Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Attila - Ak Hunlar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Total War: Attila - Ak Hunlar Türkçe Bilgi
Ak Hunlar oyuna Age of Charlemagne DLC'si ile birlikte bedava olarak eklenecek.

White_Huns_map.png


100px-White_Huns_flag.png
AK HUNLAR

Ak Hunların etrafındaki gizemin derecesi sadece kurbanlarında yarattığı korkunun derecesiyle benzeşir. Hindukuş'un beyaz yamaçlarından medeni dünyayı gözlüyorlar. Yağmaladıkları her topraktan onlara dair yeni bir söylenti doğuyor. Romalılar onların savaşçılık özelliklerinden dolayı Hunlarla bir olduklarını düşünüyorlar. Sasaniler onlara yaranmak adına yeni hükümdarlarına İran dilinden isim verdiler. Çinliler ise onları duvarlarının dışındaki çorak topraklara hükmeden ve kutsala saygısı olmayan bir tehdit olarak görüyorlar.

Bu söylentilerin hiçbiri Ak Hunların şuan ellerinde tuttuğu gücü açıklamaya yeterli değil. Tarihte Ak Hun Türk kökenli göçebe halkların kurduğu bir tür konfederasyondu. Ancak fethettiği toprakların Ak Hunların sayısından büyük olması bu halkların hızlı bir şekilde kültürel olarak değişim geçirmesine sebep verdi. Onlar şuana kadar durdurulamamış birer savaş makineleri. Dünyanın diğer ucundaki İmparatorluklar dahi onların gazabından haberdar. Şimdilerde Ak Hunlar bereketli Fars topraklarına gözlerini dikmiş durumdalar. Dağlara çöken sis gibi, Ak Hunlar bu zayıf ülkelerin üzerine çökecek!

Ak Hun Özelliği
Moral : Sasanilerle savaşırken %20 moral
Attrition : Çölde yıpranmaya karşı bağışıklığa sahip
Income : Yağmalamadan %100 daha fazla gelir

Görsel
Görsel


Ak Hun Oynanış Videosu
http://www.youtube.com/watch?v=LlB-sZ3h5eM
Biraz güçlü yapsalarda Sasani'yi biraz zorlasa.Adamlar Doğu Roma'yı çok kolay egale edip İstanbul'a kadar geliyorlar.10 küsür tane de tam ordu çıkarıyorlar.Sonra kes babam kes kurutana kadar.
Özellikle Sasanilere karşı %20 fazladan moral avantajına sahipler, bence zorlayabilir.
sasanilerin aşırı derecede açık olan önünü kesmek için yapılmış.
bedava olması hoşuma gitti :D
Araplarla oynadığım playthroughların intikamını alma vakti geldi.
(06-12-2015, 15:35)çiftbaşlıkartal : [ -> ]Biraz güçlü yapsalarda Sasani'yi biraz zorlasa.Adamlar Doğu Roma'yı çok kolay egale edip İstanbul'a kadar geliyorlar.10 küsür tane de tam ordu çıkarıyorlar.Sonra kes babam kes kurutana kadar.

Dostum ben Alanlarla bütün dünyayı yakıp yıkmıştım. Ordumun hepsi Gri Saçlılardan oluşuyordu ve kimse önümde duramıyordu. Normalde kazanamayacağım savaşları bile inanarak kazandım.Önce inanman lazım yani o atmosferi yaşayacaksın :D
(06-12-2015, 23:52)Kubrat : [ -> ]
(06-12-2015, 15:35)çiftbaşlıkartal : [ -> ]Biraz güçlü yapsalarda Sasani'yi biraz zorlasa.Adamlar Doğu Roma'yı çok kolay egale edip İstanbul'a kadar geliyorlar.10 küsür tane de tam ordu çıkarıyorlar.Sonra kes babam kes kurutana kadar.

Dostum ben Alanlarla bütün dünyayı yakıp yıkmıştım. Ordumun hepsi Gri Saçlılardan oluşuyordu ve kimse önümde duramıyordu. Normalde kazanamayacağım savaşları bile inanarak kazandım.Önce inanman lazım yani o atmosferi yaşayacaksın :D

O konuda haklısın ama adamlar kes kes bitmiyor.Yoksa iyi bir strateji ve inanç ile her savaş kazanılabilir.
sasanilerin vassalları sorun çıkarmaz bizans da sasaniye saldırırsa akhunlar sasaniyi arada tost yapabilir diye düşünüyorum..yalnız atillada olan bişr yapay zeka durumu var ki ai güruhlara özellikle playerin oynadığı güruha tabiri caizse topyekün saldırı düzenleyebiliyor.. kendim hunlarla oynarken batı romaya saldıran diğer güruhlara aldırmadan batı romanın peşime 7 ful ordu taktığını bilirim.. sibiryaya kadar kovaladı beni, pes etmedi yoketti :)tabii bu arada elinden çıkan yakılan şehirlere ise hiç aldırış etmedi.. totalwarın malesef yapay zeka olarak eksiklikleri halen had safhada..
(15-12-2015, 04:28)jax61 : [ -> ]sasanilerin vassalları sorun çıkarmaz bizans da sasaniye saldırırsa akhunlar sasaniyi arada tost yapabilir diye düşünüyorum..yalnız atillada olan bişr yapay zeka durumu var ki ai güruhlara özellikle playerin oynadığı güruha tabiri caizse topyekün saldırı düzenleyebiliyor.. kendim hunlarla oynarken batı romaya saldıran diğer güruhlara aldırmadan batı romanın peşime 7 ful ordu taktığını bilirim.. sibiryaya kadar kovaladı beni, pes etmedi yoketti :)tabii bu arada elinden çıkan yakılan şehirlere ise hiç aldırış etmedi.. totalwarın malesef yapay zeka olarak eksiklikleri halen had safhada..

