Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Shogun 2 - Hojo Klanı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
mon_256.png
HOJO

Hojo Klanı Bonusları
-Kale onarımı ve geliştirmesinde %10 indirim.
-Daha ucuza kuşatma birlikleri ve daha az bakım maliyeti.

Hojolar büyük inşaat ustaları olarak ün salmıştır.Kale maliyeti ve onarımı onlar için çok daha ucuzdur.Ayrıca diğer klanlardan daha ucuza ve daha kaliteli kuşatma birlikleri üretebilirler.Hojolar geçmişte Takeda,Uesugi ve İmagawa ile büyük sorunlar yaşamış ama bu sorunlar şuan ortadan kalkmış ve barış çağına girilmiştir.Hojo daimyosuna göre "Barış kiraz çiçeklerinden daha hızlı yok olacak".

Izu ve Sagami'deki topraklarında Hojo klanı, bir çok tehlikeyle etrafı sarılmış durumda olsa da büyük fırsatlara da sahip. Şimdilik Imagawa ve Kuzey Batıdaki Takeda ile ile barış halindeler. Takeda atlıları ile ünlü olması sebebiyle ürkütücü olsa da sınırlarında yetişen güçlü savaş atları sebebiyle ilgi çekici topraklara sahipler ve hiç bir lord bu durumu göz ardı edemez. Suruga da ayrıca ele geçirmeye değer bir yerdir. Fakat Hojo hemen oyun başında Sagami ve Musashi'ye saldırmak üzere olan Ogigayatsu ordularına karşı koymak zorunda. Hojo eski gücüne kavuşur ise kim bilir belki yeni Shogun Hojo'dan çıkar.


samurai_inf_katana_samurai.pngsamurai_inf_nodachi_samurai.pngsamurai_inf_nodachi_samurai_hero.pngsamurai_inf_katana_hero.pngsamurai_inf_yari_hero.pngashigaru_inf_naginata_warrior_monks.pngspecial_inf_warrior_nuns.pngsamurai_inf_naginata_samurai_hero.pngsamurai_inf_bow_samurai.pngsamurai_inf_bow_hero.pngsamurai_inf_matchlock_samurai_hero.pngninja_hero_inf_kisho_ninja_hero.pngashigaru_art_mangonels.pngashigaru_art_european_cannons.png

Avantajları:
  • Oyuna 2 şehire sahip olarak başlar.
  • Takeda klanı ile ticari anlaşmaya sahip olarak başlar.
  • Kendine has üst düzey kuşatma aletlerine sahiptir.
Dezavantajı:
  • Oyuna Ogigayatsu klanı ile savaş halinde başlar.
  • Oyun başında müttefiği yoktur.


hain bir klan sakın izin vermeyin ezin bunu size barış teklif eder savaşta iken direk size dalar affetmeyin