İleti Sayısı: 26,422
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
Ironfist Netflix tarafından yayımlanan yeni bir aksiyon/macera süperkahraman dizisi.
Her bölümün 53 ila 62 dakika arasında olması planlanıyor, başrolde GoT'tan tanıdığımız Finn Jones.
Iron Fist dizisiyle ilgili haberler, videolar, üye paylaşımları ve sohbet bu konu altında bulunur.
•
Imperium:
139
•
Imperium:
139
12-09-2018, 14:47
(Son Düzenleme: 12-09-2018, 14:51, Düzenleyen: Duman.)
Iron Fist'in daha önceleri denk geldiğim yorumlarda "olmamış" olarak yorumlandığına denk gelmiştim, geçtiğimiz günlerde başladım diziye. Dizide şu ana kadar en ilgi çekici bulduğum karakter Ward. Dizide oyunculuk çok iyi bir seviyede bana kalırsa (veya çok fazla Lucifer izlemekten normal oyunculuğu bir lüks olarak görmeye başlamış olabilirim), Ward tüm karakterler arasında en çok "anlayabileceğiniz" karakter gibi geliyor bana, kız kardeşinden sakladıkları, aslında zayıf bir "insan" olması, hayalleri & yapamadıkları vs. Aynı şekilde Joy karakteri çok güzel işleniyor, Dojo masterı olan kız biraz hızlı değişti gibi geliyor bana.
Dizideki sıkıntı Iron Fist'imiz Danny Rand'in kişiliği olabilir, bekarlık yemini ettim dedikten sonra bunu dediği kızla ilişki yaşamaya başlaması buna bir örnek. Yaptıklarında herhangi bir strateji yok, zeka unsuru yok, Radovan'dan Madam Goa'nın gittiği yeri öğreniyorlar (Radovan bunu nasıl biliyor yanında "hadi Anzhou'a gidelim" mi denmiş), planları Anzhou'a gitmek, o da yapılıyor (burası bana Shenmue flashbacki yaşattı) Anzhou'ya gittiklerindeki plan buldukları bir tane fabrikayı "yakmak", dizide en ilginç bulduğum karakterlerden birisi de Harold'du ama Harold da aynı şekilde farklı kişilere farklı kişilik yansıtıyordu, açıkçası ölmesine üzüldüm. Bu hemşire kadının Marvel dizileri arasında gezip birinin ağır bir şekilde yaralanacağı bölüm öncesi bir anda ortaya çıkması baydı.
Ayrıca "Drunken Master"a bayıldım, Tekken'deki Lei Wulong'u anımsattı.
•
İleti Sayısı: 803
Imperium:
8
12-09-2018, 16:08
(Son Düzenleme: 12-09-2018, 16:09, Düzenleyen: fff7.)
Dizide dövüş sahnelerine verilen önem keşke plot ve hikayeye de verilseymiş. Yumruğun renklerini saçma buluyorum derken sezon finalinin sondaki 2 sahnesiyle yıkıldım. Rand konusuna katılıyorum dizideki en iyi oyuncu diyebilirim. Bir eleştiride şu tekme üzerine yoğunlaşılmış opening. Sanki Iron Kick izliyoruz.
•
Imperium:
139
16-09-2018, 04:10
(Son Düzenleme: 16-09-2018, 04:16, Düzenleyen: Duman.)
2. sezonu az önce bitirdim, biraz kafayı toparladım genel olarak hem 2. sezonun hem de tüm dizinin bir yorumunu yapayım.
İlk olarak dizide oyunculuk çok iyi, oyuncular çok iyi, senaryoda karakterler arası ilişkiler çok iyi (özellikle bazı karakterlerin farklı kişilerle yanyana olduğunda ince değişimleri sezilebilir) ama dizi kötü bir "süper kahraman" dizisi. Şimdi bu kadar iyi şey saydın nasıl dizi kötü çıktı diyebilirsiniz, bu paragrafın sonunda sadede geleceğim. İlk olarak 2. sezondaki Colleen ve Joy hikayeleri müthiş dandik, Bakuto ve Gao güzel işlenmişti Gao uyuşturucu ticareti yapıyordu kötücül görünüyordu ama "yalan söylemiyordu", Bakuto insanları sömürmek yerine onlarla ortak olmak üzerinden gitti kendisine has bir havası vardı. Ama malesef 2. sezonda Davos çok "düz kafa" işlendi. Triadların konuşarak müzakere ederek uslanmayacağı daha iyi yansıtabilirdi, sonuç olarak bu mafyalar aralarında savaşmasalar bile esnafa halka vs zarar veren yapılanmalar - Danny'nin yaptığı gibi konuşalım savaş yapmasınlar ile bitmiyor mesele. Davos'un sıkıntısı herkesi öldürerek geçmesiydi öldürmek yerine herkesi etkisiz hale getirip polisi çağırsaydı büyük ihtimalle Danny Rand'in hayatında olamayacağı seviyede sağlam bir kahraman çıkabilirdi kendisinden. Şimdi gelelim dizinin sorununa: Danny Rand.
Ben hayatımda bu kadar kötü bir "süper kahramana" sahip süper kahraman dizisi izlediğimi hatırlamıyorum. Adamın 2. sezonda yediği dayağın haddi hesabı yok, en son sokaktaki çocuklar acıyıp 500 dolar istiyordu serbest bırakmak için. 1. sezon 8. bölümün sonunda demişim ki Iron Fist'in sıkıntısı kişiliği, çelişkili davranışları ve yaptıklarında herhangi bir strateji veya zeka unsuru olmaması, 2. sezonun özeti de bu şekilde. Sorun basitçe "dikkatsizlik" veya "acelecilik" gibi değil, izlerken bir yerden sonra yaptığı hareketlerden verdiği kararların saçmalığından rahatsız olmak mümkün, Fist'i varken yaptığı hareketler saçma sapan, Fist'i yokken yaptığı hareketler daha saçma.
2. sezonun yegane ilginç olayı Mary Walker hikayesiydi, orada tahminler Mary Walker'ın 3. kişiliğinin özel güçlü çıkacağı yönünde. İlk başta gördüğümüz notların sonradan kadının farklı kişiliği tarafından bırakıldığını anlayınca "güzel yapmışlar" dedirtti. Bunun yanı sıra Ward'ın babalık macerası gereksizdi, Joy'un "hayatımda olan kötü her şeyin sebebi sizsiniz" tavırları dediğim gibi müthiş saçmaydı. Ben genel olarak "özel güçlerin" minimal kaldığı süper kahramanları daha ilgi çekici bulurum (Batman) ancak Iron Fist'te ortasını bulamamışlar, ya 30 dakikalık kavgada 1 kere yumruk atarken kullanabiliyor ya da çok sırıtan tuhaf işler yapıyor, 2. sezonun sonundaki sahneden ileride daha da sırıtan şeyler göreceğimiz belli oldu.
Son ekleyeceğim şey ise ben 2. sezona 1. sezonun ardından başladım, ancak sanırım arada Defenders isminde başka bir dizi yapmışlar Daredevil vs katıldığı, 2. sezonda bazı noktalarda o Defenders'ta olan olaylardan vs bahsediliyor olmasını can sıkıcı buldum. Iron fist izliyorsun bir anda adam "Matt Murdock'tan bu şehri koruma görevini aldım" diyor, ben bir dizide bahsedilenleri anlamak için başka dizi izlemek zorunda olduğumu sanmıyorum, o da hoşuma gitmedi.
•
Imperium:
139
•
|