Crusader Kings III Türkçe Yama - Ana Konu
Destek olalım, köstek değil.
Ara
(20-11-2024, 18:59)Milatus :
(20-11-2024, 18:46)Xitan : Victoria 3'e gelen Türkçe çok sağlıklı bir çeviri gibi değil bana öyle gelmişte olabilir.
1 yıldır canım çektikçe ara ara oynarım bazı şeyler dışında gayet anlaşılır olduğunu düşünüyorum.
Şu oyunu bir türlü öğrenemedim gitti ya. 1000 saatlik eu4 hoi4 ck3 var ama vic3 bir türlü öğrenemedim çok kompleks geldi niye böyle oldu hiç anlamadım :D Oyunu öğrenme isteğiyle girip bu sefer öğrenicem diyip menülerin ve terimlerin arasında boğulup ne yapacağımı bilemeyip kapatıyorum sonra bu döngü devam ediyor
Ara
(21-11-2024, 16:47)SPeaky :
(20-11-2024, 18:46)Xitan : Victoria 3'e gelen Türkçe çok sağlıklı bir çeviri gibi değil bana öyle gelmişte olabilir.
1 yıldır canım çektikçe ara ara oynarım bazı şeyler dışında gayet anlaşılır olduğunu düşünüyorum.
Şu oyunu bir türlü öğrenemedim gitti ya. 1000 saatlik eu4 hoi4 ck3 var ama vic3 bir türlü öğrenemedim çok kompleks geldi niye böyle oldu hiç anlamadım :D Oyunu öğrenme isteğiyle girip bu sefer öğrenicem diyip menülerin ve terimlerin arasında boğulup ne yapacağımı bilemeyip kapatıyorum sonra bu döngü devam ediyor
:D Aslında o kadar zor değil sadece tarzı HOI ile EU'dan farklı olduğu için öyle hissediyorsundur. Birkaç gün gömülsen 70%-80% öğrenirsin
Ara
Bugun gelmez mi bee kuruduk ustammmm
Ara
(21-11-2024, 16:47)SPeaky :

1-5 saat arasında öğrenirsin bence hocam oynadığım en kolay Paradox oyunu kendisi :D
Ara
Şu ana dek çıkardığınız yamalar için teşekkürler.

Devam eden işler için kolaylıklar.

Bir kaç mesajda kullanıcıların üye olmadığından, forumu kullanmadığından yakınılmış. Hakkınızı vermek, bir teşekkür etmek için abone oldum.
[+] 2 üye Gorsak nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(22-11-2024, 16:16)casaryus96 : Bugun gelmez mi bee kuruduk ustammmm

Aralık ortası-sonu bile gelse razıyım ben :))
[+] 1 üye Paladin nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Oyuna giresim yok, öylece masaüstünde duruyor her gün bir umut yama çıkmış mı acaba diye açıp bakıyorum. O kadar oynamak istediğim karakter ve tarihi olay var ki... Yama sahiplerinin Gerçekten büyük ve saygıdeğer bir iş yaptıklarını şimdi daha iyi anlıyorum. Saygılarımı sunuyorum efendim dört gözle yamayı bekliyoruz.
[+] 9 üye Enes HS nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
2025 yılında yama çıkar ama ocaktamı çıkar, şubatta mı çıkar bilemem. işimiz zor. yama mama gelmez. olanla idare edin bence
Ara
Yarın güncelleme geliyor oyuna. Döngü haline geldi güncelleme geldikçe yama da gecikiyor.
[+] 1 üye achefort nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(26-11-2024, 14:14)achefort : Yarın güncelleme geliyor oyuna. Döngü haline geldi güncelleme geldikçe yama da gecikiyor.

Aynen ama güncellemede gelen metin yoğunluğu da önemli gibi.
Ara
Yarınki güncellemeyle 15 tane giysi ekleniyor oyuna. Çeviriyi etkileyecek bir durum yok.

Çeviriyi geciktiren şey 1.13'ten 1 ay sonra 1.14 çıkması.

