Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Anno 1800 - Eli Bleakworth
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
AnnoUnion_EliBleakworth-1.jpg

https://www.anno-union.com/en/devblog-eli-bleakworth-2/ :Umut, en aç gözlü ancak kasvetli kayalar üzerinde yükselen, kötünün de kötülerine ev sahipliği yapan Wormways Hapishanesi'nde az bulunan bir ürün. Tabi ki, hapishanenin mutlak otoritesi ve bekçisi Eli Bleakworth'u sorgulamaya ya da meydan okumaya cesaret eden talihsiz ruhlar için.

Wormways Hapishanesi valisi Eli Bleakworth, Anno 1800'de bulunan çeşitli üçüncü parti destek karakterlerinden birisi. Her ne kadar kendisini işine saygılı bir memur olarak görse de onuru ve merhamet duygusu gençliği ile birlikte çoktan kayboldu. Adil görünüşünün arkasında mahkumlar üzerindeki gücünden zevk alan bir karakter yatmakta. Ne de olsa imparatorluğun yasalarını çiğneyecek kadar alçak birileri olmasalardı bu adada olmazlardı değil mi?

Anno 1701 ile birlikte üçüncü partiler artık serinin temel taşlarından biri oldu. O zamandan bu yana bu içerik oldukça yol kat etti; ilk başta sadece bağımsız tüccarlar olan bu karakterler Anno 1800 ile birlikte oyuna farklı bir hava ve canlılık katan önemli karakterlere dönüştü. Bu karakterler sizin müttefiğiniz ya da düşmanınız olmasa da oyunun geçtiği dünyası için oldukça önemliler ve yeni oynanış çeşitleri ile birlikte zorluklar da getirmekteler. 

Anno 1800'de Wormway Hapishanesi'nin Rolü - Atmosfer / Oynanış

Hapishane sadece 19. yy toplumunun asi ve bahtsız atmosferinin bir görüntüsünü vermemekte; oyunculara yeni oynanış fırsatları da sunmaktadır. Basitçe anlatmak gerekirse burası sadece bir hapishane değil, yok denecek kadar az olan işçi ücretleri ile kâr edebileceğiniz bir ticarethane. Tüm mahkumlar her gün acımasız okyanus güneşinin altında adanın kömür madenlerinde çalışmak zorunda. Sanayi devrimi sırasında kömür oldukça talep edilen bir madde ve Eli, kömüre aç fabrikalarınıza hızlı bir çözüm sağlayabilir.

İşçilik Wormway'da ucuz olabilir ancak Eli'nin işçilerine çorba ve sabun gibi temel ihtiyaçları sağlaması gerekmekte. Oyuncular her zaman üçüncü parti karakterlerin özel bir talebi olup olmadığına dikkat etmeliler, aranan bir mal ile ödeme yapmak nakit ödemekten daha iyi olabilir.

Ayrıca hapishane görevlileri arasındaki söylentilere kulak kabartarak buradaki işçilerin isteklerini öğrenebilir ve vali ile daha iyi bir anlaşma yaparken bunu kullanabilirsiniz.

Bu ada sadece gemilerinizin deposunu kömürle dolduracağınız bir yer de değil. Eğer bazı işlerde Eli'ye yardım ederseniz sizi ödüllendirmekten çekinmeyecektir. Bir bekçiye her zaman talep vardır ancak böylesi zorlu zamanlarda cehennem bile ağzına kadar dolup taşabilir. Eli'nin adasını arada bir ziyaret ederek hapishanedeki özel ziyaretçilerin kefaretini ödeyerek kendi emrinize alabilirsiniz. Oynanış özgürlüğü Anno 1800'ün ana sütunlarından biri ve özel ziyaretçilere ulaşmak için turist kovalamak istemeyen oyuncular üçüncü parti karakterlerle bu ziyaretçilere ulaşabilirler. Kim Wormways Hapihanesi'ne tıkılmış suçlu bir ruhtan nasıl yetenekler çıkabileceğini bilebilir ki?