Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Victoria 2 - Genel Sohbet: Parlamento
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
vick2.png
Victoria II - Parlamento
Victoria II için ayrı konu açmaya gerek görülmemiş sohbet ve paylaşımlar.
guide_for_goods.png

Oyundaki girdi ve çıktıları gösteren kullanışlı bir tablo.
10 yıl önce bugün Victoria II çıktı.
Victoria 3 duyurulması ve piyasaya sürülmesi yerine, Victoria II'nin remastered olarak duyurulmasını daha çok isterim çünkü benim için Optimize edilmiş bir Victoria 2 en azından 5 hızda 60 fps alabileceğim ve multiplayer konusunda hoi4 gibi multiplayere tıklayıp lobi kurup lobilere girebileceğim bir sistem bulunması; re-synch , hotjoin gibi işlevleri içermesi yeterli olacaktır.

Diğer yandan da Victoria 3 ün yeni oyuncuların alışabilmesi için basitleştirileceğini düşündüğümden böyle bi fikre sahibim , istediğim şey victoria topluluğunun büyümemesi değil, tabi ki oyunu basitleştirip daha casual bir yapıyla yeni oyunculara ulaşmak istemeleri çok doğal, hoi3->hoi4 örneğinde olduğu gibi . Ancak Victoria'nın eğer devamı olursa basitleşmemesi ve aksine daha da derinleşmesi gibi bencil isteklerim var içimden :)
Geçenlerde oynadığım Rusya/Sovyet oyunumda, CTRL + sol tık kombinasyonuyla çalışan sınırına yaklaşan tüm fabrikaların aynı anda genişletilebildiğini öğrendim. Onlarca tıktan kurtaracak kullanışlı bir kısayolmuş.
Bu mitin o kadar uzun süre gerçek sanıldıktan sonra yalanlanması biraz şaşırtmadı değil.
j5gr1jog02e61.png
Bir Reddit kullanıcısı, bir ülkeyi yaklaşık 100 yıl boyunca kuşatmış ve sonuçları listelemiş.

https://www.reddit.com/r/victoria2/comme...or_almost/
Kod:
rail_focus =
{
    encourage_rail =
    {
        railroads = 0.5 #Capitalists 50% more likeley to choose railroads
        icon = 2
    }
}

Dosyalarda ilginç yazım hataları var.
Dün gece bir miktar Osmanlı oynadım. Başta süper güç statümü korumaya çalışsam da Belçika'nın amansız büyümesi neticesinde düştüm, Rusya hemen sphere almak üzere harekete geçti. Süper güçken Two Sicily'yi Mısır'ı ve İran'ı sphere aldım, Sırbistan için Rusya'yı engellemeye çalıştım. Çin için de uğraşsam da orada puan kasmaz zor oldu. Ancak oynarken dediğim devletleri sphere almanın pek bi faydasına şahit olmadım, illa ki arka planda hammadde tedarikinde işe yaramıştır ama ben pek bi şey anlamadım diyeyim.

Aydın ve Trakya bölgelerine kapitalist focus atıp çok seri fabrika projelerine destek çıktım, bir kaç fabrika da ben kurdum. İlk teknolojik araştırmalarımdan biri demiryolları oldu, projelerde çıkan tüm demiryollarını inşa ettim. Arada fabrikaların dolması için craftsman odağını seçtim. Tunus ve Nejd'i ele geçirdim. Sonra süper güçten düştüm.

Düşünce sphere kaybolması nedeniyle Mısır'a saldırayım derken core topraklarım olduğunu gördüm önce Filistin, sonra Ürdün bölgelerini ele geçirdim. Bu savaşlardan birinde Tunus'ta isyan çıkmış, fark etmedim, Tunus bağımsızlık kazandı tekrar. Çok geçmeden Fransa Tunus'u işgal etti.
Prusya Almanya'yı kurup 2. sıraya yerleşti, müttefik oldum. ABD hariç tüm süper güçlerle aramı iyi tutmaya çabaladım. Bir süre sonra güzel para kazanmamın da etkisiyle tüm ülkeyi demiryolları ve fabrikalar ile doldurmaya başladım. Bir anda kendimi 7. sırada buldum ve tekrar süper güç olup Rus etkisinden kurtuldum.