CK3 güncellemeleri arasındaki süreler:
  • 1.0 sürümü 1 Eylül 2020
  • 1.1 sürümü 29 Eylül 2020 - 28 gün sonra
  • 1.2 sürümü 24 Kasım 2020 - 1 ay 26 gün sonra 
  • 1.3 sürümü 16 Mart 2021 (+ Northern Lords) - 3 ay 22 gün sonra
  • 1.4 sürümü 8 Haziran 2021 - 2 ay 24 gün sonra
  • 1.5 sürümü 8 Şubat 2022 (+ Royal Court) - 8 ay 5 gün sonra
  • 1.6 sürümü 31 Mart 2022 (+ Fate of Iberia) - 1 ay 21 gün sonra
  • 1.7 sürümü 8 Eylül 2022 (+ Friends and Foes) - 5 ay 11 gün sonra
  • 1.8 sürümü 1 Aralık 2022 - 2 ay 24 gün sonra
  • 1.9 sürümü 11 Mayıs 2023 (+ Tours and Tournaments) - 5 ay 11 gün sonra
  • 1.10 sürümü 22 Ağustos 2023 (+ Wards and Wardens) - 3 ay 13 gün sonra
  • 1.11 sürümü 9 Kasım 2023 (+ Legacy of Persia) - 2 ay 19 gün sonra
  • 1.12 sürümü 4 Mart 2024 (+ Legends of the Dead) - 3 ay 26 gün sonra 
  • 1.13 sürümü 24 Eylül 2024 (+ Roads to Power) - 6 ay 24 gün sonra
  • 1.14 sürümü 4 Kasım 2024 (+ Wandering Nobles) - 1 ay 11 gün sonra
1.13 sürümüne kadar güncellemeler arasındaki ortalama gün sayısı 114 gün, bu da ortalama 4 ayda 1 güncelleme çıkardıkları anlamına gelir. Şu anki çeviriyi zorlayan 1.13 ile 1.14'ün üst üste çıkması maalesef. Eskiden DLC'siz güncellemeler de çıktığını, 2023 ile beraber her güncellemenin yanında bir de DLC çıktığını gözönünde bulundurmak gerek.
[+] 10 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Duman hocam yakında silahlı direniş hakkımız başlar ona göre.
Ara
Duman abim emeginize saglik siz ki bu işi ücretsiz yapıyorsunuz Gerçektende Büyük adamsınız Allah kolaylık versin
[+] 1 üye StratejiSever nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bütün keyfimizi Wandering Nobles kaçırdı aslında :pers:
Ara
Paradox yeni 8. resmi dilin lehçe olduğunu ve yeni güncelleme ile sunulacağını açıkladı. Bir içerik paketi (kılık kıyafet) ile gelecekmiş ama bu içerik paketinin yanında bir genişleme paketi daha geliyormuş. Yani lehçe+kılık kıyafet paketi+bilinmeyen bir genişleme paketi ile 2025 ilk çeyreğinde çıkacakmış yani büyük güncelleme geliyor. Benim gibi intermediate ingilizcesi olan ama CK 3 gibi daha derin bir ingilizcede sıkıntı yaşayan arkadaşlar için kötü haber. Resmi türkçe dil paketinde henüz bir gelişme yok.
[+] 1 üye luckxor nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(27-11-2024, 00:36)luckxor : Paradox yeni 8. resmi dilin lehçe olduğunu ve yeni güncelleme ile sunulacağını açıkladı. Bir içerik paketi (kılık kıyafet) ile gelecekmiş ama bu içerik paketinin yanında bir genişleme paketi daha geliyormuş. Yani lehçe+kılık kıyafet paketi+bilinmeyen bir genişleme paketi ile 2025 ilk çeyreğinde çıkacakmış yani büyük güncelleme geliyor. Benim gibi intermediate ingilizcesi olan ama CK 3 gibi daha derin bir ingilizcede sıkıntı yaşayan arkadaşlar için kötü haber. Resmi türkçe dil paketinde henüz bir gelişme yok.

EU4 Oynarken ingilizce her şeyi anlayabiliyorken CK3 e gelince cahil gibi kalıyorum ben de :D
[+] 2 üye SafakB nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
umutlar... :)
Ara
Oyunu Xbox'tan oynuyorum bu yüzden de downgrade edemiyorum. Elim kolum bağlı yamayı bekliyorum. Yeni yama 1.13'e mi 1.14'e mi çıkacak? Eğer 1.13'e çıkarsa 1.14'e gelmesi ne kadar sürer?  :confused:
Ara
(Dün, 16:05)Wandervals : Oyunu Xbox'tan oynuyorum bu yüzden de downgrade edemiyorum. Elim kolum bağlı yamayı bekliyorum. Yeni yama 1.13'e mi 1.14'e mi çıkacak? Eğer 1.13'e çıkarsa 1.14'e gelmesi ne kadar sürer?  :confused:

Bence 2025 ilk günü  :gri:
Ara

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.