki 40 liralık fiyatına kıyasla burada 87 lira olması biraz tuzlu olmuş.

https://play.google.com/store/apps/detai...ayTheSpire
Ironclad ile elime durum kartları alarak strength ve draw buildi yapmaya çalıştım. Şahsen başarılı oldu fakat fiend fire ve immolate kartları da gelse daha çok sevinirdim. 2.Katın sonunda bulduğum anger kartlı ile shuriken´i birleştirip kısa zamanda çok miktarda strength elde etmeye başladım. Ondan sonra aşırı kolaylaşmaya başladı. Üstüne 3.Katta aldığım brimstone ile birlikte 5 turda 15-20 strength yapmayı başarıyordum.

Ironclad ile strength kasmak en sevdiğim buildlerden biriydi. Sonra Defect ile orb build yapmak favorim olmuştu.
mythgard ve bu çok iyi oyunlar ya
Oyunun multiplayer oynanmasını sağlayan bir mod yapmışlar. 6 kişiye kadar beraber oynanabiliyormuş.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/f...2395241968

Slay the Spire'ın geliştiricileri geçtiğimiz günlerde modu denemiş.

Oyunu birkaç aydır ara sıra girip oynuyorum. Gerçekten de çok hoşuma gitti. Dört karakterin dördüyle de oyununun ilk evresini bitirdim ve hepsiyle gerçek sona ulaşmaya çalışıyorum. Şimdilik zümrüt ve yakutla gerçek sona ulaştım. Watcher'ın warth özelliğine girip çıkmada biraz sorun yaşıyorum ama bir kere alışınca diğer karakterle de birazcık daha hasar almaktan korkmadan oynamaya başladım. Favori destelerim zehir ve hançer desteleri. Özellikle hançer destesini haksız derecede güçlü buluyorum. Zehir destesini daha çok sevsem de hiç oyun bitirmeye kadar gelemedim ne yazık ki.

Aşağıda zehir rekorumu görebilirsiniz. Ne yazık ki gezegenler doğru hizaya gelmiş ve harika relic'imi almışken 3. perde mini bosslarını yeterince tanımadığım için bu oyunda ölmüştüm. :(
Sayfalar: 1 2