12-01-2021, 14:00
CK3 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
|
12-01-2021, 20:19
Kendi mülküm olmayan vassalımın kontrolünde olan şehirlere bina inşaa etmek mantıklımı yada yapmalımıyız?
Ayırt etmesi çok basit;
Uluyorsa Kurt'tur, Yalıyorsa İt'tir.
12-01-2021, 20:40
Bina inşa ederken kendi mülküne öncelik vermelisin. Kendi mülkünde yeteri kadar bina inşa ettikten sonra vasallarının topraklarında inşa etmekte sakınca yok.
12-01-2021, 20:40
(12-01-2021, 20:19)BigFenrir : Kendi mülküm olmayan vassalımın kontrolünde olan şehirlere bina inşaa etmek mantıklımı yada yapmalımıyız? Gelişmişlik açısından en yüksek seviye şehirler veya en çok kar getiren şehirler senin mülkün olmalı ve yatırımlarını bu şehirlere yapmalsın. Zaten tüm şehirlere yatırım yapmaya yetecek kadar para kazanılmıyor. (12-01-2021, 14:00)cennaro : Event ve savaş zaferi harici prestiji nasıl toplarım? Soldaki üç seçim sağdaki ağacın ilerlemesinde bir fark yaratmıyor. Bir kiliseden toprak için hak iddiası istediğinde senin için unpressed claim üretir, bu toprak için savaşa girersen pressed claime dönüşür. İmplict sanırım toprak sahibi öldüğünde varisleri toprak üzerinde hak iddiası elde edecekse implict olarak gözüküyor. Pressed claim varislerine unpressed claim olarak geçer. Varislerine miras bırakabildiğin tek hak iddiası bu pressed claim oluyor. Ava çıktığında prestij kazanabiliyorsun. Kabile devleti yönetmiyorsan prestij çok sorun olmuyor aslında. Kabile devletleri yağmaya çıktığında para ve prestij kazanabiliyordu diye hatırlıyorum.
@cennaro
1- Aylık prestijini arttıracak hamleler yapabilirsin. Elinde daha fazla ünvan tutmak, proud gibi prestij getiren traitler vb. Ayrıca bazı lifestyle ağaçları da işini görür, özellikle diplomaside olanlar. 2- Pressed claimler çocuklara miras kalır, unpressedler kalmaz. Unpressed claimle savaş açıp white peace yaparsan pressede dönüşür. 3- Hayır.
Şuradaki kırmızı çizgi vassallarımın bana az asker yolladığını gösteriyor di mi? Nasıl daha fazla asker yollamalarını sağlayabilirim? Aram da iyi işin garibi.
Hostlarda da benzer bir durum var bunu nasıl çözebilirim. Ayrıca host mekaniği özetle nedir nasıl işler? Disparate tribes nedir? Ülke dağılmasın diye çocukları içeri atmaya çalışıyorum engel oluyor. Ayrıca hanedandan atma seçenekleri de yok (Sudreyjar kralıyım)? Bir norse ile viking traiti sonradan nasıl alınır? Vassallarımın beni karıştırmadan kendi başlarına başka ülkelerden toprak almasını nasıl sağlarım? Integrate title nedir?
14-01-2021, 21:50
(Son Düzenleme: 14-01-2021, 21:51, Düzenleyen: korkusalan.)
Sana gönderdiği mavi çizgi kırmızı değil.Daha fazlası için antlaşma gibi bir şey lazım tam hatırlamıyorum
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır
14-01-2021, 22:11
(Son Düzenleme: 14-01-2021, 22:13, Düzenleyen: Attila the Hun.)
@cennaro
1. Vasal sözleşmelerini düzenleyerek herhangi bir vasalın sana sağladığı vergi ve milis miktarını değiştirebilirsin. Aran iyi olsa bile belirli bir sınırın üstünde milis yollamıyor vasallar. 2. Hosttan kastı anlayamadım. 3. Kabile otoritesini 2. seviyeye yükseltmen gerekiyor. 4. Bildiğim kadarıyla yağma yaparak. 5. "Beni karıştırmadan" derken ülke içi savaşlara girmemelerini kastettin galiba. Bunun için feodal olup 3. seviye taht otoritesine sahip olman lazım. 6. Diyelim ki hükümdarın bir krallık unvanına ve bu krallığa dâhil olmayan bir düklük unvanına sahip. Zaman içinde bu düklük unvanı, krallık unvanının de jure parçası olur.
