Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Company of Heroes 2 - KV 1
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
KV - 1

EFF21154FB56C8C1E4114DCCCD1AA4E39AA2A97F

Hakkında

          Ön cephede yoğun düşman ateşini üstünde tutan ve ateş desteği veren Sovyet doktrinsel ağır tank.

Bulunduğu Doktrinler
  • Counterattack Tactics
  • Guard Rifle Combined Arms Tactics
  • Conscripts Support Tactics
Üretim ve Yükseltme Maliyeti  

          T4(Son) teknoloji binasından 420MP ve 145 Fuel karşılığında yapım emri verilebilir. 14 PopCap yer tutar. Tankın herhangi bir yükseltmesi bulunmamaktadır.

Kullanılabilir Özellikleri

          Secure Mode: KV - 1 bölgeleri ele geçirme yeteneği kazanır ancak bu yetenek aktifken topunu kullanamaz.


Tecrübe Getirileri
  • 1. Yıldız: "Secure Mode" Yeteneği açılır.
  • 2. Yıldız: +Ateş Etme Hızı, +Hedef Alma Hızı.
  • 3. Yıldız: +Görüş, +Ateş Etme Hızı.
Yeni Başlayanlar İçin Tüyolar

          KV - 1 temel amacı yüksek can ve zırh değerini kullanarak arkada hasar veren birimleriniz işlerini yaparken önlerinde durarak hasarı emmektir. T 34/76 Topuna sahiptir bu yüzden orta zırhlı tanklarla kafa kafaya çarpışabilir. Delicilik eksikliğinden dolayı ağır tanklara karşı çok bir şey yapamaz. Aaktif metada çok yeri olmadığından kullanmanızı önermem.
Oldum olası sevemedim KV-1'de , bunun alevli versiyonunu da, az zırhlı ama ateş gücü kötü, hareket kabiliyeti zaten yok, birde nadir komutanlar ile kullanılabiliyor. Alevli versiyon olan KV-8 en azından piyade kovalıyor.
Bir oyunumun içine eden muhteşem kutu.
Öncelikle rehber kv1'i çok iyi yansıtmış üstünede ben bir ekleme yapayım,
ben kv1'i ilk kullandığımda tanklara karşı kullanmıştım ve p4'e karşı bile işlevsizdi. Mermisi sürekli sekiyordu. Sonradan bu tankın daha çok rehberde anlatıldığı gibi daha çok ağır zırhıyla diğer birlikleri çatışmadan koruma tankı olduğunu farketmeye başladım.
Kv1'le düşmanı çok kolayca tuzağa düşürebilirsiniz. 2-3 panther düşünün ve 3 tane kv1'iniz var, pantherler size doğru ilerliyor hiç telaş yapmayın tek yapmanız gereken arkaya 2-3 tane su 85 yerleştirmek. Kv1'leri arkaya doğru çekin bırakın gelsinler o tanklar su 85ler onları halledecektir. Yani aslında taktiksel oynandığında kv1 gerçekten çok işe yarayabilen tank.
Üstelik yan şoklamalarda tanklara hasar verebilir. Rank atladıkçada mermi sapma olasılığı artıyor (hızdan ötürü)

Kv1'i veren komutanlar (ben bir tanesini kullanıyordum) conscriptlere hem repair özelliği hemde ppsh kuşandırma özelliği veriyor. Bu aslında iyi kullanıldığında çok ciddi bir avantaj sağlar.
3 kv1 önde arkadada 5-6 tane conscript birliği +ppshli geldiğini düşünün direk muharebe alanında eğer ortam güvenliyse canı dolmuş kv1leri 1dk içerisinde tamir edip tekrar ileri atak yapabiliyorsunuz.
3kv1i bir mgnin önüne yolladığında mgye hasar verecektir. Mg sizce ilk önde gelen tankı mı hedef alır yoksa arkadaki askerleri mi? tabii ki tankı. Bu sırada zaten conscriptleri işlevli kullanabilmeniz için çokça fırsatınız olacaktır.