Bosna savaşı (Bitti, Katılanlara teşekkürler.)
Ben gelebilirim. Sonuçta sistem zar ile işliyor ve herhangi bir hile söz konusu olamaz. Kazandığım para miktarını vb de yazabilirim sıkıntı olursa.
Ara
Yani kırmayayım dedim ama illa ki açtıracaksınız ağzımı.
Oyunda diplomaside sadece ''ateşkes '' antlaşması var denilirken oyun ortasında kafanızdan vasallık diye bir kavram ürettiniz tamam dedik.
Oyun yürüsün diye...
Oyunda hiç yokken kafanızdan asker yollama diye bir kavram getirdiniz normalde yokken gm sınırlı olsun dedi onada laf ettiniz (hiç olmaması gerekirken sınırlıya laf edip sınırsız istiyorsunuz.)
Tamam dedik oyun yürüsün diye...
Ancak yardım limitini görünce artık tamam dedik.
Olmayan diplomatik seçenekleri kafanıza göre eklediniz rahatsız oluncada laf yiyoruz.
Ara
Eğer bir cevap verilecekse lütfen mesaj olarak tartışın. Şimdi ülkeyi alıyorum, @Defterdar askerlerini üretirse sevinirim.
Ara
Madem sadece ateşkes var,
Neden oyunun başında "Su topraktan çekil sınır komşusu olmayalım" dediğim vakit orada "Bu oyunda sadece ateşkes var bu tarz antlaşmalar yok" demek yerine "Kıyı bölgesini istiyorsan oradan çekilirim" dedin?
Sonuçta (Senin dediğine göre)sadece ateşkes varmış?

Tamam Yasin uzatmayacağım.
Şimdi hamleleri yapıyorum.

Zaten yeterince sekteye uğradı.

XCFOEE.png
Telefondan yaptım,siz düzeltirseniz sevinirim.
Şimdi asker üreteceğim bekle
Je freier Maerkte sind, desto freier sind die Menschen
Ara
Bak burada mesele yapıcı olmak.
Benim anlattığım şu:
Yani burada barış yapılmazsa tekrar savaş yapıldığında yine yeneceksin, yine yeneceksin. Barış sağlayacak bir kural ya da motivasyon yok. Bunu netleştirmeye çalışıyoruz.

Öncesinde Vasal ve asker yardımı teklifleri ise bu çıkmazdan kurtulmak için denenen yollardı. Kimin hangi devleti oynadığı önemli değil, önemli olan oyunun sürdürülebilir olması. Sen çıksan, başkası girse yine aynı problem devam edecek.

Kıracak, kırılacak bir şey yok. Akıl çerçevesinde bir sistem oturtmaya çalışılıyor.
Oyun başı konulmamış kurallara gelirsek, senin işine gelmeyen şeyler de çıkar illa ki. Savaş sonrası alınan toprak, barış anlaşması şartlarında sınırlandırmalar, istenebilecek maksimum nokta, savaş skoru harcanması vs vs gider bu.
[+] 2 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
ya allah rızası için bari kendi mantığınla çelişen örnekler verme madem ateşkeş var diyip kendi önerdiğin çekilme olayını bana söylüyorsun :d Örnekdede görüldüğü üzere öneren sensin hala zeytinyağı gibi tepeme çıkmaya uğraşıyorsun
Ara
Düzelttim, @Elefsar 'ın da bölge alması gerekiyor. Ve senin paranı harcaman gerekiyor. Aldığınız birlikleri artık konuya yazabilirsiniz tam olarak bir GM yok.
Ara
ayrıca ben sizin savaş sistemine karşı olduğum için çıkmadım senin dediğine cevap olarak @Elefsar
sonradan asker gönderme diye birşey çıkarttığınız için çıkartıyorum.
Ara
@Littleİskender
Çeliştiğim falan yok.
İşine gelince sadece ateşkes var diyorsun. Ama oyunun başindaki antlaşmada da (Her ne kadar başarısız,hayata geçirilmemiş bir antlaşma olsada) "Bu oyunda sadece ateşkes var" demen gerekirdi.  Sonuçta sana göre başka diplomatik eylem yokmuş. Oyle demiştin.
Ara
Oyunun son hali: 1UjgUV.png

Ayrıca oyun istatistikleri:
unknown.png
Ara
53 Piyade 4 Tank.
[+] 1 üye Defterdar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
1UjgUV.png
Ara
5. GÜN

1UjgUV.png
İkinci bir taruza hazırlıklar başlamıştı. Ama Yugoslavya hükümetinde bir iç kargaşa çıktı.
Hristiyan gericiler hükümet binasını basıp Başkanı rehin aldılar. İsyan başarıyla sonuçlanmıştı.

DEFTERDAR:

34 toprak
53 piyade
4 tank
1 uçak
409 altın

Yasin Ahmet:
400 altın
40 toprak
54 piyade
13 tank
0 uçak

ELEFSEF:

370 altın
37 toprak
22 tank
68 piyade
0 uçak

1UjgUV_-_Kopya.png
Barış çağrısı yapıyoruz Hrist-Yugo birliği olarak Bosna islamcıları. @Defterdar Kahverengiler bosna islamcılarına, Kırmızılar bize, tuhaf mavi rengi ise bosna islamcılarına bırakılacak.
Kabul mü?
Ara
Kabul ediyoruz.
Ara
Barışımızı kutlarız! 

1UjgUV_-_Kopya.png

DEFTERDAR:

35 toprak +5
53 piyade
4 tank
1 uçak
410 altın

Yasin Ahmet:
400 altın
42 toprak
54 piyade
13 tank
0 uçak

ELEFSEF:

370 altın
37 toprak +5
22 tank
68 piyade
0 uçak
Ara
Sıra kimde?
Ara
+%20 ucuzlama özelliğim ile:
1 uçak (40 altın)
15 tank (300 altın)
15 piyade alıyorum. (60 altın)

5 genişleme puanımı harcamıştım. Tur sırası önceki gibi. Eğer çelişme olursa sıra önde olan alıyor.

1. Bosna islam rejimi
2. Boşnak Saksonları

3. Hrist-Yugo hükümeti

@Defterdar @Elefsar
Ara
vR1JHx.png
Ara
1.png

10 tank (250 altın) +24 piyade (120 altın) alıyorum.
Ara
Boşnak saksonları devletinden silahlanmayı bırakmalarını istiyoruz. Eğer bırakmazsanız tüm bosna sizi tehdit olarak görecektir!

@Elefsar
Ara

Konuyu Okuyanlar: 20 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.