15-01-2021, 14:35
2 aydır yatıyor oyun öyle aldım oynamaya fırsat olmadı. Türkçe yama kurunca başarımlar nasılsa aktif olmuyor. Atölyeden indirilebilecek, Türkçe yamayla da uyumlu mod önerileriniz var mı?
Bilincin her türlüsü hastalıktır.
(14-01-2021, 22:11)Attila the Hun : @cennaroTesekkurler. Hosttan kastim, bazi liderlerin host ordulari oluyor, o. Beni karistirmasin meselesi, vasallarim komsu kontluk dukluk vs'lere saldirdiginda savasi ben olmadan/girmeme gerek kalmadan yurutup toprak kazanmalari.
1. Şurada yasal varisim Ivar ama evlilik için çıkmıyor neden acaba;
2.İki ordum aynı şehirde olunca bir daha ayrılmıyorlar. Group yapmıyorum bakın, orduyu seçiyorum soldaki ekrandan, harekete geçiriyorum, ona rağmen diğer ordu da peşinden gidiyor. Bunu nasıl çözebiliriz bug filan mı bu? 3. Partition'ı nasıl değiştirebilirim? Tribal olduğum için mi olmuyor (authority 3. seviye) 4. Feodale nasıl geçebilirim, karakterimin din ve kültürünü nasıl değiştirebilirim? Decisionstan çıkıyordu galiba ama sürekli bakıyorum gelen giden yok. O seçeneğin çıkması için hangi şartlar gerekli? 5. Know theyself perki ikidir çalışmadı. Son olarak da fulfill requirements diye bir kırmızı ünlem var malum, buna tıklayınca da bir popup çıksaydı keşke, gereksinimler diyor ama ne olduğunu internete bakarak bulabiliyoruz.
19-01-2021, 19:29
19-01-2021, 19:37
Yanlış hatırlamıyorsam sözleşmede (feodal contract) konsey koltuğunun garanti olması gibi bir seçenek var. Sana karşı kozu (hook) olan bir karakter bunu geçirmiş olabilir, sen de onu kovamıyorsundur.
(16-01-2021, 12:38)cennaro : 1. Şurada yasal varisim Ivar ama evlilik için çıkmıyor neden acaba;2- Ordu simgesinin altındaki 6428 yazan kısıma iki kez tıklarsan ilk orduyu seçer üçüncü kez tıkladığında ikinci orduyu seçer. Sol taraftan da seçebiliyorduk galiba ama şimdi hatırlamıyorum. 3- Partition'u değiştirmek istediğin seçenekle neden değiştiremediğin attığın resimde altta maddeler halinde yazıyor Türkçe yamayla oynarsan daha rahat edersin. Feodal hükümete geçip en az limited crown authority seviyesine ulaşmalısın, norse kültüründe ''hereditary rule'' araştırması yapmalı ve tüm güçlü vasalların onayını almalsın. 4- Önce tribal taht otoritesinde 4. seviyeye ulaşman gerekiyor sonra feodal hükümete geçme seçeneği aktif hale geliyor.
19-01-2021, 23:25
(Son Düzenleme: 19-01-2021, 23:41, Düzenleyen: dark prens.)
Yeni aldığımız yerleri vasallaraı dağıtırken nelere dikkat etmeliyiz? Bazen dükler de jure sınırları dışında yerleri alıyorlar. O aldıkları kontlukları onlardan almalı mıyız? Düklüklerin en fazla ne kadar düklük ve kontluğu olmalı? Vasal limitini geçtiğimiz zaman oyun vasal aktar şeklinde uyarı veriyor. Burada vasal aktarma derken vasalımzı başka düke verdiğimiz zaman o düklüğün gücü artıyor mu? Buradaki mantık ne? Toprak kazandıktan sonra kazanılan yerlerde düklük yoksa oluşturmalı mıyız? Aynı şekilde imparatorluk olduktan sonra fazla Krallık kurmalı mıyız? Kurarsak ünvanı başka kişiye vermek mi gerekir?