Mısır'a tekrar savaş açmıştım ki İngiltere de dahil oldu. Diplomasi ekranında herhangi bir yazı olmamasına rağmen bu beklenmedik hamle tüm oyunumu mahvetti. Savaşa Almanya'yı çağırdım ancak tüm ordularını sınırlarına dizmek dışında hiç bir faaliyet göstermedi. Ben savaş hedefi olan bölgeyi işgal altında tutmaya çabaladım, hem de Balkanlara çıkarma yapan İngiliz güçleriyle savaştım. Başlarda fena gitmesem de İngiltere'nin gücü karşısında dayanamadım. Şu an çeşitli bölgelerde carpet siege yiyorum. Save atıp çıktım, dönüşümde ne olur bir fikrim yok.
İngiltere'nin dâhil olmasının sebebi muhtemelen Mısır'daki etkisinin "Friendly" seviyesinde olması. Eğer bir büyük gücün söz konusu ülkede "Friendly" seviyesinde etkisi varsa, o ülke bir savunma savaşında geri konumda olunca statükoyu korumak için müdahale edebiliyor. Fazlasıyla önemli bir mekanik ama ne yazık ki oyunda belirtilmiyor.

Çin'i etki alanına almaya çalışmışsın fakat 10 milyon üzerinde nüfusa sahip ülkeleri etki alanına alırken büyük cezalar yiyorsun. O yüzden Çin'i etki alanına almak pratik olarak imkânsız gibi bir şey. Hem Çin'i (ve bağlı devletlerini) etki alanına alabilsen bile bunu tavsiye etmiyorum. Zira Çin'deki zanaatkârların ürettikleri mallarla fabrikalarına iş yaptırmaması muhtemel. Yine de Çin doğrudan kontrol etmek için mükemmel topraklar.

Kapitalist odağı iyidir ama laissez-faire yoksa önceliği craftsmen odağına vermeni öneririm. Eninde sonunda kapitalist odağını da almak iyi olur ama craftsmen'e daima ihtiyaç var. Bir de İngiltere'ye yeniliyorsan asker nüfuslarını daha fazla ziyan etmeye ve gereksiz savaş yorgunluğu almaya gerek yok. Beyaz barış imzalayabiliyorsan imzalayıp en az zararla çıkabilirsin. Muhtemelen gelişimin biraz duraklar ama toparlayabilirsin.
Teşekkürler yorum için. Savaştaki sıkıntı şurada, Almanya benden önde olduğu için taraf lideri o oldu, dolayısıyla ben anlaşma imzalayamıyorum. Korkum şu ki, şu anda İngiltere statükoya razı olsa da, savaşta çok öne geçerse bir şeyler talep etmeye başlar mı ki.

Neyse oynadıkça tecrübe ediniyorum, nüfus ve üretim konusunda da kendimi geliştirmem şart zaten.
unknown.png

Victoria 2 oyuncu rekorunu kırdı.
İndirimle beraber vic 3 için hazırlık namına oyuna yönlenenler olmuş olabilir. Güzel gelişmeler.
Konfederasyon ile Abd iç savaşını kazanmak mümkün mü deneyen oldu mu? Oluk oluk akıyor kuzeyliler tutamıyorum.
Birkaç tane "gamey" diyebileceğin taktik var aslında. İç Savaş çıktığında Güney'in ordusu kendi core'larındaki asker POP'larından (Dixie veya Yankee olması fark etmez, önemli olan core topraklarda olması) oluşuyor. Bu yüzden İç Savaş'tan önce tüm ordunu Konfederasyon core'larındaki asker POP'larından basabilir ve başlangıçtaki Kuzey core'larından gelen askerleri aşama aşama terhis edebilirsin. Bir de Meksika'yı etki alanına alırsan Kuzey'in yanında katılıyor, bunu istemezsin. Kısacası savaş çıktığında Güney'in işine gelecek ama Kuzey'i zayıflatacak şeyler yapmak gerek.
Victoria 2'nin kağıtımsı haritasını çok seviyorum. Vic3 gelince Vic2 harita,grafik modu gelir umarım.
İsrail ile isyancılar aracılığıyla Almanya kurmak teknik olarak mümkünmüş. Bunun sebebi birincil kültürleri olan Aşkenazi'nin Alman kültür grubuna dâhil olması. Enteresan bir oyun fikri aslında.
Victoria II wiki'sinin ana sayfasını daha modern Paradox oyunlarına ait olanlara benzer şekilde düzenlemişler.

https://vic2.paradoxwikis.com/Victoria_2_Wiki