Yapay zekamı o ne ya :D
Dediklerini aynen yaşadım.AI Hunlara topyekun saldırıyor.Bir ara beş devlet 3 er ordudan 15 ordu ile beni Macar ovalarına kadar kovaladı ki bu milletler birbirine düşmandı ve ben gelince araları süt liman oldu.Doğu Roma'nın Sasani'ye saldırdığını hiç görmedim ama Akhunlar'ın birimleri güçlü ama okçuları pahalı Hunlar'a göre biraz dengelemişler.Sasani'nin para kaynakları azaldığı için hayvan gibi ordu basamıyor artık.Ama Doğu Roma biraz güçlendirilebilir sonuçta adamlar tarihte 1453'e kadar yaşadılar oyunda 50 turda yıkılıyorlar.
ak hunlarla efsanevide oynayan arkadaşlar acınız acımdır sizi çok iyi anlıyorum onun için size birkaç taktik vereceğim.

- 2 tane casusunuzun kesinlikle olması gerekiyor. Casuslarınız sizin arkanızı kollayacak, onları çok iyi kullanmanız gerekiyor.

- Oyuna başlar başlamaz Partlarla kuzeydeki afrigatları aradan çıkartın ve sonra Hazar denizinin hemen sağ tarafında gürüh kurup size yaklaşan orduları bekleyin.

- Sassanidlerin köpeklerinin orduları size yavaş yavaş yaklaşacak 3 tane full ordunuz var ise size saldırmaya pek cesaret edemeyecekler sakin olun korkmayın yaklaşmalarını bekleyin.

- Bütün güneyin ordularını görseniz bile yerinizden ayrılmayın gerekiyorsa ordularınızı yan yana konumlandırın ve Ermeni kamillerinin ordusunu bekleyin.

- Bu sırada büyük ihtimalle Arran adlı bir fırsatçı devletimiz 'nasıl olsa bunlara herkes savaş açmış bende açayım belki bişeyler kaparım, hiç değilse Sassanidlere yaranırım diyip size savaş ilan edecek.

- Ermenilerin ordusunun size yaklaşmakta olduğunu gördüğünüz an Bütün ordularınızı hazar denizine çıkartıyorsunuz ve Kafkaslara doğru sürpriz bir saldırı yapıyorsunuz. Geldiğinizi göremeyecekler bile :)

- İlk çıkartmayı Arran lara yapacağız. 3 ordunuzuda bölgelerine çıkartın ve sırasıyla Arran ve Ermenilerin bütün dünyalarını başlarına yıkın. Ermenilerin ordusu Hazarın doğusundan gelene kadar Yıldırım gibi olacağız durmak yok Diyarbakır'a kadar bütün kasabaları talan edin.

- Ermenilerin kereste kaynağı sağladığı bir kasabası var onu kesinlikle yok edin kimseye acımayın alevler içinde yakın o kasabayı. Bu sayede hem doğu roma'ya hem Sassanidlere hem de Ermenilere ticaret açısından çok büyük bir zarar vereceksiniz. Kolay kolay kendilerine gelemeyecekler.

- Ermenilerin duvarlı şehrini boş verin saldırmayın hiç Ermeniler gıda kıtlığı yüzünden kolay kolay kendilerine gelemeyecekler zaten vakit kaybetmeyin bizim asıl hedefimiz sırtlan sürüsünün başı olan Sassanidler o Alfa sırtlanı yok ederseniz bütün sürü dağılacak ve bütün doğu birbirine girecek. Hedefimiz Sassanidler.

Doğu Roma ile Batı Roma sınırları arasında duran bölgeden yani Sassanidlerin batısına doğru çelik pençeli bir Kurt gibi saldırıyoruz.

- Sassanidleri yenmesi hiç kolay olmayacak beyler bunun için çok acımasız olmanız gerekiyor. Sürekli gerilla taktiği yapmanız gerekiyor. Kimseye acımayın bütün kasabalarını tek tek talan edin ve kaçın. Onlar tamir etsinler siz tekrar gelin tekrar talan edin. Fırsat bulursanız özel kaynak bulunduran kasabalarını kesinlikle yok edin. Sassanidleri canlı tutan şey ticaret Eğer sizi çok zorlarlarsa Doğu Romanın topraklarına kaçın 1-2 tur oyalanın. Askeri geçiş izniniz yok diye Doğu Roma'dan korkmayın başlarında yeterince bela var size savaş ilan etmezler aksine Sassanidlere saldırdığınız için sizi sevecekler. Ama doğu romanın kasabalarını talan etmeyin. Yoksa Doğu Roma'nın efsanevi zorluk yapay zeka spam orduları sizi Fasa kadar kovalayabilir.

- Aile meselelerini boş geçmeyin. Nufuzunuzu kullanın sermayeye el koyun Aile üyelerinize rütbe verin

- 20 tane full spam ordunun sizi oyun boyunca takip etmesini istemiyorsanız Sassanidlerin güçlenmesine asla izin vermeyin.