20-01-2021, 00:38
Kendi küçük tecrübelerimden yola çıkarak söyleyeyim, aldığın toprakları çok güçlü olmayan vassallara verebilirsin. Ya da toprağı olmayan birisini soylu yapabilirsin. Fakat bunu yaparken hep vassal sınırını göz önünde bulundur, eğer vassal sınırını geçersen çeşitli cezalara maruz kalıyorsun.
Eğer toprakların çok genişse ve krallık istilası yoluyla fetih yapıyorsan var olan vassallara toprak vermek en mantıklı seçim olacaktır ve bunları yaparken senle ilişkin iyi olanlara da verebilirsin veya ilişkini geliştirmek için aranın bozuk olduğu vasallara da verebilirsin. Ek bilgi vereyim, mesela istila ettiğin düklüklerde veya krallıklarda çeşitli hak sahipleri olacaktır bunlara eğer konseyde yer verirsen başın ağrımaz, sana sadık kalıyorlar. Toprak kazandıktan sonra düklük oluşturman sana ekstra prestij verecektir fakat çok fazla düklük sahibi olursan bununda kötü etkilerine mağruz kalıcaksın, zaten bildirimi çıkar. Çok fazla düklük ve krallık çıkartırsan senin yararına olabilir fakat bir kısmını başkalarına vermek zorunda kalırsın. Benim genelde tercihim de akrabalardan yana olur. ve aynı zamanda bu düklük ve krallıklarda hak sahipleride çıkabilir. Bunlara dikkat et. Ülke olarak krallığa ve krallıktan imparatorluğa yükseldikçe küçük krallıkların başına birilerini atayabileceksin. Fakat eğer senle denk bir ünvan ise bu verdiğin kişiyi bağımsız yapar. Bağımsızlıkta şöyle, mesela ben wessex ile ingiltereyi kurup lotheringayı krallık istilası yoluyla ele geçirmiştim ve avrupada genişledikçe bazı küçük krallıkları kendi hanemden birilerine bağımsızlık vererek aylık ihtişam seviyesini arttırmaya başladım. Bu sayede hanedan için daha kısa sürede yetenek açabilirim ve güçlü bir hanedanlığım olur. Zaten ck serisi totalde harita boyama oyunu değil hanedan güçlendirme ve yaşatma oyunudur. Bu yüzden otoritenden emin olduysan ve handanlığı sağlamlaştırmak istiyorsan kendi hanendekilere ünvan verme yoluyla krallıklar, düklükler verebilirsin.
20-01-2021, 19:52
(20-01-2021, 00:38)Alduin : Kendi küçük tecrübelerimden yola çıkarak söyleyeyim, aldığın toprakları çok güçlü olmayan vassallara verebilirsin. Ya da toprağı olmayan birisini soylu yapabilirsin. Fakat bunu yaparken hep vassal sınırını göz önünde bulundur, eğer vassal sınırını geçersen çeşitli cezalara maruz kalıyorsun. Cevabın için teşekkür ederim. Söylediğiniz şeylere dikkat edeceğim. Vasallarla ilişki çok önemli. Özellikle veraset değişikliklerinde çok sıkınıtlı oluyorlar. Mutlak Taht otoritesini genelde gördüğüm kadarıyla istemiyorlar ve isyan ediyorlar. Haçlı seferinde olmama rağmen tam o anda isyan ediyorlar.
20-01-2021, 23:32
Orduları topla dediğim de ufak bir ülkeye dahi savaş açsam bütün orduyu topluyor.Bunun bir çözümü varmı ordunun bir kısmını toplama yada toplanmasına engel olma gibi.
Ayırt etmesi çok basit;
Uluyorsa Kurt'tur, Yalıyorsa İt'tir.
20-01-2021, 23:43
(20-01-2021, 23:32)BigFenrir : Orduları topla dediğim de ufak bir ülkeye dahi savaş açsam bütün orduyu topluyor.Bunun bir çözümü varmı ordunun bir kısmını toplama yada toplanmasına engel olma gibi.Çıkarttığın orduyu mesela atıyorum 10k ise yeni ordu yarat diyerek, bir kısmını ayırıp terhis edebiliyorsun. Bu terhis ettiğin ordular tekrar evlerine dönüyor geri kalan kısmıyla da işini hallediyorsun bu sayede ekonomiye de iyi yönde katkısı oluyor. |
|
Konuyu Okuyanlar: 21 Ziyaretçi