Duyuru: Fall of the Samurai Total War Saga Serisine Katıldı
#1
FOTS_AnnounceBlogHeader_1200x270-1024x230.jpg

Total War, Shogun 2'nin standalone eklentisi Fall of the Samurai'in Total War Saga serisine katıldığını duyurdu.
2 yıl önce kaleme alınan Total War Saga nedir? yazısında Fall of the Samurai örnek olarak verilmişti.

https://www.totalwar.com/blog/a-total-wa...e-samurai/ :Merhaba ronin!

Total War: SHOGUN 2 - Fall of the Samurai'nin Total War Saga ailesine katıldığını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Oyun artık "A Total War Saga: FALL OF THE SAMURAI" ismiyle bilinecek, yeni bir logoya sahip olacak. Oyuna sahip olan herkes (kan eklentisi hariç) tüm eklentileri ücretsiz bir biçimde elde edecek.

Eğer oyuna sahip değilseniz, bu hatayı düzeltmenin tam vakti keza Steam'de %75 indirimde, aynı şekilde A Total War Saga: THRONES OF BRITANNIA da %66 indirimde.

Total War Saga Nedir?
Total War Saga oyunları ana Total War oyunlarının oynanışını esas alarak tarihin spesifik bir noktasına odaklanıyor, bu noktaları çok daha ayrıntılı bir biçimde tecrübe edebilmenizi ve nihai olarak ülkelerin kaderlerini şekillendirebilmenizi sağlıyor.

Ana Total War oyunlarının derinliğine, içeriklerine ve mekaniklerine sahip olan Total War Saga oyunları yüzlerce saatlik oynanabilirlik sunmak üzere farklı ülkelere, kahramanlara ve yerleşim birimlerine sahip.

Total War Saga oyunları aynı zamanda farklı şeyler deneyebilmemizi, yeni fikirler, mekanikler ve gelecekteki oyunlarımızı etkileyebilecek yeni bakış açıları edinebilmemizi sağlıyor.

Fall of the Samurai mevcut Saga oyunları için bir model olarak gösterilmişti, dolayısıyla onu da Saga ailesine dahil etmekten daha doğal bir şey yok.

Total War Saga: Fall of the Samurai Hakkında
Fall of the Samurai Total War: Shogun 2'den 400 sene sonra, gelenekçi Samuray kültürüyle modern patlayıcı silahların çatışmasını konu alıyor ve oyunun tüm eklentilerini içeriyor.

Amerika, Britanya ve Fransa'nın bölgeye gelişiyle başlayan iç savaşta kadim Japonya'yı modern çağa taşımak sizin elinizde.

Boshin Savaşı dönemine odaklanan ana senaryo 1864 senesinde başlıyor, bu dönem Batılı kolonici güçlerin nüfuzuna karşı tepkilerin oluşmaya başladığı bir dönem. Japonya ile modernize olup sanayileşmeniz, Şogunluğa karşı olan reaksiyonun sosyal ve ekonomik değişiklikleriyle başa çıkmanız gerekecek.

19. yüzyıl Japonya'sını yansıtan senaryo haritasında dilerseniz İmparatorluk tahtını destekleyen Choshu, Satsuma ve Tosa gibi klanlarla, dilerseniz son Şogunu destekleyen Aizu, Nagaoka ve Jozai gibi klanlarla oynayabilirsiniz.

Amerika, Britanya ve Fransa Boshin savaşında önemli bir yere sahip ve bu dış güçlerle olan ilişkileriniz üretebildiğiniz birimler ve teknoloji seviyeniz üzerinde eşsiz bir rol oynayacak.

Eklenti Ülkeleri

Saga Ülkesi - Yenilikçiler
Yabancı ülkelerle yüzyıllardır sahip oldukları ticari bağlar Saga halkının yabancı ve modern yolları daha iyi benimseyebilmesini ve yeni askeri teknolojileri daha kolay uygulayabilmesini sağladı.

Batılılarla yakın bir ilişkiye sahip olan Saga klanı ticarette diğer ülkelerin çok ötesinde. Bu da onların top teknolojilerinin, gemi inşaat metodlarının ve sanayi binalarının çok daha etkili olmasını sağlıyor. Şüphesiz ki modern dünyanın onu benimseme cesaretine sahiplere sunacağı çok şey var.

Obama Ülkesi - Müfettişler
Obama hükümdarı Sakai klanı Şogunluğun sıkı bir destekçisi. Sakai topraklarının ilk hükümdarı Sakai Tadakatsu ilk Şogun olan Tokugawa Ieyasu'nun roju ismi verilen danışmanlarından birisiydi.

İdari konulardaki tecrübeleri topraklarındaki nüfusu daha iyi yönetebilmelerini sağlıyor. Vergi bonusuna ve huzursuzluk bastırma avantajına sahipler, bunun yanı sıra ellerindeki bütçeyi daha akıllıca kullanıyorlar ve birimlerine daha az maaş ödüyorlar. Garnizon birlikleri de oldukça kaliteli.

Tsu Ülkesi - Entrikacılar
Basit bir geçmişe sahip olan Tsu halkı stratejist yapılarıyla öne çıkıyor, Ninjalardan hem muharebe alanında hem de entrikalarında yararlanmasını iyi biliyorlar.

Tarihte Tsu "planlı bir oyun" oynayıp son dakikaya kadar Şogunluğu destekleyip taraf değiştirdi. Edo ve Kyoto arasında merkezi bir konumda olmaları sadakatlerini daha kolay bir biçimde değiştirebilmelerini sağladı. Bu gibi alışkanlıkları şüphesiz ki Shinobi'lerinin kusursuzluğunu açıklayan faktörlerden birisi.

Sendai Ülkesi - Müzakereciler
Katı bir biçimde Tokugawa Şogunluğuna sadık olan Sendai ülkesi nice badireler atlatarak saygı duyulan taktisyenler ve diplomatlar olarak kendilerini göstermeyi başardı.

Sendai klanı bu zamana kadar nice politik sahtekarlığı ve yenilemez gibi görünen düşmanı def etmeyi başardı. Sendai ülkesi tüm diplomatik eylemlerinde bonusa sahip ve farklı bağlılığa sahip halklara karşı daha hoşgörülü.
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
#2
Herhangi bir değişiklik farkedemedim. Hala oyuna girmek için shogun2'yi başlatmak gerekiyor. Steamde oyunun adı ve logosu değişmiş evet fakat kan dlcsi hariç dlcsi yok ki. Grafikleri yenilemezler ya da dlc çıkarmazlar ise sadece isim değişikliği var diyebilirim.
5bac4e30d414a7eda8d137af0b1b33d4_2.jpg
Ara
Cevapla
#3
En iyi multiplayer sistemi barındıran oyundu.Anlamadığım bu sistemi sonraki oyunlarda neden bıraktılar.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.